Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤετραήμερη απεργία των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας
Αερομεταφορές

Τετραήμερη απεργία των Γάλλων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να επηρεαστούν, καθώς το 1/3 των πτήσεων από και προς τη Γαλλία θα καθυστερήσουν ή θα ακυρωθούν.

Με δυσκολία γίνονται οι πτήσεις από και προς τα γαλλικά αεροδρόμια, καθώς ξεκίνησε σήμερα απεργία των ελεγκτών της εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίαςη οποία θα διαρκέσει τέσσερις μέρες.

Η Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας DGAC κάλεσε τις αεροπορικές εταιρείες να περιορίσουν το πρόγραμμα πτήσεων στη Γαλλία κατά 25%, καθώς περισσότερες από 1.000 πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν.

Τα αεροδρόμια της Brest και του Bordeaux επηρεάζονται από τις εξελίξεις από σήμερα το πρωί έως τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ αναμένεται να επηρεαστούν ακόμα πτήσεις που διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Γαλλίας, όπως συνδέσεις από το Ην. Βασίλειο, την Ιταλία, την Ελβετία και την Ισπανία.

Η Air France προέβη στην ακύρωση του 17% των πτήσεων εσωτερικού με σημερινή αναχώρηση από το Παρίσι, όμως ανακοίνωσε ότι θα εκτελεσθούν κανονικά όλες οι μακρινές πτήσεις και άνω του 99% των κοντινών και μεσαίων πτήσεων από το Charles de Gaulle του Παρισιού, προειδοποιώντας ωστόσο για πιθανές καθυστερήσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Άλλα αεροδρόμια που επηρεάζονται είναι τα Orly, Toulouse, Beauvais και Nantes

Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη όπου αυτό είναι δυνατό, προκειμένου να διευκολύνει τις μεταφορές χαλαρώνοντας επιπλέον την πολιτική κρατήσεων.

Η EasyJet δήλωσε ότι οι επιβάτες τους που φεύγουν ή προσγειώνονται σε γαλλικά αεροδρόμια ή περνούν από τον γαλλικό ενάεριο χώρο θα ενημερωθούν μέσω email ή SMS.

Η Monarch Airlines ανέφερε ότι θα υπάρξουν προβλήματα στις πτήσεις αλλά ότι σκοπεύει να λειτουργήσει το πτητικό της πρόγραμμα στο 100% και έχει συμβουλεύσει τους πελάτες της να ελέγχουν online τις πτήσεις τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024