Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο ΞΕΕ αντιδρά στη μείωση των διεθνών πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών
Επιπτώσεις της συντριπτικής μείωσης της αεροπορικής κίνησης από και προς την Ελλάδα

Το ΞΕΕ αντιδρά στη μείωση των διεθνών πτήσεων στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Επιστολή στον (τότε) υπηρεσιακό υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σ. Σιμόπουλο, καθώς και τον CEO της Delta Airlines Richard H. Anderson, απέστειλε ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος. Τσακίρης, εκδηλώνοντας την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην αεροπορική κίνηση του ΔΑΑ και τον άμεσο αντίκτυπό τους στον ελληνικό τουρισμό.

Μετά την ανακοίνωση ξένων αεροπορικών εταιρειών ότι διακόπτουν ή μειώνουν το πρόγραμμα των πτήσεων τους προς την Αθήνα, το ΞΕΕ, εκδηλώνοντας έντονα την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην αεροπορική κίνηση και τον άμεσο αντίκτυπό τους στον ελληνικό τουρισμό, προέβη σε μια σειρά από ενέργειες:

  • Επιστολή στον (τότε) υπηρεσιακό υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σ. Σιμόπουλο, στην οποία ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γ. Τσακίρης ζητούσε την παρέμβασή του, επισημαίνοντας τα εξής: “Γνωρίζοντας τις περιορισμένες αρμοδιότητες τις οποίες διαθέτει η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση, κρίνουμε αναγκαίο στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα μέχρι τις επόμενες εκλογές να πραγματοποιηθούν, ει δυνατόν, κάποιες καίριες παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της υποστήριξης του ελληνικού τουρισμού. Ένα τέτοιο θέμα επείγουσας φύσης  είναι οι αερομεταφορές : το τελευταίο διάστημα πολλές αεροπορικές εταιρείες ανακοινώνουν διακοπή των πτήσεών τους ή μείωση των δρομολογίων τους από το Διεθνές Αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, με κορυφαίο ζήτημα, μεταξύ άλλων, την αναστολή των απευθείας πτήσεων της Delta Airlines από την Αμερική στην Αθήνα κατά το διάστημα της χειμερινής περιόδου, όπως επίσης και της Singapore Airlines στο δρομολόγιο Αθήνα-Σιγκαπούρη, μετά από 40 χρόνια λειτουργίας της γραμμής, καθώς και της Thai Airways. Επειδή οι επιπτώσεις της συντριπτικής μείωσης της αεροπορικής κίνησης από και προς την Ελλάδα από σημαντικές πηγές εισροής τουριστών προς τη χώρα μας συνιστούν ένα οξύτατο πρόβλημα, το οποίο οφείλει να διαχειριστεί και το Υπουργείο σας το σύντομο  αυτό χρονικό διάστημα, προτείνουμε να συγκαλέσετε σύσκεψη με την παρουσία των πιο αντιπροσωπευτικών φορέων του τουριστικού τομέα  μαζί με εκπροσώπους του Αεροδρομίου Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, του Ε.Ο.Τ. και της ΥΠΑ.”.

Ο υπουργός, παρά τη δηλωμένη πρόθεσή του να ασχοληθεί με το θέμα,  δεν κατάφερε εντούτοις να ανταποκριθεί στην πρόταση του ΞΕΕ.

  • Επιστολή στον CEO της Delta Airlines Richard H. Anderson. Ο κ. Τσακίρης στην επιστολή του προς την ηγεσία της Delta Airlines ζητά την αναθεώρηση της πολιτικής της εταιρείας, όσον αφορά στη διακοπή των χειμερινών πτήσεων,  προτάσσοντας τεκμηριωμένα στοιχεία για τη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος από την αμερικανική αγορά   τα επόμενα χρόνια για μια σειρά από λόγους με κυριότερο την πλήρη απελευθέρωση του cabotage.Στην άμεση απάντησή των υπευθύνων της  Delta, τονίζεται ότι η Delta αναστέλλει προσωρινά μόνο το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων Νέα Υόρκη- Αθήνα από τις 28 Οκτωβρίου 2012  μέχρι 30 Μαρτίου 2013, κυρίως λόγω της εκτίναξης της τιμής των καυσίμων και των χαμηλών ναύλων. Το θετικό μήνυμα εκ μέρους του επιτελείου της Delta έγκειται στην ενίσχυση του  θερινού προγράμματος, το οποίο χαρακτηρίζεται ήδη από πολύ καλές επιδόσεις: αποφασίστηκε στις πτήσεις προς Αθήνα για το 2013 και το 2014,  να τοποθετηθεί  το μεγαλύτερο αεροσκάφος 330-300 που διαθέτουν στη γραμμή ΗΠΑ-Ευρώπη, προκειμένου να ανταποκριθούν με αξιώσεις στην αυξημένη τουριστική ζήτηση. 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024