Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςTRAVEL: Μια διαφορετική ακαδημαϊκή έδρα για το μέλλον της επιβατικής αεροπορίας
Αερομεταφορές

TRAVEL: Μια διαφορετική ακαδημαϊκή έδρα για το μέλλον της επιβατικής αεροπορίας

Signature-of-the-launch-of-the-TRAVEL-chair

Η ENAC εγκαινίασε την έδρα TRAVEL, αφιερωμένη στη μελέτη βιώσιμης αεροκινητικότητας και επιβατικής συμπεριφοράς, με υποστήριξη από τις Air Caraïbes και bee.

Η ENAC (Γαλλική Εθνική Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας), με την υποστήριξη της Air Caraïbes και της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας bee (Dubreuil Group) μέσω του Ιδρύματος ENAC, εγκαινίασαν επίσημα στην Πανεπιστημιούπολη της ENAC στην Τουλούζη, μια νέα ερευνητική έδρα, με την ονομασία TRAVEL (susTainable aiR mobility and new pAssenger behaViour modELling), αφιερωμένη στη μελέτη νέων βιώσιμων αεροπορικών λύσεων κινητικότητας, μέσα από το πρίσμα της συμπεριφοράς των επιβατών.

Αυτή η νέα έδρα αποτελεί μια διπλή πρωτιά: είναι η πρώτη έδρα Οικονομικών Επιστημών στη Γαλλία που εφαρμόζεται στις αερομεταφορές και η πρώτη έδρα στον κόσμο αφιερωμένη στη μελέτη της επιβατικής ζήτησης. Ο σκοπός της θα είναι η διεξαγωγή ερευνών, η συλλογή δεδομένων και η παροχή ποσοτικής ανάλυσης της συμπεριφοράς των καταναλωτών, σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακα.

Πιο αναλυτικά, οι στόχοι της TRAVEL chair είναι:

  • Η καλύτερη κατανόηση των διαρθρωτικών αλλαγών στημ επιβατική ζήτηση, ιδίως εξετάζοντας τις επιλογές των επιβατών όσον αφορά στους τρόπους μεταφοράς και τη διασύνδεση μεταξύ τους (σύμπραξη/ανταγωνισμός μεταξύ τρόπων μεταφοράς)
  • Η μελέτη των συνθηκών υπό τις οποίες η τεχνική πρόοδος και οι διαφορετικές επιχειρησιακές καινοτομίες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε νέες απαιτήσεις, ιδίως όσον αφορά στη βιωσιμότητα.

Η αποστολή της TRAVEL chair είναι:

  • Παραγωγή και ανάλυση ποσοτικών δεδομένων, για καλύτερη κατανόηση της εξέλιξης της επιβατικής ζήτησης.
  • Παραγωγή οικονομικών μοντέλων για την ποσοτικοποίηση και ανάλυση των μηχανισμών που λειτουργούν στην εξέλιξη της ζήτησης στις μεταφορές.
  • Χρήση των αποτελεσμάτων της έρευνας για παραγωγή άμεσων επιχειρησιακών στοιχείων για τον καθορισμό στρατηγικών για τους αερομεταφορείς και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων
  • Διάδωση των αποτελεσμάτων του έργου της σε όλους τους φορείς και τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον τομέα, ιδίως μέσω δημοσιεύσεων και επιστημονικών εκδηλώσεων.

Η έδρα TRAVEL θα υιοθετήσει μια μοναδική πολυεπιστημονική επιστημονική προσέγγιση, βασισμένη στην τεχνογνωσία της στην οικονομία γενικά, αλλά και την οικονομία που εφαρμόζεται στις αερομεταφορές.

Η πρόεδρος, Estelle Malavolti, διδάσκει στην ENAC και είναι αναπλ. ερευνήτρια στο Toulouse School of Economics (TSE). Εξειδικευμένη στη Βιομηχανική Οικονομία που εφαρμόζεται στις αγορές αερομεταφορών και στις πολιτικές ρύθμισης και ανταγωνισμού, η Estelle Malavolti είναι επίσης μέλος του Performance Review Body της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εμπειρογνώμονας σύμβουλος στις αεροπορικές μεταφορές με πολλά μεγάλα ιδρύματα (ICAO, ΕΕ, Γαλλική Ακαδημία Επιστημών, Παγκόσμια Τράπεζα κ.λπ.).

Η έδρα ξεκινά με αρχική διάρκεια 5 ετών και έχει προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024