Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΒ. Κικίλιας: '10,2% αυξημένος ο τζίρος των duty free σε σχέση με το 2019'
Duty free

Β. Κικίλιας: '10,2% αυξημένος ο τζίρος των duty free σε σχέση με το 2019'

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του ΔΑΑ 'Ελ. Βενιζέλος' και των υπόλοιπων αεροδρομίων, ο τζίρος από τα duty free αυξήθηκε τον Μάιο κατά 391% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Στο άνοιγμα που έγινε σε μεγάλες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την αύξηση του συναλλάγματος που έρχεται στη χώρα μας κυρίως από high spenders ταξιδιώτες, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του “Ελ. Βενιζέλος” και των υπόλοιπων αεροδρομίων, ο τζίρος από τα duty free αυξήθηκε τον Μάιο κατά 391% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 και κατά 10,2% συγκριτικά με τον Μάιο του 2019, μιας χρονιάς “ανέφελης” για τον ελληνικό τουρισμό.

“Αυτό δείχνει ότι η στόχευσή μας και οι προσπάθειες που κάναμε για πιο ποιοτικό τουρισμό, που να αφήνει περισσότερο συνάλλαγμα-εισόδημα στον μαγαζάτορα, στον επιχειρηματία, στον έμπορο και στις οικογενειακές επιχειρήσεις, αποδίδουν” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Υπογράμμισε επίσης ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες κρίσεις (πανδημία, πληθωριστικές πιέσεις, ενεργειακή κρίση και ελληνοτουρκικές σχέσεις) και γι’αυτόν το λόγο στο Υπουργείο Τουρισμού όλες οι κινήσεις γίνονται βήμα-βήμα, προκειμένου να προστατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο τουρισμός, που αποτελεί ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο προϊόν.

Σχετικά με το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους“Παρά τις δυσκολίες, πιστεύω ότι όσον αφορά τους Έλληνες συμπολίτες μας, υπάρχουν δυνατότητες για όλα τα πορτοφόλια. Η Ελλάδα έχει πανέμορφες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές που μπορεί μια μέση οικογένεια να αντέξει οικονομικά να κάνει τις διακοπές της”“, το οποίο με έγκριση του πρωθυπουργού αυξήθηκε στα 30 εκατ. ευρώ, από τα 20 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι, ξεκινά στις αρχές Ιουλίου και αφορά σε 250.000 ευάλωτες οικογένειες, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή η ψηφιακή άυλη κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στα ξενοδοχεία, αλλά και στην εστίαση. Παράλληλα, ο ΟΑΕΔ διαθέτει άλλα 35 εκατ. ευρώ για τον κοινωνικό τουρισμό ενώ υπάρχει επιπλέον πρόβλεψη για ειδικό pass για την Εύβοια και τη Σάμο, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. , δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023
19/05/2023