Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΒ. Κικίλιας: 'Η τουριστική περίοδος ξεκινά την 1η Μαρτίου'
Τουριστική πολιτική

Β. Κικίλιας: 'Η τουριστική περίοδος ξεκινά την 1η Μαρτίου'

Οι Tour Operators και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ζητούν 30-50% αύξηση στις θέσεις, στις κρατήσεις στους ταξιδιώτες και στα slots για το 2022, λέει ο υπουργός Τουρισμού.

“Προβλέψεις δεν έκανα και στην πανδημία, δε θα κάνω και τώρα. Βλέπω όμως ότι αντί για μέσα Απριλίου, ξεκινάμε 1 Μαρτίου. Βλέπω ότι στη Θεσσαλονίκη ήδη πήγε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο και στο Βόλο επίσης. Θα έχουμε 765 κρουαζιέρες, το 55% των οποίων θα έχουν home port τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα ελληνικά νησιά”, σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο Mega.

“Και αυτήν τη στιγμή γίνεται μία ιδιότυπη μάχη μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών ποια θα πρωτοβρεί slots, δηλαδή θέσεις πάρκινγκ στα ελληνικά αεροδρόμια για να μπορέσει να φέρει κόσμο”, συνέχισε.

“Παρ’όλο που σε θεωρητικό επίπεδο δεν είναι η ώρα του τουρισμού ή του Υπουργείου Τουρισμού Φλεβάρη μήνα, ο ΕΟΤ για πρώτη φορά κάνει καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό και προβάλλει τους χειμερινούς προορισμούς στις πανέμορφες, απαράμιλλης ομορφιάς περιοχές που υπάρχουν στην Ελλάδα. Οι χειμερινοί προορισμοί που ήταν κλειστοί δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και δε δούλεψαν αυτοί οι άνθρωποι, γέμισαν στις γιορτές. Εποχικά, χειμερινά resorts, χιονοδρομικά κέντρα, καταλύματα, ξενοδοχεία φέτος δούλεψαν και το χαρήκαμε πολύ αυτό”, δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

“Τώρα θα κάνουμε καμπάνια για το city brake σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις, στηρίζοντάς τες. Έχουμε 14 πτήσεις από την Αμερική κάθε μέρα από τον Απρίλιο. Υψηλού επιπέδου ταξιδιώτες και πολύ μεγάλο εισόδημα. Οι Tour Operators και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ζητούν 30-50% αύξηση στις θέσεις, στις κρατήσεις στους ταξιδιώτες και στα slots για το 2022. Αυτά τα νούμερα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Ήρθε ο CEO της TUI στην Ρόδο και είπε, ‘έφερα 1,5 εκατ. ταξιδιώτες πέρσι, θέλω να φέρω 3 εκατομμύρια φέτος’. Η Der Touristik από τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Η Transavia και η Air France από τη Γαλλία. Η British Airways, η Jet2, η EasyJet και η Virgin από την Αγγλία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024