Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΒιοκαύσιμα: Συνεργασία Etihad Airways, Boeing, Takreer, Total και Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Masdar
Αερομεταφορές

Βιοκαύσιμα: Συνεργασία Etihad Airways, Boeing, Takreer, Total και Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Masdar

Η νέα πρωτοβουλία BIOjet Άμπου Ντάμπι θα αναπτύξει λεβα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη προμήθεια βιοκαυσίμων στα Ηνεμωέν Αραβικά Εμιράτα.

Η Etihad Airways, η Boeing, η Takreer, η Total και το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Masdar ανακοίνωσαν πρόσφατα τη συνεργασία τους σε μία νέα πρωτοβουλία – τη BIOjet Άμπου Ντάμπι: Το μονοπάτι πτήσης προς τη βιωσιμότητα. Η νέα αυτή πρωτοβουλία στόχο έχει να υποστηρίξει μία βιώσιμη βιομηχανία αεροπορικών βιοκαυσίμων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η BIOjet Άμπου Ντάμπι θα εμπλέξει ένα εύρος μετόχων για να αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την εφοδιαστική αλυσίδα βιοκαυσίμων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συμπεριλαμβανομένων της έρευνας, της ανάπτυξης και της επέκτασης επενδύσεων στην παραγωγή πρώτης ύλης και στη δυνατότητα διύλισης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και παγκοσμίως.

Η πρωτοβουλία BIOjet Άμπου Ντάμπι ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά την επίδειξη της πτήσης της Etihad Airways με ένα Boeing 777 το οποίο κατά ένα μέρος του λειτουργούσε με την πρώτη βιοκηροζίνη που παράχθηκε από πρωτοποριακή τεχνολογία επεξεργασίας βιομάζας. Το βιοκαύσιμο μετατράπηκε μερικώς από βιομάζα Total και από τον συνεργάτη της Total, Amyris. Η Takreer, εξ’ολοκλήρου θυγατρική της Abu Dhabi National Oil Co. (ADNOC), διενέργησε την τελική απόσταξη προσθέτοντας τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις λίγες χώρες που έχουν παράγει και χρησιμοποιήσει σε πτήσεις τη δική τους βιοκηροζίνη.


Ο captain Richard Hill, γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Etihad Airways, ο Jeffrey Johnson, πρόεδρος της Boeing στη Μέση Ανατολή, ο Fareed Mohammed Al Jaberi, αντιπρόεδρος Τμήματος Προμηθειών της Takreer, ο Bernard Clément, αντιπρόεδρος της TOTAL New Energies και ο δρ. Fred Moavenzadeh, πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Masdar.

Η κοινοπραξία του Ινστιτούτου Masdar που χρηματοδοτείται από την Etihad Airways και την Boeing, επί του παρόντος ερευνά και αναπτύσσει φυτά ανθεκτικά στο αλάτι που θα χρησιμεύσουν ως πρώτη ύλη για τις ίδιες διαδικασίες διύλισης ανανεώσιμου καυσίμου.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός αιευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: “Σε συνεργασία με τους κύριους συνεργάτες μας, ο στόχος μας είναι η υποστήριξη και κατεύθυνση προς την εμπορευματοποίηση βιώσιμου καυσίμου για τα αεροπλάνα στο Άμπου Ντάμπι, στην περιοχή και παγκοσμίως. Έχουμε πραγματοποιήσει σημαντικά πρώτα βήματα σε αυτή τη διαδικασία και εστιάζουμε διαρκώς στην ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών όπως αυτή, η οποία αναμένεται να διευκολύνει τη διαθεσιμότητα βιώσιμων βιοκαυσίμων για το στόλο της Etihad Airways στα επόμενα χρόνια”.

Η πτήση επίδειξης της Etihad Airways και η ανακοίνωση της BIOjet Άμπου Ντάμπι πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Βιωσιμότητας στο Άμπου Ντάμπι και της Συνόδου World Future Energy, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της δέσμευσης των ηγετών των ΗΑΕ για βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη. Το BIOjet Άμπου Ντάμπι: Το μονοπάτι πτήσης προς τη βιωσιμότητα συμβάλλει στο Οικονομικό Όραμα του Άμπου Ντάμπι για το 2030 (Abu Dhabi Economic Vision 2030) που αναζητά να αναπτύξει βιώσιμες ενεργειακές πηγές για να διευρύνει την οικονομία των ΗΑΕ και να αυξήσει τις ευκαιρίες εργατικού δυναμικού για τους κατοίκους των ΗΑΕ.

Ο Jeffrey Johnson, πρόεδρος της Boeing για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε: “Με περαιτέρω δέσμευση και επένδυση, τα ΗΑΕ ο παγκόσμιος ηγέτης της εμπορικής αεροπορίας, βρίσκονται σε καλή θέση για να οδηγήσουν τις προσπάθειες ώστε να γίνει ο κλάδος μας πιο βιώσιμος. Η εταιρεία Boeing μαζί με τους συνεργάτες της σε όλο τον κόσμο, εργάζονται για να προάγουν την ανάπτυξη βιώσιμης ανάπτυξης βιοκαυσίμων, και βλέπουν μία μεγάλη ευκαιρία για την BIOjet Άμπου Ντάμπι ώστε να έχει ένα θετικό αντίκτυπο στα ΗΑΕ και σε όλο τον κόσμο”.


Ο captain Richard Hill, γενικός διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Etihad Airways, ο Jeffrey Johnson, πρόεδρος της Boeing στη Μέση Ανατολή, ο Fareed Mohammed Al Jaberi, αντιπρόεδρος Τμήματος Προμηθειών της Takreer, ο Bernard Clément, αντιπρόεδρος της TOTAL New Energies και ο δρ. Fred Moavenzadeh, πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Masdar.

Ο Jasem Ali Al Sayegh, διευθύνων σύμβουλος της Takreer ανέφερε ότι “η Takreer είναι περήφανη που συμμετέχει στη διύλιση του προϊόντος στο κέντρο έρευνας της στο Άμπου Ντάμπι. Υποστηρίζουμε την ιδέα της χρήσης βιοκαυσίμου ως βιώσιμο καύσιμο αεροπλάνων για ένα πιο καθαρό μέλλον εναρμονισμένο με την αειφόρα πολιτική του ADNOC. Αυτή η στρατηγική συμπληρώνει τα μελλοντικά μας σχέδια για την επίτευξη ταχείας αύξησης ζήτησης για καύσιμα αεροπλάνων στη χώρα και στην περιοχή, εν όψει της επέκτασης των εργασιών των αεροπορικών εταιρειών στο Άμπου Ντάμπι”.

“Ως ένας από τους μακροχρόνιους συνεργάτες του Άμπου Ντάμπι και υπεύθυνος παραγωγός πετρελαίου και αερίου, η Total είναι περήφανη που συμμετέχει στην πρωτοβουλία BIOjet Άμπου Ντάμπι και θα βοηθήσει το Εμιράτο στη διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος του. Η συγκεκριμένη πτήση, η πρώτη του είδους της στην Μέση Ανατολή, απεικονίζει την χωρητικότητα της Total για να ενσωματώσει  άμεσα τα αεροπορικά βιοκαύσιμα με σαφή και αξιόπιστο τρόπο. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η αξιοποίηση του δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο επιχειρηματικό μοντέλο της Total με συγκεκριμένα επιτεύγματα τόσο στα βιοκαύσιμα όσο και στην τομέα ηλιακής ενέργειας”, τόνισε ο Bernard Clément, ανώτερος αντιπρόεδρος της Total New Energies.

Ο δρ. Fred Moavenzadeh, πρόεδρος του Ινστιτούτου Masdar, δήλωσε: “Η συνεργασία για την BIOjet Άμπου Ντάμπι μαρτυρά τη δέσμευση των εταίρων μας για βιώσιμα βιοκαυσίμα, μια έννοια που εφαρμόζεται σήμερα από την πλευρά μας, μέσω της αειφόρου βιοενέργειας Research Consortium. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στον εντοπισμό εμπορικά βιώσιμων μέσων για την παραγωγή βιώσιμων καυσίμων αεροπορίας και χαιρετίζω τη νέα πρωτοβουλία που θα ανοίξει το δρόμο για την ταχύτερη υιοθέτηση αυτών των καυσίμων από τη βιομηχανία. Με την εμπειρία μας, θα συνεχίσουμε τη συνεισφορά μας στην κατεύθυνση της διάθεσης καθαρών ενεργειακών λύσεων προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων μερών”.

Η Etihad Airways αποτελεί κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της και υποστηρίζει την ανάπτυξη ανανεώσιμων καυσίμων σε χαμηλότερη περιεκτικότητα σε άνθρακα. Η αεροπορική εταιρεία, μέλος της Sustainable Aviation Fuel Users Group (SAFUG), πραγματοποίησε την πρώτη πτήση με βιοκαύσιμα στην χερσόνησο του Κόλπου τον Ιανουάριο του 2011. Στην πτήση αυτή παραδόθηκε από το Σιάτλ ένα Boeing 777 στο Αμπού Ντάμπι χρησιμοποιώντας ως τροφοδοσία καυσίμων μείγμα με βάση το πετρέλαιο και πιστοποιημένα φυτά πετρελαίου με βάση το καύσιμο για jets.

Στη φωτογραφία, η πτήση επίδειξης της Eithad Airways με Boeing 777.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024