Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςWizz Air: Αναστέλλονται οι πτήσεις προς τη Μολδαβία για λόγους ασφαλείας
Αερομεταφορές

Wizz Air: Αναστέλλονται οι πτήσεις προς τη Μολδαβία για λόγους ασφαλείας

Η Wizz Air είναι ο πρώτος αερομεταφορέας που έλαβε τέτοια απόφαση.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας φαίνεται πως συνεχίζει να επηρεάζει τον κλάδο των αερομεταφορών. Μάλιστα η ουγγρική αεροπορική χαμηλού κόστους, Wizz Air, αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις της προς το αεροδρόμιο της Κισινάου -πρωτεύουσας της Μολδαβίας-, για λόγους ασφαλείας.

Η μολδαβική υπηρεσία απολιτικής αεροπορίας ανέφερε χθες πως ενημερώθηκε από τον ουγγρικό αερομεταφορέα για την απόφασή του, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκφράζοντας τη λύπη της για αυτήν. Οι αρχές της Μολδαβίας κάνουν το παν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στον εναέριο χώρο της, πρόσθεσε.

Από την πλευρά της , η Wizz Air ανακοίνωσε πως «εξαιτίας των πρόσφατων εξελίξεων και λόγω του αυξημένου, αν και όχι άμεσου, κινδύνου στον εναέριο χώρο» της Μολδαβίας, έλαβε «τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να ανασταλούν όλες οι πτήσεις της με προορισμό την Κισινάου από τη 14η Μαρτίου».

Η Wizz Air εκτελεί πτήσεις προς διάφορους προορισμούς στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετά την αναστολή των δρομολογίων της προς την Κισινάου, σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερες πτήσεις προς και από τη ρουμανική πόλη Ίασι, κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης.

Πάντως ο ρουμάνικος εθνικός αερομεταφορέας Tarom, η Air Moldova και η Turkish Airlines συνεχίζουν κανονικά τις πτήσεις που εξυπηρετούν τη μολδαβική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι το αεροδρόμιο της Κισινάου συγκαταλέγεται στα πλησιέστερα για τους Ουκρανούς, καθώς οι επιβατικές πτήσεις στη χώρα τους έχουν ανασταλεί αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός πριν από έναν χρόνο, την 24η Φεβρουαρίου 2022.

Πριν από μερικές ημέρες, η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση της Μολδαβίας κατήγγειλε προσπάθειες «αποσταθεροποίησής της» από τη Μόσχα, ενώ ήδη από το ξέσπασμα του πολέμου εκφράζει φόβους πως θα γίνει ο «επόμενος στόχος» του ρωσικού στρατού.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024