Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΞεκινά εκ νέου η διαδικασία ενοποίησης της Air India με το δίκτυο της Star Alliance
Αεροπορικές εταιρείες

Ξεκινά εκ νέου η διαδικασία ενοποίησης της Air India με το δίκτυο της Star Alliance

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ινδίας είχε γίνει αρχικά δεκτός ως μελλοντικό μέλος της Star Alliance τον Δεκέμβριο του 2007, αλλά η διαδικασία ενοποίησης διακόπηκε τον Ιούλιο του 2011.

Στη συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα σήμερα στη Βιέννη, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των αερομεταφορέων μελών της Star Alliance αποφάσισαν ομόφωνα να ξεκινήσουν εκ νέου τη διαδικασία ενοποίησης με την Air India.

“Είναι πεποίθηση της Star Alliance εδώ και καιρό ότι λόγω της εξαιρετικής σημασίας της αγοράς αερομεταφορών της, η Ινδία πρέπει να εκπροσωπείται πλήρως στην Alliance”, δήλωσε ο Mark Schwab, διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance. “Εντούτοις, οι μεγάλες αλλαγές που σημειώθηκαν στην εγχώρια αγορά τα τελευταία χρόνια δεν διευκόλυναν τη διαδικασία ενσωμάτωσης του αερομεταφορέα στο δίκτυο”.

“Η αγορά της Ινδίας εμφανίζει πλέον σημάδια σταθεροποίησης. Σήμερα, βλέπουμε μια Air India που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τη συγχώνευσή της με την Indian Airlines και οικοδομεί ένα νέο στόλο που αποτελεί τη βάση για ένα πολύ βελτιωμένο επίπεδο υπηρεσιών. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία ενοποίησης”, πρόσθεσε.

“Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για την Air India. Η απόφαση επανεκκίνησης της διαδικασίας ενοποίησης με τη Star Alliance θα είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο πλευρές. Είμαστε ευγνώμονες για τη θερμότητα, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που έδειξαν όλα τα μέλη της Alliance για αυτή την απόφαση”, δήλωσε ο Rohit Nandan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Air India.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ινδίας είχε γίνει αρχικά δεκτός ως μελλοντικό μέλος της Star Alliance τον Δεκέμβριο του 2007, αλλά η διαδικασία ενοποίησης διακόπηκε τον Ιούλιο του 2011. Η αναβολή της ήταν μια κοινή απόφαση που έδωσε στην Air India τη δυνατότητα να εστιάσει στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Indian Airlines, χωρίς τους περισπασμούς που συνεπάγεται το έργο που απαιτείται για την πλήρη ενοποίησή της με το δίκτυο της Star Alliance.

Στη φωτογραφία, χειραψία του κ. Rohit Nandan (δεξιά), προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Air India  με τον κ. Christoph Franz (αριστερά), διευθύνοντος συμβούλου της Lufthansa. Στη μέση αριστερά διακρίνεται ο κ. Mark Schwab,  διευθύνων σύμβουλος της Star Alliance και δίπλα ο κ. Calin Rovinescu, διευθύνων σύμβουλος της Air Canada.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024