Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΞεκινούν οι πτήσεις της Cycladic, της πρώτης ελληνικής αερογραμμής που συνδέει τα νησιά του Αιγαίου
Νέα Αεροπορική Εταιρία

Ξεκινούν οι πτήσεις της Cycladic, της πρώτης ελληνικής αερογραμμής που συνδέει τα νησιά του Αιγαίου

Ξεκίνησε να συνδέει τα νησιά του Νότιου Αιγαίου η νέα αεροπορική εταιρία Cycladic.

Το ελληνικό project ‘Cycladic‘, η πρώτη ενδο-νησιωτική αερογραμμή της χώρας, πραγματοποίησε το παρθενικό της δρομολόγιο πάνω από το Αιγαίο με επιβάτες τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Χατζημάρκο και συνεργάτες του, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις μετακινήσεις των μονίμων κατοίκων των νησιών του Αιγαίου.

Με πυξίδα ένα μοναδικό όραμα

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία με την αγάπη για τα ελληνικά νησιά και το ταξίδι, το όραμα της ιδρυτικής ομάδας της Cycladic έχει πρωταρχικό στόχο την αύξηση των συνδέσεων των ελληνικών νησιών εύκολα και άμεσα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για τη διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων. Παράλληλα η νεοσύστατη αεροπορική διασύνδεση, δημιουργεί και ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν που επαναπροσδιορίζει την έννοια του island-hopping στην Ελλάδα.

Η Cycladic με συχνές, γρήγορες και άνετες πτήσεις έρχεται να δώσει λύση στις ανάγκες των κατοίκων του Αιγαίου για εύκολες μετακινήσεις μεταξύ των νησιών 12 μήνες τον χρόνο. Παράλληλα μυεί τους επιβάτες σε μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία στο Αιγαίο, προσφέροντας και τη δυνατότητα πτήσεων charter για μεγαλύτερη αυτονομία. Το αρχικό point to point δίκτυο της Cycladic συνδέει απευθείας Σαντορίνη, Πάρο, Μύκονο, Σύρο, Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο) και Ρόδο με πτήσεις διάρκειας από 20’ έως 1 ώρα και 20’ (αναλόγως προορισμού), ενώ από το καλοκαίρι στους προορισμούς θα προστεθεί και η Μήλος. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται και τους χειμερινούς μήνες. Ο Operator του Cycladic Project είναι η Ιfly S.A., η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Υπερσύγχρονος και φιλικός προς το περιβάλλον στόλος

Ο στόλος της αποτελείται από τρία καινούργια μονοκινητήρια high wing turboprop Cessna Grand Caravan 208BEX που παρέχουν μια αξέχαστη εμπειρία πτήσης. Τα νέα αυτά αεροσκάφη πετούν σε χαμηλότερα υψόμετρα από τα συνήθη και διαθέτουν μεγάλα παράθυρα που παράλληλα με το άπλετο φυσικό φως χαρίζουν στους επιβάτες ξεχωριστές εικόνες του Αιγαίου. Με σεβασμό στη φύση και προτεραιότητα την αειφορία, τα αεροσκάφη της Cycladic είναι τελευταίας τεχνολογίας, με υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές και συντηρούνται βάσει των σημαντικότερων διεθνών προτύπων, εξασφαλίζοντας χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα για τη μη επιβάρυνση του πλανήτη.

Ο κ. Χατζημάρκος σημείωσε: “Η Cycladic ενισχύει τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων της περιφέρειάς μας και προσφέροντας λύσεις σε σημαντικές ανάγκες τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες μου ζήσαμε αυτή τη μοναδική εμπειρία και μπορώ να διαβεβαιώσω τη χρησιμότητα και τη σημασία της για όλους όσοι ζούμε στα νησιά. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου islandhopping για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ συγχρόνως θα συνδράμει στη λύση πολλών λειτουργικών ζητημάτων των μετακινήσεων μεταξύ των νησιών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023