Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΑνοικτό το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

Ανοικτό το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου

Από την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία του Μουσείου Οίνου του ΕΟΣ Σάμου. Tο σαμιώτικο κρασί, πορεύεται περήφανα από το χθες στο σήμερα και ατενίζει με […]

Από την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία του Μουσείου Οίνου του ΕΟΣ Σάμου. Tο σαμιώτικο κρασί, πορεύεται περήφανα από το χθες στο σήμερα και ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο. Με μια μακρά ιστορική διαδρομή των 2.500 ετών αδιάλλειπτης οινοκαλλιέργειας και τον καθημερινό μόχθο 2.000 αμπελοκαλλιεργητών που ακολουθούν την πατροπαράδοτη χειρωνακτική εργασία, ο σαμιώτικος αμπελώνας και ο Συνεταιρισμός του νησιού παράγουν τα μοναδικά στον κόσμο ‘κρασιά των θεών’!’, αναφέρει ο Συνεταιρισμός. Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στεγάζεται σε πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε ως οιναποθήκη και βαρελοποιείο. Μετατράπηκε σε μουσειακό χώρο και φιλοξενεί στοιχεία που προσδιορίζουν το σαμιώτικο κρασί: Τη φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας των σαμιακών αμπελιών σε “πεζούλες ξερολιθιάς”, το “καλύβι” και το πατητήρι, τις συλλεκτικές φιάλες, τις παλαιές φωτογραφίες και τα χειρόγραφα αρχεία καταγραφής της παραγωγής, τα εργαλεία και σκεύη, την τέχνη της βαρελοποιίας, παμπάλαια μηχανήματα οινοποίησης, αλλά και τις τεράστιες ξύλινες οινοδεξαμενές του προηγούμενου αιώνα, χωρητικότητας έως και 80 τόνων. Ακόμη, εκτίθενται τα σημαντικότερα από τα εκατοντάδες διεθνή βραβεία με τα οποία έχουν τιμηθεί τα σαμιώτικα κρασιά από το 1936 μέχρι σήμερα σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις: Χρυσά, διπλά χρυσά αλλά και διαμαντένια βραβεία. Ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει τα κρασιά του Συνεταιρισμού, αλλά και συλλεκτικές συσκευασίες, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πώλησης.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024