Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΔράσεις υπέρ του Νεπάλ από την Trekking Hellas

Δράσεις υπέρ του Νεπάλ από την Trekking Hellas

Η Trekking Hellas ήταν η πρώτη που ξεκίνησε ταξίδια δράσης και εξερεύνησης στο Νεπάλ από τη δεκαετία του ’80. Έκτοτε τα μέλη της έχουν επισκεφθεί τη χώρα δεκάδες φορές κι […]

Η Trekking Hellas ήταν η πρώτη που ξεκίνησε ταξίδια δράσης και εξερεύνησης στο Νεπάλ από τη δεκαετία του ’80. Έκτοτε τα μέλη της έχουν επισκεφθεί τη χώρα δεκάδες φορές κι έχουν αποκτήσει σχέση βαθιάς φιλίας και ευγνωμοσύνης προς τον λαό της. Οι πρόσφατοι σεισμοί -με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 8.000 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές στα μνημεία της, πολλά από τα οποία αποτελούν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά- έχουν δημιουργήσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Με δεδομένο ότι το Νεπάλ είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου και δε δύναται να αντεπεξέλθει και να ανακάμψει δίχως εξωτερική βοήθεια, η εταιρεία σχεδιάζει δυο δράσεις για να στηρίξει και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του, στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται:

  1. Ημέρα Φιλανθρωπίας για το Νεπάλ στις 6 Ιουνίου στις βάσεις της Trekking Hellas στις περιοχές Γρεβενά, Ζαγοροχώρια, Καρπενήσι, Κίσσαβο, Μετέωρα, Ορ. Αρκαδία, Παρνασσό, Πάρνηθα, Σαντορίνη και Τζουμέρκα. Στη διάρκεια της ημέρας αυτής θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες δραστηριότητες ενεργούς αναψυχής σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή. Το 50% των εσόδων θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό του Νεπάλ και την τοπική φιλανθρωπική οργάνωση Abari.
  2. Φιλανθρωπικό ταξίδι στο Νεπάλ τον Σεπτέμβριο, τα κέρδη από το οποίο επίσης θα προσφερθούν για την ανοικοδόμηση της χώρας. Στη διάρκεια του ταξιδιού, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε προγράμματα εξερεύνησης της χώρας (trekking, σαφάρι και τουριστικές περιηγήσεις) ενώ θα επισκεφθούν και κάποια από τα κατεστραμμένα μνημεία στην Κατμαντού, την Ποκάρα, και αλλού. Συνοδός στο ταξίδι θα είναι ο κ. Χρήστος Λάμπρης, συνιδρυτής της Trekking Hellas και μέλος της πρώτης ελληνικής ορειβατικής αποστολής στα Ιμαλάια το 1985.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024