Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefings“Καπετάνιος της Χρονιάς” βραβεύτηκε ο κάπτεν Απόστολος Αποστολάκης της ΑΝΕΚ Lines

“Καπετάνιος της Χρονιάς” βραβεύτηκε ο κάπτεν Απόστολος Αποστολάκης της ΑΝΕΚ Lines

Ως ο κορυφαίος “Καπετάνιος της Χρονιάς” βραβεύτηκε ο κάπτεν Απόστολος Αποστολάκης της ΑΝΕΚ Lines, από την Lloyd’s List στα Greek Shipping Awards 2020″, για τη γενναία και ψύχραιμη στάση που […]

Ως ο κορυφαίος “Καπετάνιος της Χρονιάς” βραβεύτηκε ο κάπτεν Απόστολος Αποστολάκης της ΑΝΕΚ Lines, από την Lloyd’s List στα Greek Shipping Awards 2020″, για τη γενναία και ψύχραιμη στάση που επέδειξε ως πλοίαρχος, την Άνοιξη του ’20, όταν στο ΕΓ/ΟΓ “Ελ. Βενιζέλος” εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Ο καπετάνιος της ΑΝΕΚ Lines διακρίθηκε για τους εξαίρετους χειρισμούς του, σε μία σειρά γεγονότων, που ξεκίνησαν όταν το πλοίο “Ελ. Βενιζέλος”, όντας ναυλωμένο, έπλεε προς την Ισπανία, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως πλωτό ξενοδοχείο. Το πλοίο έφτασε στον προορισμό του, τη στιγμή που η χώρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του COVID-19, τέθηκε σε lockdown. Με αποφασιστικότητα ο καπετάνιος οδήγησε το πλοίο στην Τουρκία, τη χώρα-ναυλωτή, η οποία ωστόσο δεν τους παρείχε καμία βασική υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής νερού. Το “Ελ. Βενιζέλος” επέστρεψε στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή του στον Πειραιά, διαγνώσθηκε ο πρώτος ασθενής με COVID-19. Ακολούθως, επιβεβαιώθηκαν θετικά στη νόσο 260 από τα 400 άτομα (επιβάτες και πλήρωμα). Αυτό σήμανε μόνο την αρχή μίας δοκιμασίας 3 εβδομάδων για τον κάπτεν Αποστολάκη, ο οποίος αν και είχε προσβληθεί από τον ιό, παρέμεινε στο πλοίο προκειμένου να ηγηθεί της όλης διαχείρισης. Η ψυχραιμία, ο δυναμισμός και οι σωστές επιλογές του καπετάνιου, μεταξύ των οποίων η άμεση απομόνωση του μεγάλου αριθμού των επιβατών, που προέρχονταν από διαφορετικά έθνη, στις καμπίνες τους, συνέτειναν ώστε η κρίση να περιοριστεί δραστικά.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024