Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΟ Δήμος Ηρακλείου προχωρά στην αποκατάσταση του τάφου του Ν. Καζαντζάκη

Ο Δήμος Ηρακλείου προχωρά στην αποκατάσταση του τάφου του Ν. Καζαντζάκη

Σε πλήρη αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα των Ενετικών τειχών Μαρτινέγκο προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, μετά το θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός της βεβήλωσής του από άγνωστο ή […]

Σε πλήρη αποκατάσταση του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στον Προμαχώνα των Ενετικών τειχών Μαρτινέγκο προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, μετά το θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός της βεβήλωσής του από άγνωστο ή άγνωστους. Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Αριστέα Πλεύρη, η Δημοτική αρχή ευαισθητοποιήθηκε άμεσα όταν έγινε γνωστό το συμβάν και ήδη σήμερα έχουν αρχίσει οι εργασίες. Είναι θλιβερό και καταδικάζουμε αυτή την αποτρόπαια πράξη, υπογράμμισε η κα Πλεύρη, καθώς και το γεγονός ότι κάποιοι δεν σεβάστηκαν τον τόπο ανάπαυσης του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, που έχει αποτελέσει και τόπο προσκυνήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτονται το μνημείο. Σήμερα, όπως είπε η κ. Πλεύρη, αφαιρέθηκε η πέτρινη πλάκα, ώστε να αποκατασταθεί με τα ίδια γράμματα η επιγραφή ‘Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι λέφτερος’, την οποία οι άγνωστοι κατέστρεψαν. Επίσης σήμερα, συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου αποκατέστησαν το Σταυρό, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί το οριζόντιο τμήμα του και οι εργασίες θα συνεχιστούν με το πέτρινο τμήμα του, ενώ η υπηρεσία πρασίνου θα ευπρεπίσει την περίμετρο του μνημείου.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2023
27/03/2023
24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023