Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΟλοκληρώθηκε το “Democracy & Books Weekend” στην Costa Navarino

Ολοκληρώθηκε το “Democracy & Books Weekend” στην Costa Navarino

Στην Costa Navarino ολοκληρώθηκε το “Democracy & Books Weekend”, το οποίο διοργανώθηκε για 4η χρονιά σε συνεργασία με το New York Times Athens Democracy Forum. Επιφανείς ομιλητές, συγγραφείς και εκδότες […]

Στην Costa Navarino ολοκληρώθηκε το “Democracy & Books Weekend”, το οποίο διοργανώθηκε για 4η χρονιά σε συνεργασία με το New York Times Athens Democracy Forum. Επιφανείς ομιλητές, συγγραφείς και εκδότες συζήτησαν για το ρόλο και τη διαχρονική συμβολή των βιβλίων στη δημοκρατία και για το πώς μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική αλλαγή. Mε αφορμή την επιλογή της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 από την UNESCO, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σημασία των βιβλίων στη σημερινή εποχή. Την κεντρική συζήτηση του Democracy & Books Weekend πλαισίωσαν παράλληλες δράσεις: ο Pascal Bruckner διάβασε αποσπάσματα από το πρόσφατο έργο του “Un racisme imaginaire: La querelle de l’islamophobie et culpabilite” (Ενας κατά φαντασίαν ρατσισμός: η διαμάχη της ισλαμοφοβίας και της ενοχής) και συζήτησε με το κοινό, ενώ η Alexandra Pringle μίλησε από τη σκοπιά του εκδότη για το πως ένα βιβλίο μπορεί να πετύχει και ποια είναι η πορεία του από το χειρόγραφο έως το βιβλιοπωλείο. Οι συμμετέχοντες που επέλεξαν για τη διαμονή τους τα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες, όπως οι Φιλοσοφικοί Περίπατοι με θέμα τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους και τη δημοκρατία, καθώς και στην ξενάγηση της έκθεσης “Ζωγραφιές ανάμεσα στις σελίδες”, η οποία παρουσιάζει εικονογραφήσεις βιβλίων από τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024