Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΠυροπροστασία στη Σκιάθο εν όψει της θερινής περιόδου

Πυροπροστασία στη Σκιάθο εν όψει της θερινής περιόδου

Συνάντηση με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστή επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας, κ. Δημήτριο Καρασαββίδη, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σκιάθου στις 13 Απριλίου 2022, όπου συζητήθηκαν θέματα πυροπροστασίας εν όψει […]

Συνάντηση με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, συντονιστή επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας, κ. Δημήτριο Καρασαββίδη, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σκιάθου στις 13 Απριλίου 2022, όπου συζητήθηκαν θέματα πυροπροστασίας εν όψει της θερινής περιόδου. Ακολούθησε ακόμη μια συνάντηση την Παρασκευή 15 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου είχαν προσκληθεί οι επικεφαλείς όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ματούλα Παπαδούλια, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γιαννίσης, ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Διολέττας, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου κ. Σωτήρης Κωλέττης και ο διοικητής της Πυροσβεστικής του αεροδρομίου κ. Γιώργος Λιακόπουλος. Ο κ. Καρασαββίδης τόνισε ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής και των συχνών έκτακτων καιρικών φαινομένων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην πρόληψη των πυρκαγιών, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου σε Υπηρεσία. Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος παρουσίασαν στον συντονιστή τον σχεδιασμό και τις δράσεις του Δήμου που αφορούν στην ετοιμότητα των οχημάτων, στο μεγάλο πρόγραμμα καθαρισμών του αγροτικού δικτύου που συμβάλλει μεταξύ άλλων στην πυρασφάλεια, στο έργο της επισκευής και επαναλειτουργίας της δεξαμενής στην περιοχή Καμπιά (120 τόνοι) που λειτουργεί και ως σημείο τροφοδοσίας για την πυρασφάλεια, στις τρεις δεξαμενές 20 τόν. που τοποθετήθηκαν σε δασικές εκτάσεις, όπως επίσης, στην πρόσληψη του εποχικού προσωπικού πυρασφάλειας από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Επισημάνθηκε ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Σκιάθου έχει ξεκινήσει συνεργασία με ιδιώτη, η οποία σε περίπτωση ανάγκης (πυρκαγιά, ακραία καιρικά φαινόμενα) θα ενισχύσει το νησί με τα αναγκαία οχήματα έργου και με το αντίστοιχο προσωπικό.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024