Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΣυνάντηση της ΕΞΚ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Φωτεινή Βάκη

Συνάντηση της ΕΞΚ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Φωτεινή Βάκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας συναντήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου στα γραφεία της Ένωσης με την Βουλευτή Κέρκυρας και Κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κα Φωτεινή Βάκη. Τo Συμβούλιο […]

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας συναντήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου στα γραφεία της Ένωσης με την Βουλευτή Κέρκυρας και Κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, κα Φωτεινή Βάκη. Τo Συμβούλιο δήλωσε στη Βουλευτή ότι οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην επιβολή ενός επιπλέον φόρου στα ξενοδοχεία με την ονομασία “τέλος διανυκτέρευσης”, καθώς η επιβολή αυτή θα είναι και η χαριστική βολή για τον ξενοδοχειακό κλάδο της Κέρκυρας, που αποτελείται κυρίως από μικρά και μεσαία οικογενειακά ξενοδοχεία. Στη συζήτηση η Ένωση ανέπτυξε τα σοβαρά τοπικά προβλήματα του κλάδου που έχουν να κάνουν, με τα πνευματικά δικαιώματα, τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου, τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Κέρκυρας, τα τουριστικά αγκυροβόλια – λιμάνια, το θέμα της παρααγοράς, το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, την ανάγκη άρσης του χαρακτηρισμού του όρου “περιοχές ελέγχου τουριστικής ανάπτυξης” που δεν βοηθά τις μικρές κατηγορίες ξενοδοχείων στην κατάταξη τους σε αστέρια, το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ηγουμενίτσα, καθώς και το θέμα εκκίνησης της λειτουργίας των υδροπλάνων στην Κέρκυρα. Η Ένωση, μένοντας διαχρονικά σταθερή στη θέση της, επανέλαβε το αίτημα για ίδρυση έδρας τουρισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Συμφώνησε με την βουλευτή για όλες τις πρωτοβουλίες της αναφορικά με την ίδρυση κρατικού ΙΕΚ στη νότια Κέρκυρα. Το Συμβούλιο εξέφρασε την πάγια θέση του για εργασιακή ειρήνη και για την εφαρμογή της νέας ΣΣΕ σε όλες τις επιχειρήσεις. Τόνισε ότι η πολιτεία μπορεί και οφείλει να ελέγξει την μαύρη εργασία στο χώρο του τουρισμού και όχι μόνον. Τέλος ευχαρίστησε την Βουλευτή για την πρώτη επίσκεψη γνωριμίας και ευελπιστεί σε περαιτέρω ενημερωτικές συναντήσεις για την ανταλλαγή απόψεων – προτάσεων που θα βοηθήσουν μελλοντικά το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024