Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΤαϊλάνδη: Θανατική ποινή για δύο Βιρμανούς που σκότωσαν δύο Βρετανούς τουρίστες

Ταϊλάνδη: Θανατική ποινή για δύο Βιρμανούς που σκότωσαν δύο Βρετανούς τουρίστες

Δύο 22χρονοι Βιρμανοί καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη δολοφονία δύο Βρετανών τουριστών το 2014, ένα δράμα που αμαύρωσε τη φήμη της Ταϊλάνδης ως ασφαλούς τουριστικής χώρας. Οι δυο άνδρες αρνήθηκαν […]

Δύο 22χρονοι Βιρμανοί καταδικάστηκαν σε θάνατο για τη δολοφονία δύο Βρετανών τουριστών το 2014, ένα δράμα που αμαύρωσε τη φήμη της Ταϊλάνδης ως ασφαλούς τουριστικής χώρας. Οι δυο άνδρες αρνήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης ότι σκότωσαν τους νεαρούς τουρίστες. Τα πτώματα του 24χρονου David Miller και της 23χρονης Hannah Witheridge βρέθηκαν ματωμένα και γυμνά ένα ξημέρωμα στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014 σε μια παραλία του Κοχ Ταό, ενός μικρού νησιού στο νότο της χώρας. Οι δύο νέοι είχαν ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου με μπαστούνι και ένα εργαλείο κήπου. Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι δύο νεαροί Βιρμανοί εργάτες συνελήφθησαν, ενώ η υπόθεση απασχολούσε τα πρωτοσέλιδα στη Βρετανία και την Ταϊλάνδη, όπου ο τουρισμός είναι πυλώνας της οικονομίας. Μια ενοχή που εξακριβώθηκε, σύμφωνα με τον δικαστή, χάρη σε “αυτόπτες μάρτυρες και τεκμήρια DNA” και κυρίως στην παρουσία γενετικού υλικού των κατηγορουμένων στο σώμα της Hannah Witheridge, που είχε υποστεί βιασμό. Οι δύο εργάτες, εξιλαστήρια θύματα σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, στη συνέχεια ανακάλεσαν. Σύμφωνα με την υπεράσπιση, οι ερευνητές δεν διατήρησαν σωστά τα δείγματα DNA και ορισμένα βασικά στοιχεία, όπως τα ρούχα της Hannah, δεν εξετάστηκαν.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024