Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑφιέρωμαΑθλητικός ΤουρισμόςΜια ιδανική ευκαιρίαγια την ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος

Αθλητικός ΤουρισμόςΜια ιδανική ευκαιρίαγια την ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος

Αθλητικός Τουρισμός
Μια ιδανική ευκαιρία
για την ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος

Ο Αθλητικός Τουρισμός αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να επενδύσουμε σε μία τεράστια και δυναμικά ανερχόμενη αγορά και να επιτύχουμε την ανάπτυξη, διαφοροποίηση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μας. Ως χώρα διαθέτουμε μια σειρά ισχυρότατων πλεονεκτημάτων (καιρικές συνθήκες, διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων κ.λπ.) για την ανάπτυξη του Αθλητικού τουρισμού τα οποία καλούμαστε να αξιοποιήσουμε. Παρά την έλλειψη υποδομών και οργανωμένου σχεδίου προβολής και προώθησης, ήδη, υπάρχει έντονη σχετική ζήτηση.
Μία πρώτη, αλλά, χαρακτηριστική εικόνα για την δυναμική και το μέγεθος της αγοράς του Αθλητικού τουρισμού μας δίνουν τα στοιχεία μελέτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, βάσει των οποίων το 55% των Γερμανών τουριστών, το 52% από τα 13 εκατ. Δανών και το 23% από τα 15 εκατ. Γάλλων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ασχολήθηκαν με αθλητικές δραστηριότητες κατά την διάρκεια των διακοπών τους.
Πριν από μερικά χρόνια υπήρχε μικρή σύνδεση μεταξύ του αθλητισμού και τουρισμού, παρά κοινά σημεία που έχουν. Στις μέρες μας όμως οι σχέσεις μεταξύ τους γίνονται πολύ πιο στενές, γεγονός που ξεκίνησε από την συμφωνία μεταξύ της Ολυμπιακής Επιτροπής και του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού το 1999, η οποία έχει στόχο την ενδυνάμωση της συνεισφοράς των δύο δραστηριοτήτων στην αειφόρο ανάπτυξη και την αλληλοκατανόηση των ανθρώπων.
Η χώρα μας με την ανάληψη της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων έχει μια σπάνια ευκαιρία να προβάλει και να προωθήσει στην διεθνή τουριστική αγορά την ειδική αυτή μορφή τουρισμού που, όπως αποδεικνύουν διεθνείς μελέτες, στοιχεία από τις οποίες δημοσιεύουμε σε σχετικά άρθρα αυτού του αφιερώματος, αφορά σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της διεθνούς τουριστικής ζήτησης.

Ο αθλητικός τουρισμός στην δεδομένη χρονική συγκυρία αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να επιτύχουμε την διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος μας και να προσελκύσουμε νέα τμήματα της διεθνούς τουριστικής ζήτησης. Το θέμα που εύλογα προκύπτει είναι κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία. Κατά πόσο δηλαδή υπάρχουν ή μπορούν να δημιουργηθούν έγκαιρα οι κατάλληλες υποδομές σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και κατά πόσο υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης σε επίπεδο οργανωμένης προβολής και προώθησης.

Αν και βρισκόμαστε στο “παρά πέντε” της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τόσο το κράτος και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις όσο και της επιχειρήσεις, που ο καθένας από την πλευρά του καλούνται να επενδύσουν στις υποδομές και το marketing του αθλητικού τουρισμού.

Στα άρθρα και τις συνεντεύξεις αυτού του αφιερώματος θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε μέσα από έρευνες και συνεντεύξεις την δυναμική και το μέγεθος της αγοράς του Αθλητικού τουρισμού, αλλά, και το που βρισκόμαστε σήμερα και τις προοπτικές ανάπτυξης.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024