Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΑνοιχτή ΓραμμήΑπόψειςΣυγχαρητήρια Κύριε Πρόεδρε

ΑπόψειςΣυγχαρητήρια Κύριε Πρόεδρε

Απόψεις
Συγχαρητήρια Κύριε Πρόεδρε
του `Ακη Κελεπέσιη

Είναι ιδιαίτερη χαρά που επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας (ή επανεκλογή) στο ύπατο αξίωμα αλλά και να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την άμεση ανταπόκριση στo αίτημα τoυ κλάδου μας για να διορίσετε στα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, που έχουν σχέση με τον τουρισμό και ανθρώπους από την τουριστική βιομηχανία.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην ανόρθωση της τουριστικής βιομηχανίας και της χαμένης αξιοπιστίας μας στις χώρες προέλευσης του τουρισμού μας.

“Ο καθένας εις το είδος του και ο Λουμίδης στο καφέ”, έλεγε η γνωστή και επιτυχημένη διαφήμιση του Λουμίδη για τον καφέ στην Ελλάδα εκείνη την όμορφη και ρομαντική εποχή που σπούδαζα στη φτωχομάνα. Εκείνη την ωραία εποχή όπου ο Χρήστος Στυλιανίδης ενώ σου σφράγιζε το δόντι για να κάνει την πρακτική του προσπαθούσε να σου σφραγίσει και την πολιτική του άποψη. Τότε που έβλεπες το Μαρίνο Σιζόπουλο και έλεγες: Μάλιστα αυτός είναι Σοσιαλιστής, αλλά δεν μπορούσες να πεις το ίδιο και για τον Περδίκη…

Εκείνη την εποχή του Ρίκκου, του `Aγγελου, και του Λευτέρη, του Ιωνά, της Ελένης και του Μπάμπη που τους άκουγες στις Γενικές συνελεύσεις των φοιτητών στα αμφιθέατρα των σχολών να μιλάνε και να λες: Μάλιστα αυτοί θα γίνουν πολιτικοί, άσχετα αν τους πίστευες ή αν συμφωνούσες μαζί τους. Είχαν κάτι το ξεχωριστό ήταν στο είδος τους, όπως και ο Λουμίδης στον καφέ.
Εκείνη την ωραία εποχή που ακούγαμε Σαββόπουλο, Θεοδωράκη και Νταλάρα και που γελούσαμε με τα ανέκδοτα για τους Κνίτες. Ξέρετε τους Νεολαίους του ΚΚΕ, αυτούς που τους έδειχνες το φεγγάρι και έβλεπαν το δάχτυλο σου.

Συγνώμη Εξοχότατε που παρασύρθηκα και ξέφυγα λίγο από το θέμα.
Ευχόμαστε στη συνέχεια να έχουμε και άλλες θετικές εκπλήξεις, όπως η δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού το οποίο θα μας απεγκλωβίσει από τη γραφειοκρατία και θα δώσει όραμα και προοπτική αλλά θα δημιουργήσει και έργα εμπλουτισμού του Τουριστικού μας προϊόντος.

Είμαστε σίγουροι εξοχότατε με το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε για την τουριστική βιομηχανία από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων σας ότι μόνο κέρδη θα έχει η Κύπρος μας. Όχι μόνο οικονομικά, αλλά και εθνικά, αφού μια ισχυρή οικονομία μας κρατά στον τόπο μας και μας δίνει εφόδια για την υλοποίηση των στόχων μας στο εθνικό θέμα.

Είμαι σίγουρος ότι το ξεπούλημα των περιουσιών μας τόσο στο Βορρά όσο και στο Νότο δεν βοηθά το εθνικό μας θέμα, αλλά ούτε και την οικονομία του τόπου μακροχρόνια, αφού βλέπουμε τα λεφτά που εισπράττονται από την πώληση των περιουσιών να μετατρέπονται σε πολυτελή αυτοκίνητα, πούρα και ακριβά ρούχα…
Δεν βλέπουμε να γίνονται σοβαρές επενδύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας.

Σωστά, λοιπόν, εξοχότατε δίνετε μεγάλη σημασία στην τουριστική βιομηχανία και γι’ αυτό εμείς οι άνθρωποι που εργαζόμαστε σε αυτό το τομέα, είμαστε πολύ χαρούμενοι, και θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας συνοδοιπόροι και συναγωνιστές.

Ο κ. `Ακης Κελεπέσιης είναι πρόεδρος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024