Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΧρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εργαλείων στον τουρισμό
Άρθρα

Χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών εργαλείων στον τουρισμό

Πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν πλέον εφαρμογές για κινητά και διαδικτυακά εργαλεία για να προγραμματίσουν και να οργανώσουν τα ταξίδια τους.

Αγαπητοί φίλοι, σας ευχαριστώ θερμά για την υποδοχή που επιφυλάξατε στην αρθρογραφία μου στο φιλόξενο αυτό χώρο. Το άρθρο αυτό γράφεται μετά από πλήθος μηνυμάτων που δεχτήκαμε, με τα οποία μας ζητήσατε –σε συνέχεια του πρώτου άρθρου μου– να αναφερθούμε εκτενέστερα στη χρήση των νέων τεχνολογιών στον τουρισμό και στην επικοινωνιακή φιλοσοφία των εν λόγω εργαλείων, αντικείμενο στο οποίο ειδικευόμαστε οι συνεργάτες μου κι εγώ. Ανταποκρινόμενη λοιπόν στο αίτημά σας, επέλεξα σήμερα -μετά από μια γενική εισαγωγή για την ψηφιακή τεχνολογία στον τουριστικό χώρο- να παρουσιάσω τη χρήση διαδικτυακών πλατφορμών για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών, καθώς και τη χρήση κωδικών QR για τη δημιουργία διαδραστικής εμπειρίας.

Η ψηφιακή τεχνολογία στον τουρισμό

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία. Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους τρόπους με τους οποίους έχει επηρεάσει τον τουρισμό είναι μέσω της ανόδου των διαδικτυακών πλατφορμών ταξιδιωτικών κρατήσεων, που έχουν διευκολύνει τους πελάτες να ερευνούν, να συγκρίνουν, και τελικά να προβαίνουν στην κράτηση. Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης διαδραματίσει καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της τουριστικής βιομηχανίας, επιτρέποντας στους πελάτες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με προορισμούς, καθώς και να βλέπουν φωτογραφίες και βίντεο από διαφορετικές τοποθεσίες. Επιπλέον, η ψηφιακή τεχνολογία έχει επιτρέψει τη χρήση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στον τουρισμό, παρέχοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να εξερευνήσουν προορισμούς και εμπειρίες με πιο καθηλωτικό τρόπο.

Θα αποτελούσε παράλειψη βέβαια να μην αναφερθεί το γεγονός ότι η ψηφιακή τεχνολογία έχει επίσης επηρεάσει τον τρόπο εμπορίας και προβολής των τουριστικών επιχειρήσεων. Πολλά ξενοδοχεία, θέρετρα και τουριστικοί πράκτορες χρησιμοποιούν πλέον τεχνικές ψηφιακού μάρκετινγκ για να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες. Η ψηφιακή τεχνολογία επέτρεψε επίσης τη χρήση αναλύσεων δεδομένων, η οποία βοηθάει τις τουριστικές επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τη βάση των πελατών τους και να προσαρμόσουν ανάλογα τις στρατηγικές μάρκετινγκ.

Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο οι τουρίστες βιώνουν τα ταξίδια τους έχει επηρεαστεί σημαντικά. Πολλοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν πλέον εφαρμογές για κινητά και διαδικτυακά εργαλεία για να προγραμματίσουν και να οργανώσουν τα ταξίδια τους ή να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τους προορισμούς τους ενώ βρίσκονται εν κινήσει, αξιοποιώντας και υπηρεσίες που βασίζονται στην τοποθεσία.

Χρήση διαδικτυακών πλατφορμών

Εκτός από τη βοήθεια που παρέχουν με κρατήσεις και γενικές ερωτήσεις, κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ζωντανή συνομιλία και email, καθώς και αποκλειστικές πύλες εξυπηρέτησης πελατών στον ιστότοπο του ξενοδοχείου, αυτές οι πλατφόρμες έχουν τη δυνατότητα επίσης να παρέχουν πολύτιμα δεδομένα και πληροφορίες για τη συμπεριφορά των πελατών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας τους. Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν τις αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες και να χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να εντοπίσουν πρότυπα και τάσεις στη συμπεριφορά τους. Αυτό θα βοηθήσει ώστε οι επιχειρήσεις να κατανοήσουν τι αναζητούν οι πελάτες τους και να αναπτύξουν στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ και προωθητικές ενέργειες για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Είναι προφανές πως οι διαδικτυακές πλατφόρμες γίνονται όλο και πιο σημαντικές, καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες στρέφονται στο διαδίκτυο για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Ως εκ τούτου, αυτά τα εργαλεία παρέχουν έναν βολικό και αποτελεσματικό τρόπο στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο, τους επιτρέπουν να οικοδομήσουν ισχυρές σχέσεις μαζί τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην αγορά.

Χρήση κωδικών QR

Οι κωδικοί QR ή “κωδικοί γρήγορης απόκρισης” έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς στην τουριστική βιομηχανία ως ένας τρόπος παροχής πληροφοριών και υπηρεσιών στους επισκέπτες με βολικό και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτοί οι μικροί, τετράγωνοι γραμμικοί κώδικες μπορούν να σαρωθούν εύκολα χρησιμοποιώντας μια κάμερα smartphone και να παρέχουν ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών και υπηρεσιών. Παρακάτω θα παρατεθούν με συντομία κάποιες από αυτές:

  • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τρόπος βελτίωσης της διαδικασίας checkin και checkout. Οι επισκέπτες εύκολα κάνουν check-in και check-out σαρώνοντας έναν κωδικό, καθώς και έχουν πρόσβαση στα κλειδιά του δωματίου τους ή ακόμη και πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.
  • Οι επισκέπτες μπορούν απλώς να σαρώσουν έναν κωδικό για να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζονται, χωρίς να είναι ανάγκη να τις αναζητήσουν σε έναν ιστότοπο ή να ρωτήσουν ένα μέλος του προσωπικού.
  • Με τη σάρωση ενός κωδικού QR, οι τουρίστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές εκπτώσεις και προσφορές που δεν είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, όπως εκπτώσεις σε δωμάτια, γεύματα και άλλες δραστηριότητες, διευκολύνοντάς τους να απολαύσουν το ταξίδι τους.
  • Μια άλλη χρήση των κωδικών είναι η παροχή πρόσθετων πληροφοριών σχετικά με μια συγκεκριμένη τοποθεσία, ιστορικό χώρο ή αξιοθέατο. Για παράδειγμα, σε ένα μουσείο ένας κωδικός QR μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα σε ένα έργο τέχνης και όταν σαρωθεί να αναπαράγει έναν ηχητικό οδηγό ή ένα βίντεο που παρέχει περισσότερες πληροφορίες για το έργο τέχνης ή μια πόλη θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει για να παρέχει πληροφορίες σχετικά με ιστορικούς χώρους και ορόσημα.
  • Σημαντική διευκόλυνση μπορούν να προσφέρουν επίσης για την αγορά εισιτηρίων και την πραγματοποίηση κρατήσεων σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα, καθώς και για κρατήσεις για εκδρομές και άλλες δραστηριότητες. Έτσι οι επισκέπτες παύουν πια να στέκονται σε μεγάλες ουρές ή να περιμένουν να εξυπηρετηθούν από ένα γκισέ εισιτηρίων.
  • Μια άλλη χρήση είναι να δημιουργήσουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία για τους τουρίστες. Για παράδειγμα, ένας κωδικός QR μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τον επισκέπτη, όπως οι προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντα και η συμπεριφορά του και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιηθούν αυτά τα δεδομένα για να δημιουργηθεί μια εξατομικευμένη περιήγηση για αυτόν.
  • Τέλος, ένα ακόμα πλεονέκτημα της χρήσης κωδικών QR σε τουριστικές υπηρεσίες είναι ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σπατάλης χαρτιού. Πλέον οι πληροφορίες μπορούν εύκολα να ενημερωθούν και να προσπελαστούν ψηφιακά, μειώνοντας την ανάγκη για χάρτινα υλικά.

Συμπερασματικά, οι κωδικοί QR γίνονται όλο και πιο δημοφιλές εργαλείο στην τουριστική βιομηχανία. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει και περισσότεροι άνθρωποι έχουν smartphone, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε ακόμη πιο διαδεδομένη χρήση των κωδικών QR στην τουριστική βιομηχανία στο μέλλον.

Δημοσιογράφος - Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων και Τουριστικού Μάρκετινγκ - INVESTIMA LLC | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Μαριαλένα Μπλάνα είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς επίσης έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή. Ανήκει στο δυναμικό του έργου Innovatebiz με έδρα την Ολλανδία και της εταιρείας Investima LLC με έδρα τις ΗΠΑ, όπου και χειρίζεται θέματα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας. Αρθρογραφεί στο minimal lifestyle magazine SocialClick και στον ελεύθερό της χρόνο λατρεύει να κάνει εκπομπές στο ιντερνετικό ραδιόφωνο Radio-Classroom.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024