Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΕκπαιδευτικό εργαλείο διαχείρισης «zero waste» στο χώρο της Φιλοξενίας
Άρθρα

Εκπαιδευτικό εργαλείο διαχείρισης «zero waste» στο χώρο της Φιλοξενίας

Το έργο ZWITCH συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., με εταίρους που προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης και χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Βουλγαρία.

Η ανάγκη μείωσης των απορριμμάτων, σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και η ταυτόχρονη ανάγκη κάλυψης της καθημερινής επισιτιστικής αλυσίδας, δημιουργεί παγκόσμια ανησυχία. Στον κλάδο του τουρισμού, της φιλοξενίας και της εστίασης η ισορροπία αυτή είναι πρωταρχική: οι επαγγελματίες καλούνται να ανταποκρίνονται σε απαραίτητη, καθημερινή, τροφοδοτική κάλυψη επισιτιστικών αναγκών και να ανταπεξέρχονται παράλληλα, μιας μόνιμα συντονισμένης μείωσης του φαινομένου «food waste».

Το έργο ZWITCH, ήρθε να καλύψει τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την Ε.Ε. για την αλλαγή σε Zero Waste κοινότητες, μέσα από την μείωση των απορριμμάτων, δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό εργαλείο με βασικές πρακτικές και κατάλληλη τεχνογνωσία, ευέλικτο σε χρήση για τις επιχειρήσεις (αγορές – προμήθειες – menu κ.α.), το οποίο περιλαμβάνει 5 ενότητες των τριών μαθημάτων το καθένα, έχει διάρκεια 20 ωρών, διατίθεται δωρεάν και απευθύνεται σε φοιτητές, καθηγητές και επαγγελματίες του κλάδου της Φιλοξενίας.

Το έργο ZWITCH συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., με εταίρους που προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης και χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Λιθουανία και η Βουλγαρία. Από την Ελλάδα στο έργο αυτό συμμετέχει η ξενοδοχειακή αλυσίδα PAP HOTELS Α.Ε., ως ο μοναδικός εταίρος από τον κλάδο της φιλοξενίας και οι εκπρόσωποί της έχουν δηλώσει:

“Μια καλή πρακτική είναι πάντα επωφελής για αυτούς που συμμετέχουν. Χρειάζεται υψηλό στοιχείο αφοσίωσης από την ανώτερη διοίκηση και διαχείριση, αλλά σας αποφέρει την ικανοποίηση από τα αποτελέσματα, έναν ισχυρότερο δεσμό με την ομάδα εργασίας και μια ισχυρότερη συνεργασία με τους συνεργάτες και τους παρόχους. Είναι πάντα ένα καλό παράδειγμα για την κοινότητα, τον τουριστικό τομέα και την κοινωνία γενικότερα. Μια καλή πρακτική φέρνει περισσότερη εκπαίδευση στο ανθρώπινο δυναμικό που εμπλέκεται, πιο πιστό πελατολόγιο στην εταιρεία και καλύτερη κατανόηση των αποτελεσμάτων της καθημερινής μας εργασίας και ζωής σε όλους.

Η δυνατότητα να το κάνει αυτό υπό την ομπρέλα και την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει στην εταιρεία αυτοπεποίθηση, δύναμη και ελπίδα ότι τα αποτελέσματα θα είναι προσβάσιμα και αναγνωρισμένα από περισσότερους ανθρώπους στο πολυεθνικό Περιβάλλον της Ευρώπης.”

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024