Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραEuropean Cheer League και Κύπελλο Ελλάδος 2023
Άρθρα

European Cheer League και Κύπελλο Ελλάδος 2023

Παράλληλα με το Κύπελλο Ελλάδας διεξήχθη και ο πρώτος αγώνας της European Cheer League, που αφορά προκρίσεις ζευγαριών και ομάδων.

Υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού, με τη συνδιοργάνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading, την Περιφέρεια Κρήτης, και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, διεξήχθη με επιτυχία το Κύπελλο Ελλάδος 2023.

Στο φιλόξενο νησί της Κρήτης, όσοι βρέθηκαν από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση Κυπέλλου του ανερχόμενου, στη χώρα μας, Ολυμπιακού Αθλήματος Cheerleading.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης διεξήχθησαν οι αγώνες. Πάνω από 500 αθλητές και αθλήτριες από 14 σωματεία-μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading από όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» για να διαγωνιστούν στο Cheer Challenge!

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και δύσκολη αθλητική δοκιμασία, καθώς δίνεται άγνωστη χορογραφία στους αθλητές, οι οποίοι πρέπει να την παρουσιάσουν δύο ημέρες μετά.

Τις χορογραφίες δίδαξαν και έκριναν καταξιωμένοι προπονητές από το εξωτερικό. Από την Σλοβενία ήρθε για ακόμα μία χρονιά στην Ελλάδα η Mateja Grbec. Για 2η φορά στην Ελλάδα βρέθηκε και ο Βρετανός Jonathan Rattigan. Το πάνελ των κριτών-προπονητών συμπλήρωσαν από την Σλοβενία η Sasa Stiftar, η Nina Zvizdalo και η Julie Baillieu από το Βέλγιο.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας την πρόκληση του Κυπέλλου Ελλάδος καθώς τη Παρασκευή και το Σάββατο διδάχθηκαν τις χορογραφίες από τους προπονητές που ήρθαν από το εξωτερικό και την Κυριακή διαγωνίστηκαν και κρίθηκαν σε αυτές.

Το διαγωνιστικό σκέλος περιλάμβανε την εκμάθηση και διαγωνιστική συμμετοχή στις αγωνιστικές κατηγορίες Cheer Freestyle Pom, Cheer Hip Hop, Cheer Jazz, Cheerleading All Girls.

Παράλληλα με το Κύπελλο Ελλάδας διεξήχθη και ο πρώτος αγώνας της European Cheer League, που αφορά προκρίσεις ζευγαριών και ομάδων για το 2024 μαζί με το CHEER OPEN CRETA CUP 2023 που διοργανώνεται για πρώτη φορά.

Τέλος, οι αθλητές δεν πραγματοποίησαν την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης, λόγω εθνικού πένθους. Στην παρέλαση ηγείται συνήθως η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. Θα ξεκινούσε από την πλατεία Λιονταριών και θα κατέληγε στην πλατεία Ελευθερίας.

Αρθρογράφος Πολιτιστικών Θεμάτων | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τζωρτζίνα αρθρογραφεί σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικών δρώμενων που άπτονται του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας. Έχει ιδρύσει από τον Σεπτέμβριο του 2012 ένα πρωτότυπο εργαστήριo δημιουργικής έκφρασης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους, "Τα Μανταλάκια". Το εργαστήριo αποτελεί έναν χώρο συνάντησης και επικοινωνίας για όσους θέλουν να γνωρίσουν και να πειραματιστούν με νέους και εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης και δημιουργίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024