Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΗ Aegean με νέα 'φτερά' για μακρινές πτήσεις

Η Aegean με νέα 'φτερά' για μακρινές πτήσεις

Ο κ. Μανώλης Α. Γκύζης πρτείνει πως ίσως έφτασε η ώρα για τον εθνικό πλέον αερομεταφορέα της Ελλάδας, την Aegean Airlines, να ξεκινήσει πτήσεις σε μακρινούς προορισμούς.

Ίσως ήρθε η ώρα για τον ελληνικό αερομεταφορέα να ξεκινήσει να επιχειρεί σε μακρινούς προορισμούς.
 
Γιατί μπορεί να είναι δύσκολο να συμφωνήσει ο Θεόδωρος Βασιλάκης με τους μικρότερους σε ποσοστό στην Aegean αδελφούς Πάνο και Θανάση Λασκαρίδη, όμως το επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ, σημαίνει πολλά.
 
Πολύ πιθανά βολιδοσκοπεί την BOEING απ’ ευθείας, για να καταρτίσει συμβόλαιο leasing για το νεοσύστατο b737 max το οποίο λανσάρει με ικανοποιητική ακτίνα δράσεως ο αμερικανικός κατασκευαστής. 
 
Αυτή η δυνατότητά του θα είναι της τάξεως των 4.000 km, και ετούτο τον καιρό λαμβάνει τα σχετικά πιστοποιητικά από το American FAA.
 
Φυσικά η εμβέλεια του συγκεκριμένου αεροσκάφους θα επιτρέπει διηπειρωτικές πτήσεις με 1/2 τουλάχιστον στάσεις ενδιάμεσα.
 
Παράλληλα η έλξη της οικογένειας Βασιλάκη για την Airbus παραμένει σαφής, και επομένως σίγουρα ενδιαφέρεται να ναυλώσει πιθανά και το A320neo που λανσάρισε με πολλές ελπίδες, παραγγελίες και με ίδια περίπου ακτίνα πτήσης η Airbus.
 
Βέβαια αν αποκτήσει και τους δύο παραπάνω τύπους, ο στόλος της εταιρίας θα γίνει πολυτυπικός με ό,τι δυσμενές ετούτο σημαίνει για την τεχνική της υποστήριξη και όχι μόνον. 
 
Αντισταθμιστικά το ανά θέση κόστος θα μειωθεί σημαντικά, αλλά και από τους ενδιάμεσους σταθμούς θα συλλέξει πελατολόγιο καθαρά ανήκον στην Aegean, χωρίς συμπράξεις σε share code προγράμματα.
 
Η αυτοτέλεια και η ανεξαρτησία στον προγραμματισμό πάντοτε φέρνει κέρδη μεσομακροπρόθεσμα, όπως ίσως η δυνατότητα του αερομεταφορέα να εκτελέσει δρομολόγια μεταξύ Αθήνας-Δελχί όπως τον βολιδοσκόπησαν οι Ινδοί πρόσφατα.
 
Κέρδη και από εκεί αλλά πιθανά και σε άλλα δρομολόγια.
 
Το μέλλον θα δείξει την αξία του εγχειρήματος.

 

O Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024