Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΠροορισμοί και διαμονή εργαζομένων

Προορισμοί και διαμονή εργαζομένων

Στο σκληρό ανταγωνισμό του τουρισμού κανένας δεν επιθυμεί (ή σχεδόν κανένας) να χάσει έσοδα διαθέτοντας δωμάτια με το μήνα, πόσο μάλλον που το κόστος διαχείρισης αυξάνεται και ο πληθωρισμός 'τρέχει' με 12%.

Αν θέλουμε ποιοτικό τουρισμό χρειαζόμαστε ποιοτικές συνθήκες διαμονής και εστίασης εργαζομένων, όπως επίσης και επαρκείς υπηρεσίες υγείας, ασφάλειας και εκπαιδευσης. Πριν πέντε χρόνια περισσότεροι από 40 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη Σαντορίνη διέμεναν, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε ξενοδοχεία, σπίτια συναδέλφων ακόμα και σε κάμπινγκ, καθώς αδυνατούσαν να βρουν στέγη στο τόπο διορισμού τους. Μια οικογένεια εκπαιδευτικών με παιδιά κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο. Με το σοβαρό αυτό πρόβλημα διαμονής ήρθαν τότε αντιμέτωποι και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη Μύκονο -όπως έγινε γνωστό μέσα στην εβδομάδα- ωστόσο, σύμφωνα με πηγές ενώσεων εκπαίδευσης το πρόβλημα ευτυχώς σταδιακά επιλύθηκε. Υπάρχει πληθώρα δημοσιευμάτων στα τοπικά site των Κυκλάδων, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζόμενων στον τουρισμό, που αφορούν όχι μόνο σε καταγγελίες εργαζομένων, αλλά και από επιχειρηματίες που καλούνται να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους με εργατικό δυναμικό και δεν μπορουν να βρουν οικήματα.

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες, εκπαίδευση, σώματα ασφαλείας, γιατροί νοσηλευτές και άλλοι δεν δύνανται να πληρώνουν εξωφρενικά ενοίκια διαμονής και συχνά παραιτούνται από τους διορισμούς τους. Εκ των πραγμάτων, η στελέχωση των ανωτέρω υπηρεσιών φθίνει, με αλυσιδωτά αποτελέσματα

Ο νόμος προβλέπει αποζημιώσεις  προς τους διαμένοντες εργαζόμενους των υπηρεσιών, για διαμονή. Το μέτρο αυτό δεν υλοποιείται πάντα.

Τα περισσότερα σπίτια, μέχρι και τα κλειστά για χρόνια, ενοικιάζονται πλέον µέσω διαδικτύου και έτσι οι εργαζόµενοι, οι δάσκαλοι, οι δηµόσιοι υπάλληλοι και οι γιατροί που διορίζονται στα νησιά δεν µπορούν να έχουν σπίτι τους θερινούς μήνες. Έτσι,  οι εργαζόμενοι σε αρκετές περιπτώσεις διαμένουν σε καταλύματα υγειονομικά ακαταλληλα.

Φέτος βρέθηκαν ιατροί, όμως όχι και καταλύματα για να διαμείνουν στα νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να παρουσιαστούν στην υπηρεσία μόνον οι 20 από τους συνολικά 40 γιατρούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να μετακινηθούν στα νησιωτικά Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Το πόσο των επιπλέον 1.500 ευρώ για ένα μήνα- πέραν των καταβαλλόμενων μηνιαίων αποδοχών- σε γιατρούς του ΕΣΥ και σε επικουρικούς γιατρούς που θα εργαστούν τους καλοκαιρινούς μήνες για να εξυπηρετήσουν έκτακτες ανάγκες στα νησιά, σύμφωνα με σχετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από το υπουργείο Υγείας, αύξησε σε σχέση με πέρυσι το ενδιαφέρον των υγειονομικών. Σε προσπάθειες της 2ης ΥΠΕ δεν κατάφεραν να βρουν σπίτια για δυο επικουρικούς νοσοκομειακούς ιατρούς. Ούτε ο Δήμος, ούτε οι ξενοδόχοι βρήκαν σπίτια για τους υγειονομικούς.

Η λύση είναι μία: μόνο η κατασκευή δημόσιων οικημάτων μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Στο σκληρό ανταγωνισμό του τουρισμού κανένας δεν επιθυμεί (ή σχεδόν κανένας) να χάσει έσοδα διαθέτοντας δωμάτια με το μήνα, πόσο μάλλον που το κόστος διαχείρισης αυξάνεται και ο πληθωρισμός ‘τρέχει’ με 12%. Και όποιος το κάνει και διαθέσει καταλύματα, τα διαθέτει περίπου με 10.000-15.000 ευρώ το χρόνο, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό, αλλά για δημόσιο υπάλληλο είναι υψηλό.

Στη Μήλο πριν λίγες μέρες παραιτήθηκε η πνευμονολόγος από το Κέντρο Υγείας. Δεν μπορούσε να βρει κατάλυμα. Εδώ υπήρξε διοικητική αστοχία. Οι θέσεις που προκηρύσσονται για εργασία στα νησιά και δε διαθέτουν διαμονή είναι συχνά χωρίς ανταπόκριση. Το επόμενο βήμα είναι το είδος της διαμονής και εστίασης που παρέχεται, που πρέπει να ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη υγιεινή και ποιότητα.

Η φράση “δεν παρέχεται διαμονή” είναι αυτή που προκαλεί τρόμο σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στα νησιά, σύμφωνα με καταγγελία εργαζόμενων. Και βέβαια, αν παρέχεται διαμονή και διατροφή είναι ενίοτε αμφισβητήσιμης ποιότητας. Φυσικά, καμία υπηρεσία δεν ασχολείται με την καταλληλότητα διαμονής και εστίασης. Εξάλλου η αγορά λειτουργεί αυτόματα, με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν εργαζόμενους. Στο μέλλον θα εργάζονται μόνο μετανάστες από τη δυτική Ασία, διαμένοντας σε κοινόβια, χωρίς φυσικά οι περισσότεροι να γνωρίζουν ούτε μια γλώσσα επαρκώς, εκτός μόνο από τη μητρική τους.

Το πρόβλημα υφίσταται και για τους επιχειρηματίες, δεδομένου ότι τα ενοίκια είναι υψηλότατα. Οι μεγάλες επιχειρήσεις νοικιάζουν χώρους για τη διαμονή των εργαζομένων, μετακυλίοντας το κόστος στους επισκέπτες του νησιού. Όμως δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις τα ιδια διαθέσιμα, όταν τα ενοίκια έχουν ξεφύγει σε πολλές περιπτώσεις.

Μοναδική πλέον λύση είναι τόσο το Δημόσιο, όσο και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, αλλά και οι ιδιωτες να διασφαλίσουν τη διάθεση επαρκών κατοικιών για την αξιοπρεπή στέγαση, τόσο των εργαζομένων στον τουρισμό, όσο και των ετεροδημοτών στελεχών δημόσιων και κοινωφελών υπηρεσιών (δάσκαλοι, καθηγητές, επαγγελματίες υγείας, εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας, σε προνοιακές δομές –Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Φαρμακεία, Παντοπωλεία κ.λπ.). Η εξασφάλιση κατοικιών δύναται να υλοποιηθεί μέσω κινήτρων για τη μακροχρόνια μίσθωση ή/και με τη δημιουργία συγκροτημάτων οικονομικών κατοικιών σε δημόσια ή δημοτικά ακίνητα, που όμως πολλά από αυτά διατίθεται για τουριστική εκμετάλλευση. Συνεπώς, αναμένουμε και ελπίζουμε…

Ο δρ. Δημήτρης Προκοπίου είναι οικονομολόγος, συμβασιουχος πανεπιστημιακός καθηγητής και εκπαιδευτής ενηλίκων, ναυτιλιακών σπουδών και τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Είναι σύμβουλος τουρισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει εργαστεί για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σάμου, στον Δήμο Ικαρίας και τον Δήμο Πόρου. Το 2019 εργάστηκε στον Δήμο Πάρου. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Wessex Institute, στο Southampton της Βρετανίας.

Σύμβουλος Τουρισμού - Τοπική Αυτοδιοίκηση | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο δρ. Δημήτρης Προκοπίου είναι εκπαιδευτής ενηλίκων, Ναυτιλιακών Σπουδών και Τουριστικών και Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Είναι σύμβουλος τουρισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024