Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΤα περιφερειακά αεροδρόμια αναζητούν ενίσχυση… σαν την Ελλάδα

Τα περιφερειακά αεροδρόμια αναζητούν ενίσχυση… σαν την Ελλάδα

Η Fraport θα αρκεστεί τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο σε 'πασαλείμματα' και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα ταλαιπωρήσουν ξανά τους επιβάτες τους με τις υπάρχουσες γλίσχρες υποδομές τους.

Η Fraport, μέγας πλειοδότης που αναμένεται να καταβάλει κάποτε στην τάλαινα χώρα μας, τα 1,23 περίπου δισ. ευρώ μεταξύ των άλλων σαν εφάπαξ τίμημα, βγήκε στο ψάξιμο για κεφαλαιακή ενίσχυσή της.

Προσέλαβε ως γνωστόν αρκετές εκατοντάδες προσωπικό, αλλά από μήνα σε μήνα αναβάλλει την πληρωμή και, συνεπόμενα, την καταβολή του τιμήματος. Έτσι, θα χάσει σίγουρα τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο, αφού αν πληρώσει τον Μάρτιο 2017, είναι απίθανο να προχωρήσει σε ουσιαστικά έργα αναμόρφωσης των 14 αερολιμένων μεσούσης της τουριστικής κινήσεως.

Θα αρκεστεί σε “πασαλείμματα” και τα παραπάνω αεροδρόμια θα ταλαιπωρήσουν ξανά τους επιβάτες τους με τις υπάρχουσες γλίσχρες υποδομές τους.

Ποιος στ’αλήθεια φανταζόταν ότι η Fraport – Slentel θα αναζητούσε κεφαλαιούχους για να τη συνδράμουν σε σημαντικότατο ποσοστό του τιμήματος που οφείλει;

Βέβαια, τώρα φαίνεται ότι εξασφάλισε τα χρήματα που χρειαζόταν, αλλά καλοί μου μεγαλοεπενδυτές, που πηγαίνετε ξυπόλητοι στα αγκάθια;

Το έχει η χώρα μας τεράστια ανάγκη αυτό το τίμημα. Δεν την βλέπετε πως κατάντησε; Σήμερα επαιτεί, αλλά σίγουρα σύντομα, όταν θα αλλάξουν τα πάσης μορφής δεδομένα και  καταστάσεις, θα αναδείξει την αγέρωχη ψυχή του ελληνικού λαού.

Που ξέρει διαχρονικά να τραβά ξανά προς την αναγέννηση σαν φοίνικας από τη τέφρα του. “Ίτε παίδες Ελλήνων!”

O Μανώλης Α. Γκύζης ασκεί δικηγορία με τους συνεργάτες του, με ειδίκευση στο Δίκαιο των Αερομεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς, από το 1974.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024