Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαΟι Γάλλοι και οι Ιταλοί επιλέγουν την Ελλάδα ως τον αγαπημένο τους ταξιδιωτικό προορισμό

Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί επιλέγουν την Ελλάδα ως τον αγαπημένο τους ταξιδιωτικό προορισμό

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα γίνονται από τον τομέα του τουρισμού.

Πολλές έρευνες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ελλάδα είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες από τη Γαλλία και την Ιταλία.
 
Σχόλια αναφέρουν ότι παρά το ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στις αφίξεις τουριστών οφείλονται στη σκληρή δουλειά και στις ομορφιές της Ελλάδας που πάντα αποτελούν πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών. Είναι σίγουρο ότι οι τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα και δεν θέλουν να τζογάρουν την επιτυχία των διακοπών τους όπως θα μπορούσαν να κάνουν στο καζίνο NetBet.
 
Τουριστικοί επιχειρηματίες και φορείς θεωρούν ως “success story” της χρονιάς, τη συμφωνία με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες για 63 εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Η Ελλάδα είναι μόνο 0,5% κάτω στις αφίξεις από το 2019 στο Ελ. Βενιζέλος, το 23% των αεροδρομίων της Fraport και των περιφερειακών αεροδρομίων. Τα νούμερα που υπάρχουν για τον Μάϊο και τον Ιούνιο δείχνουν επίσης σαφή αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό.
 
Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι 8 στις 10 επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα γίνονται από τον τομέα του τουρισμού, ένας κλάδος που δεν αποτελεί για τη χώρα μονοκαλλιέργεια. Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 25% του ΑΕΠ, και το ελληνικό κράτος δουλεύει ασταμάτητα για να υπάρχει τουρισμός μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, που είναι το τέλος της σεζόν. 
 
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και με τις πληροφορίες από τα αεροδρόμια, εύκολα κανείς διαπιστώνει ότι τα νούμερα είναι εντυπωσιακά όσον αφορά στις αφίξεις και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τα περσινά στοιχεία. Και όλα αυτά συμβαίνουν παρόλο που δεν υπάρχουν κάποιες μεγάλες αγορές για την Ελλάδα όπως η Ρωσία, και η Ουκρανία. Όμως οι αγορές από τη Γαλλία, το Ισραήλ, τη Σερβία, αλλά και τις ΗΠΑ δείχνουν πολύ αυξητικά νούμερα.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, συνολικά τον Απρίλιο παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των ταξιδιωτών από άλλες χώρες κατά 884% σε σχέση με τα περσινά στοιχεία.
 
Τέλος, αξιωματούχοι του τουρισμού στην Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες από την Ινδία, αφού οι πολίτες της χώρας αυτής εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Ελληνική Δημοκρατία.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024