Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαΤα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφθείς έστω μία φορά στη ζωή σου

Τα εστιατόρια που πρέπει να επισκεφθείς έστω μία φορά στη ζωή σου

Πώς θα σας φαινόταν να δοκιμάσετε φαγητό που έχει σιγοψηθεί στη ζεστασιά ενός… ενεργού ηφαιστείου.

Όταν ο Ντάγκλας Άνταμς έγραφε το «Ρεστοράν στο τέλος του σύμπαντος», έστηνε μία μεγαλειώδη φάρσα στα πλαίσια της σειράς των βιβλίων του με κεντρικό τίτλο «Γυρίζοντας τον γαλαξία με ωτοστόπ». Πιθανώς δεν φανταζόταν, όμως, ότι ο παράξενος τίτλος της φαντασίας του, θα μπορούσε να πλησιάσει τόσο πολύ στην πραγματικότητα το 2023.

Σίγουρα δεν θα μείνουν άλυτα μυστήρια του σύμπαντος αν κάποιος αποφασίσει να δειπνήσει στον κρατήρα ενός ηφαιστείου ή κάτω από τον Ινδικό ωκεανό, όπως μπορεί να κάνει σε κάποια μέρη του κόσμου. Μπορεί όμως να βρει γαστρονομικές επιλογές στο μοναδικό φιόρδ της Βραζιλίας ή στο υπερπολυτελές εστιατόριο ενός κορυφαίου γαλλικού ξενοδοχείου, ενώ γύρω του διεξάγεται ένα από τα κορυφαία τουρνουά πόκερ του κόσμου.

Ο γαστρονομικός τουρισμός κερδίζει έδαφος τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Πολλοί ψάχνουν τις ιδιαίτερες γεύσεις σε διάφορες γωνιές του πλανήτη, είτε πρόκειται για τον Παναμά είτε για τη Σιγκαπούρη. Το Παρίσι για παράδειγμα, δεν χρειάζεται συστάσεις για τις γαστρονομικές επιλογές του, όμως υπάρχουν ξεχωριστά μέρη όπου μπορεί κανείς να δειπνήσει στην «πόλη του φωτός» και να καυχηθεί ότι έκανε κάτι διαφορετικό.

Ένα από αυτά είναι η επίσκεψη στο εστιατόριο του Hyatt Regency Paris Étoile ενόσω διεξάγεται το ΕΡΤ του Παρισιού, ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά πόκερ του κόσμου που διοργανώνει η PokerStars και στρέφει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Η online πλατφόρμα πρωτοπορεί στο πόκερ, με δυνατότητες διασκέδασης που δύσκολα βρίσκει κανείς στον ψηφιακό κόσμο, όμως φροντίζει ούτως ώστε τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος και άγνωστοι -αλλά ταλαντούχοι- παίκτες να συνυπάρχουν σε φυσικούς χώρους, όπως είναι η σειρά των τουρνουά ΕΡΤ που διοργανώνει.

Αυτό του Παρισιού είναι εκείνο που άνοιξε την αυλαία για το 2023 και δεν χρειάζεται να γνωρίζεις πόκερ για να ευχαριστηθείς το παιχνίδι, όπως δεν χρειάζεται να είσαι γευσιγνώστης για να ευχαριστηθείς το φαγητό. Αντίθετα, μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο στο περίφημο Mayo Restaurant που βρίσκεται στο λόμπι του Hyatt Regency Paris Étoile, καθώς απολαμβάνεις τα πιάτα του βραβευμένου σεφ Κριστόφ Σέλερ, ενώ στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου τα αστέρια του πόκερ επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στο πράσινο τραπέζι.

Πώς θα σας φαινόταν να δοκιμάσετε φαγητό που έχει σιγοψηθεί στη ζεστασιά ενός… ενεργού ηφαιστείου; Στο Λανθαρότε των Καναρίων Νήσων, μπορείτε. Το Restaurante el Diablo εγκαινιάστηκε στις αρχές του ’70, σε ένα κατά τ’ άλλα ερημικό τοπίο, που αργότερα ξεκίνησε να δέχεται επισκέπτες για πεζοπορία και φαγητό σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά εστιατόρια του κόσμου. Εκεί, θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικές και παραδοσιακές ισπανικές συνταγές και να απολαύσετε φαγητά, όπως κρέατα, ψημένα στο εξωτερικό μέρος του εστιατορίου, στις απίστευτες θερμοκρασίες που φτάνουν έως τους 500˚ .

Όταν το «φαγητό σε υπόγειο» παίρνει άλλες διαστάσεις, προορισμός είναι η Πολωνία και το διάσημο ορυχείο αλατιού, που αποτελεί και ένα από τα μνημεία της UNESCO, το Wieliczka. Τα υπόγεια μονοπάτια του θα σας οδηγήσουν σε διάφορα εντυπωσιακά κτήρια, όπως η εκκλησία του, αλλά και στο εστιατόριο Karczma Górnicza, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές πολωνικές συνταγές, σε ένα ξύλινο ντεκόρπολλά μέτρα κάτω από τη γη.

Επόμενη στάση, η Ιταλία και το υπερδημοφιλές Grotta Palazzese! Αυτό το εστιατόριο έχει φτιαχτεί σε μία φυσική σπηλιά, πάνω σε έναν βράχο και μπορείτε να δοκιμάσετε μία σειρά από εξαιρετικά ιταλικά πιάτα, με την απίστευτη θέα των γαλαζοπράσινων νερών της Αδριατικής.

Φαγητό σε έναν περιστρεφόμενο γυάλινο θόλο, τοποθετημένο πάνω σε λόφο; Βρίσκεστε στο Ρέικιαβικ, και το εστιατόριο Perlan. Το Perlan είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη χώρα, με φημισμένους σεφ και φαγητό που προτείνεται ανεπιφύλακτα από όλους τους επισκέπτες και το οποίο βρίσκεται σε έναν γυάλινο θόλο, πάνω σε έξι δεξαμενές νερού. Η θέα του περιγράφεται ως ονειρεμένη, αφού μπορείτε να δείτε από τη μία τον Βόρειο Ατλαντικό, αλλά και την δυτική ακτή του.

Το Ithaa, στο Conrad Maldives Rangali resort στις Μαλδίβες, ήταν από τα πρώτα υποθαλάσσια εστιατόρια παγκοσμίως. Αυτό το εστιατόριο σας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσετε αξέχαστες γεύσεις, όπως αστακό και ταρτάρ γαρίδας, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια του Ινδικού Ωκεανού. Οι γυάλινοι τοίχοι, που σας επιτρέπουν να βλέπετε από τροπικά ψάρια σε όλα τα χρώματα μέχρι καρχαρίες, θα απογειώσουν την εμπειρία σας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024