Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςFocus σε ένα ΘέμαTo project #yourchios γίνεται ενός έτους

To project #yourchios γίνεται ενός έτους

Ο Φορέας Τουρισμού Χίου ξεκίνησε μία δυναμική προσπάθεια αναδεικνύοντας τη συντονισμένη ομαδική δουλειά όλων των συντελεστών του και προβάλλοντας το νησί ανά την υφήλιο μέσα από μια καινοτόμα πρωτοβουλία online παρουσίασης της Χίου στο Facebook. Μέσα από τα μάτια των Χιωτών και των ίδιων των επισκεπτών της, οι 'Φίλοι της Χίου' γίνονται αληθινοί πρεσβευτές της.

Το project #yourchios “γεννήθηκε” το Μάρτιο του 2020 και είναι ένα ζωντανό παράδειγμα συνεργασίας, σύμπνοιας και αυθεντικότητας. Με το ίδιο πάθος και την ίδια ζέση, Φίλοι της Χίου από κάθε γωνιά της γης γίνονται αληθινοί πρεσβευτές της.

Τι είναι το #yourchios
Πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία με χρονική αφετηρία τον Μάρτιο του 2020 όταν ολόκληρη η υφήλιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια νέα πραγματικότητα εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, μία νέα κανονικότητα με τον εγκλεισμό, και την απομόνωση κυρίαρχα συστατικά της. Την ίδια στιγμή το νησί της Χίου βίωνε τη δική του αρνητική δημοσιότητα σε εθνικά και διεθνή δίκτυα ως απόρροια της μεταναστευτικής κρίσης.

Γρήγορα ο νεοσύστατος Φορέας Τουρισμού Χίου αντιλήφθηκε ότι αυτή η νέα καθημερινότητα μόνο ως νέα πρόκληση και ευκαιρία μπορούσε να λειτουργήσει. Όφειλε να βρεθεί εγκαίρως ένας νέος τρόπος προβολής του νησιού, ώστε να επιτευχθεί προσέλκυση επισκεπτών για την ενδεχόμενη τουριστική σεζόν του 2020 σε μία εποχή όπου όλη η υφήλιος αναγκάζεται να απομονωθεί χωρίς να μπορεί να ταξιδέψει και όλοι οι τουριστικοί φορείς είναι μουδιασμένοι, ενώ δεν έχουν προλάβει να γίνουν ακόμα τα βήματα για virtual τουριστικές εκθέσεις.

Αυτή η ανάγκη για επικοινωνία αφύπνισε και πείσμωσε τους ανθρώπους του, κάνοντάς τους περισσότερο δημιουργικούς, ώστε ο Φορέας Τουρισμού Χίου να κερδίσει το νέο στοίχημα ενός αειφόρου μέλλοντος και μιας νέας κανονικότητας.


Μύλοι στα Ταμπάκικα, Χίος.

Έτσι, η δημιουργία της ομάδας #yourchios στα social media ήταν γεγονός. Ανέξοδα και με την ενεργοποίηση των απανταχού φίλων του νησιού, ο Φορέας Τουρισμού Χίου ξεκίνησε μία δυναμική προσπάθεια αναδεικνύοντας τη συντονισμένη ομαδική δουλειά όλων των συντελεστών του και προβάλλοντας το νησί ανά την υφήλιο μέσα από μια καινοτόμα πρωτοβουλία online παρουσίασης της Χίου στο Facebook μέσα από τα μάτια των Χιωτών και των ίδιων των επισκεπτών της, οι “Φίλοι της Χίου” γίνονται αληθινοί πρεσβευτές της.

Πραγματικές εικόνες και εμπειρίες της Χίου, εικόνες του νησιού μέσα από αφιλτράριστες φωτογραφίες, βίντεο, χιώτικες αναμνήσεις, έθιμα και παραδόσεις, ιστορίες για τη Χίο σταλμένες από κάθε γωνιά του πλανήτη σε δευτερόλεπτα. Αυθεντικές εικόνες του τόπου, οι οποίες θα μπορούσαν καταρχήν να ενεργοποιήσουν τη μνήμη όσων βρίσκονταν μακριά, όσων ονειρεύονταν την επόμενη εξόρμηση στη Χίο, αλλά λάμβαναν emails ακύρωσης των εισιτηρίων τους και όσων αναζητούσαν έναν προορισμό-απάντηση στις ανάγκες τις νέας εποχής όταν τελικά θα τους επιτρεπόταν να ξαναταξιδέψουν.

Το μεγάλο στοίχημα ήταν το #yourchios να “αγκαλιαστεί” από τους εν δυνάμει τουρίστες του νησιού και να προωθηθεί αυτό ακριβώς που αποτυπώνουν οι μη επαγγελματικές, αφιλτράριστες φωτογραφίες των οπαδών του, δηλαδή η αυθεντικότητα του τόπου ακόμα και real time. H συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή και αποδοχή των χρηστών των social media, ξεπέρασε τις προσδοκίες. Πλέον το #yourchios αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία τουριστικής προώθησης του τόπου, το οποίο έχει “αγκαλιαστεί” από όλους τους φορείς.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα 2/3 των μελών της ομάδας δεν είναι Χιώτες. Μέσα σε λίγα μόνο 24ωρα η προσπάθεια έγινα viral, ξεπερνώντας τα 20.000 μέλη, ενώ σήμερα τα έχει διπλασιάσει με συνεχείς και καθημερινές αναρτήσεις, αποκλειστικά για τη Χίο.

Κατά μέσο όρο, η σελίδα έχει 300.000 επισκέψεις κάθε μήνα από όλο τον κόσμο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έχει φθάσει τα 1.300.000 reactions στον πρώτο μήνα ενεργοποίησης της πρωτοβουλίας. Επίσης, αποτέλεσε ερέθισμα για την πρωτοβούλία #ourgreece, η οποία ενεργοποιήθηκε λίγους μήνες αργότερα και παραμένει ως καλή πρακτική, η οποία συζητιέται στο χώρο.

Σημέρα, το project #yourchios διεκδικεί μία θέση στα φετινά Tourism Awards.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024