Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζΕκπαιδευτικό ταξίδι δημοσιογράφων στην Κύπρο

Εκπαιδευτικό ταξίδι δημοσιογράφων στην Κύπρο

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό ταξίδι δημοσιογράφων που αντιπροσώπευαν όλο το φάσμα του τύπου της Ελλάδας, στην Κύπρο με την υποστήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ΚΟΤ, των Κυπριακών Αερογραμμών, και του Ομίλου Ξενοδοχείων Louis Hotels. Κατά την τετραήμερη παραμονή τους οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τις τρεις βασικές πόλεις της Κύπρου, Λεμεσό, Λευκωσία, και Πάφο γνωρίζοντας από κοντά το τουριστικό προϊόν της χώρας. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην γαστρονομία της Κύπρου με επισκέψεις σε τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες. Επίσης, το γκρουπ των δημοσιογράφων επισκέφθηκε Αγροτουριστικά καταλύματα και περιοχές, την Μαρίνα της Λεμεσού, και τοπικό μουσείο με εκθέματα λαϊκής παράδοσης.


Η θέα από το ξενοδοχείο The Royal Apollonia που φιλοξένησε το γκρουπ των δημοσιογράφων.

 

Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τη Λευκωσία και το σημείο όπου υπάρχει η συγκεκριμένη ταμπέλα για να θυμίζει στους επισκέπτες ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει πρωτεύουσα κράτους που είναι διαιρεμένη στα δύο με μεγάλο μέρος της υπό κατοχή.

 


Το Ζωντανό Μουσείο και Πάρκο Αγροτικής Ζωής Δρούσιας στην Περιοχή Άκαμα, το “Δίτζιμιν”.

 

Στο Μουσείο του κ. Φίλιππου Κουππάρη, ο επισκέπτης ζει την αγροτική ζωή της Κύπρου σήμερα μέσα από το χθες. 


Μερικά από τα εκθέματα του Μουσείου “Δίτζιμιν”

Στο μουσείο υπάρχει παραδοσιακός μύλος, πιεστήρι, ειδικό πιθάρι, παραδοσιακά έπιπλα, εργαλεία γεωργού και βοσκού, φούρνος, πατίστρα, εργαλεία κατασκευής ψωμιού και άλλα εκθέματα. Επίσης, μπορεί ο επισκέπτης να δει καταπληκτικά δείγματα της τοπικής χειροτεχνίας.
 


Κύπριες από τα κοντινά χωριά κατασκευάζουν στο Μουσείο “Δίτζιμιν” παραδοσιακά κουλουράκια με χαρουπόμελο.
 


Η συνάδελφος … “επί τω έργω”

 


Η κα Ιωάννα Χατζηκωστή,
Sales & Marketing Officer, του Κυπιακού Οργανισμού Τουρισμού στο γραφείο Αθηνών ιππεύει την “Αθήνα”.


Ο επισκέπτης της Κύπρου που επιθυμεί να κάνει αγροτουρισμό, εκτός από την ενημέρωση του για την αγροτική ζωή του νησιού, έχει και τη δυνατότητα να πάρει προσωπική εμπειρία από διάφορες δράσεις συμπεριλαμβανομένης και της ίππευσης ενός χαριτωμένου γαϊδαράκου.

 

Πανοραμική θέα της Μαρίνας Λεμεσσού

Έχει ήδη συμπληρωθεί το 75% της Μαρίνας Λεμεσού, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που κατασκευάζεται σήμερα στην Κύπρο. Παρά την οικονομική κατάσταση, οι διάφορες φάσεις του Έργου ολοκληρώνονται εντός των προκαθορισμένων χρονικών πλαισίων. Η Μαρίνα Λεμεσού έχει ήδη καλωσορίσει τους πρώτους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στα οικιστικά συγκροτήματα Nereids και Thetis Residences. Με την παράδοση των διαμερισμάτων, την άφιξη των πρώτων σκαφών και την ολοκλήρωση των γραφείων Διοίκησης της Μαρίνας, συνεχίζονται επίσης τα έργα στην εμπορική περιοχή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα λειτουργήσει επίσημα την άνοιξη του 2014. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί συμβόλαια πώλησεις κατοικιών συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ.

 


Το μνημείο Πεσόντων στον Αγώνα υπέρ της Ελευθερίας της Κύπρου

 

Αγροτουρισμός στην Κύπρο

Ο αγροτουρισμός στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος και προωθείται  εδώ και χρόνια ως ξεχωριστό τουριστικό προϊόν. Τα αγροτουριστικά καταλύματα προβάλλονται συνολικά όλα μαζί στο Internet παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη δομή.  

 

Παραδοσιάκα φυσικά προϊόντα Κύπρου

 

Στην αγορά των πόλεων ο επισκέπτης βρίσκει σε πολύ καλές τιμές Κυπριακά φυσικά προϊόντα, τα οποία γίνονται ανάρπαστα.

Παραδοσιακά Κυπριακά εδέσματα

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024