Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζΙθάκη: Άγρια ηρεμία σε ένα χώρο ιδανικό για θεματικό τουρισμό

Ιθάκη: Άγρια ηρεμία σε ένα χώρο ιδανικό για θεματικό τουρισμό

Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο καταπράσινο νησί της Ιθάκης διαπιστώσαμε ότι είναι ο ιδανικός τόπος για την ανάπτυξη πολλών θεματικών μορφών τουρισμού που σχετίζονται με την φύση και τη γαστρονομία. Μιλήσαμε με τους τοπικούς
επιχειρηματίες, μάθαμε τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη του τουρισμού και γνωρίσαμε έναν τουριστικό 'παράδεισο', με ιδιαίτερη προσοχή στη φύση και την καθαριότητα.

Πρόσφατα το TravelDailyNews βρέθηκε καλεσμένο από το Δήμο Ιθάκης στο νησί, που ακόμα και στα μέσα του Οκτωβρίου ‘μυρίζει’ διακοπές, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την θαυμάσια φύση του και να κάνει συνεντεύξεις με επιχειρηματίες της περιοχής. Από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι και την τελευταία της επίσκεψης μας η καθαριότητα του νησιού μας έκανε εντύπωση.

Προκατειλημμένοι ίσως ότι στα Ιόνια Νησιά υπάρχει πρόβλημα αντικρίσαμε ένα πεντακάθαρο νησί από άκρη σε άκρη. Επίσης εντύπωση προκαλεί και ο τουρισμός στο νησί που είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Τυχαίο αποτέλεσμα ή στρατηγική των επιχειρήσεων;

Μιλώντας με τους επιχειρηματίες καταλάβαμε ότι το νησί απολαμβάνει υψηλού επιπέδου τουρισμό, κυρίως από το yachting, και στόχο έχει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου μέσω θεματικών μορφών που είναι ο περιπατητικός τουρισμός, η ποδηλασία, ο φυσιολατρικός, αγροτουρισμός, ο γαμήλιος τουρισμός, ο θρησκευτικός και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Captain Giannis κ. Στέφανος Φιαμπόλης, μας έδωσε μια σφαιρική εικόνα για τον τουρισμό της Ιθάκης και μας ανέλυσε τους στόχους του Δήμου για τον τουρισμό.
 

Ο κ. Βασίλης Περίχαρος, ένας νέος επαγγελματίας που έχει το εστιατόριο “Αγέρι” στις Φρίκες, μας ανέφερε ορισμένες μορφές τουρισμού που μπορούν να “ανθίσουν” στην Ιθάκη, αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται στο νησί στο ακόλουθο βίντεο.

Όπως μας πληροφόρησε η κα Μέλπω Λεκατσά, ιδιοκτήτρια της “Villa Marika”, η τουριστική περίοδος στο νησί πήγε φέτος ιδιαίτερα καλά με ένα Αύγουστο εξαιρετικό και έναν πολύ καλό Σεπτέμβριο. Όπως μας τόνισε, “εκτός από τους τουρίστες που έρχονται και διαμένουν στο νησί υπάρχει σοβαρή κίνηση από τα κότερα. Φέτος ξεκίνησαν και κρουαζιερόπλοια…”.

Την πολύ καλή τουριστική περίοδο για το νησί επισήμανε επίσης και η κα Ελισάβετ Μαρούλη, ιδιοκτήρια του Aithon Palace, η οποία είναι και Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ιθάκης. Η κα Μαρούλη μας ανέλυσε τους στόχους που έχει ο Δήμος για τον τουρισμό και μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος έχει δημιουργήσει ένα portal, στο οποίο καλεί όλους τους επιχειρηματίες του νησιού να προβάλουν τις επιχειρήσεις τους.

Ιδιαίτερη σημασία για το νησί έχει ο γαμήλιος τουρισμός, όπως μας εξηγεί η κα Μαρούλη, αλλά και ο κ. Φιαμπόλης.

Εκτός όμως από τις θεματικές μορφές τουρισμού, όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης, στο νησί έρχονται οι τουρίστες για μια πλειάδα άλλων λόγων…

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023
19/05/2023