Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΦωτορεπορτάζPhiloxenia 2013

Philoxenia 2013

Αυξάνεται ο τουρισμός συρρικνώνεται η Philoxenia! Φέτος για δεύτερη φορά η έκθεση Philoxenia έγινε μαζί με την Polis καταφέρνοντας να καλύψει δύο περίπτερα το 15 και το 13, συμπεριλαμβανομένων και μερικών εκθετών εξοπλισμού, κατάλοιπα της Hotelia. Το ενδιαφέρον τράβηξε το περίπτερο της Πελοποννήσου, όπου έγιναν παρουσιάσεις της τοπικής κουζίνας και των προϊόντων της Πελοποννήσου. Το πρόγραμμα των hosted buyers, που είχε με επιτυχία ξεκινήσει το Travel Daily News, σαφώς θέλει ανανέωση και στόχευση σε γραφεία εξερχόμενου τουρισμού από την χώρα τους και εισερχόμενου στην Ελλάδα. Επίσης, το ενδιαφέρον τράβηξε το 2ο συνέδριο του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης, με τίτλο «Ο ρόλος των νέων αγορών στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού».

 

Γενική άποψη από τα εγκαίνια των εκθέσεων Philoxenia και Polis

 

Ο κ. Mohamed Bachar, υπεύθυνος του Οργανισμού Τουρισμού της Τυνησίας στην Ελλάδα, συνομιλεί με επισκέπτη της έκθεσης στο περίπτερο της Τυνησίας

Όπως δήλωσε στο Travel Daily News ο κ. Bachar, ο εισερχόμενος τουρισμός στην Τυνησία συνεχώς έχει αυξητικές τάσεις και αναμένεται φέτος να περάσει τα δεδομένα του 2010 δηλ. να επανέλθει στα νούμερα πριν από την επανάσταση. Ήδη μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη έχουν σημειωθεί 5 εκατ. διεθνείς αφίξεις. Από την Ελλάδα έχει σημειωθεί μικρή πτώση κυρίως λόγω της παύσεων των πτήσεων της Tunisair. Όμως μέχρι το Πάσχα, όπως τόνισε ο κ. Bachar θα υπάρξει λύση. Η Τυνησία παραμένει αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων με σωστό value for money και υψηλές προδιαγραφές υπηρεσιών.

 

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της Expedia

 

Ο κ. Κωνσταντίνος Μούνδρος, πρόεδρος Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Χίου κατά τη διάρκεια της συνέντευξη τύπου της Χίου, παρουσιάζει το τουριστικό προϊόν του νησιού.

 

 

Στιγμιότυπο από το περίπτερο της Travelotopos.com

Ο ιδιοκτήτης της Travelotopos.com κ. Παναγιώτης Μπατζιακούδης ανέφερε ότι η έκθεση πήγε σε γενικές γραμμές καλά, όμως η πτώση χρόνο με το χρόνο είναι φανερή. Το Travelotopos.com χρησιμοποιώντας τα προϊόντα του συνεργάζεται με εταιρίες που θέλουν να δημιουργήσουν portals.

 

 

Ηλιακό ποδήλατο-αυτοκίνητο που διατίθεται και σε ξενοδοχεία

 

Το περίπτερο της Ινδίας

Στην μέση ο Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού της Ινδίας κ. C. Cangadhar, με δύο τουριστικούς πράκτορες τον κ. Sushil Gupta και τον κ. R. Parthiban.

 

Στιγμιότυπο από το περίπτερο της EasyBike Hotel

Η Brainbox Πληροφορική, εταιρία ανάπτυξης, κατασκευής και διάθεσης συστημάτων μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζει την EasyBike Hotel, μια ολοκληρωμένη λύση για τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο ενοικίασης ποδηλάτων που περιλαμβάνει ποδήλατα ειδικής κατασκευής, θέσεις ασφάλισης, έξυπνο λογισμικό διαχείρισης, ηλεκτρονικές κάρτες RF-ID, πακέτα συντήρησης, καθώς και εργαλεία online & offline προώθησης της υπηρεσίας για τα ξενοδοχεία.

 

Η κ. Σοφία Λοϊσίου και η κ. Μαγδαληνή Γεωργούση από την εταιρία Exclusive Events που διοργανώνει γάμους.

«Είδαμε αρκετά τουριστικά γραφεία που ενδιαφέρθηκαν για γάμους και στα Ιόνια Νησιά που εμείς δραστηριοποιούμαστε. Στην Κέρκυρα όπου βρίσκονται τα γραφεία μας το καλοκαίρι γίνονται στο Δημαρχείο 5-6 γάμοι. Είναι πραγματικά πολύ δημοφιλές, και μερικές φορές και διασκεδαστικό όταν ιδίως γίνονται γάμοι σε σκάφη, στην παραλία κτλ.» , μας δήλωσαν.

 

O κ. Στέφανος Σαδόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Ελλάδας της Aegean Olympic
μαζί με τον Δήμαρχο Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της Χίου. Η Aegean Olympic βρίσκεται «κοντά στη Χίο» υποστηρίζοντας την αεροπορικής της σύνδεση με την Αθήνα.

 

Στιγμιότυπο από το εντυπωσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 

 

Τα ξενοδοχεία Electra Hotels & Resorts στήριξαν την φετινή Philoxenia

 

Η κ. Ρένα Δαμίγου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού του Δήμου Χίου, στο περίπτερο του δήμου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για το τουριστικό προϊόν της Χίου, των Οινουσών, και των Ψαρών.

 

Στιγμιότυπο από την Συνέντευξη τύπου της Μήλου

 

 

Ο κ. Βαγγέλης Κυριακού, υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Έδεσσας

Ο κ. Κυριακού με το ενημερωτικό φυλλάδιο «Στα βήματα του Χο Τσι Μινχ» όπου υπάρχουν οι ενδείξεις ότι την εποχή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου μαζί με τους Βιετναμέζους στρατιώτες που ήταν στην περιοχή μαχώμενοι στο πλευρό των Γάλλων, βρισκόταν και ο μελλοντικός ηγέτης του Βιετναμ, Χο Τσι Μινχ. Με αγάπη στην φιλοσοφία του Αλεξάνδρου, ο Χο Τσι Μινχ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που πέρασαν από την Έδεσσα μετά τον μακεδόνα Βασιλιά.

 

Ο κ. Δημήτρης Μπιστόλας, διευθυντής της Key Tours, παραλαμβάνει το βραβείο της Key Tours για την online παρουσία της από την υπουργό Τουρισμού κ. ‘Ολγα Κεφαλογιάννη.
 

 

Ομιλία της κ. Βίκυς Καραντζαβέλου, διευθύντριας της Travel Media Applications, με θέμα «Οι Αγνωστες και πολλά υποσχόμενες αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας», στα πλαίσια του 2ου συνεδρίου του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Μακεδονίας-Θράκης

 

Με συγκολονιστική αύξηση της μεσαίας τάξης της μέχρι το 2030, η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας ήδη παρουσιάζει μέση ετήσια αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού 8% με τα πρωτεία να τα κατέχει το Βιετνάμ με 22% , και η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία με 11%. Οι μικροί αριθμοί των αφίξεων στην χώρα μας μπορούν να συγκριθούν με τους αριθμούς της διείσδυσης του internet πριν από περίπου 10 χρόνια! Η τελική απόφαση είναι στα χέρια των επιχειρηματιών  του τουρισμού, για αξιολόγηση αυτής της πηγής τουριστών που σημειωτέον ταξιδεύουν Απρίλιο – Μαίο, και Οκτώβριο – Νοέμβριο αγαπώντας τους κλασικούς γύρους, τον περιπατητικό τουρισμό, και τις αρχαιότητες μας. Εν κατακλείδι, δεν χρειάζεται η χώρας μας για να τους προσεγγίσει να κάνει τεράστια έργα υποδομής!

 

 

 

 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024