Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςEuronews: Οι Ευρωπαίοι λένε 'ναι' στα εμβόλια αλλά 'ίσως' στα ταξιδιωτικά 'πιστοποιητικά εμβολιασμού'

Euronews: Οι Ευρωπαίοι λένε 'ναι' στα εμβόλια αλλά 'ίσως' στα ταξιδιωτικά 'πιστοποιητικά εμβολιασμού'

Οι Βρετανοί υποστηρίζουν τους περιορισμούς για ταξίδια στο εξωτερικό, σε μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού (69%). Η υποστήριξη πέφτει στο 35% στη Γερμανία, στο 42% στη Γαλλία και στο 40% στην Ιταλία.

Το κορυφαίο διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι της Ευρώπης Euronews, που πρόσφατα εγκαινίασε το Euronews Travel, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας αποκλειστικής δημοσκόπησης που διεξήγαγε η Redfield & Wilton Strategies για λογαριασμό του σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία, εξετάζοντας τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στα ταξιδιωτικά πιστοποική εμβολιαμού:

  • Μεγάλο ποσοστό όλων των ερωτηθέντων υποστηρίζει ή και υποστηρίζει έντονα την εισαγωγή των λεγόμενων “διαβατηρίων εμβολίων”: 53% στη Γερμανία, 65% στην Ιταλία και 69% στη Βρετανία, με μικρότερο ποσοστό στη Γαλλία (39%).
  • Όσοι αντιτίθενται ή αντιτίθενται έντονα στο μέτρο αποτελούν τη μειονότητα: 25% στη Γερμανία, 32% στη Γαλλία, 19% στην Ιταλία και 12% στη Βρετανία.
  • Περίπου το 1/5 των ερωτηθέντων δεν υποστηρίζουν, ούτε αντιτίθενται στη συγκεριμένη πρωτοβ
  • Το 55% στη Γερμανία, το 63% στην Ιταλία και το 69% στη Βρετανία δηλώνουν ότι θα ήταν πρόθυμοι να φέρουν αυτό το διαβατήριο εμβολίων για “όλες τις περιστάσεις”.
  • Οι Γάλλοι είναι οι πιο διαιρεμένοι: το 31% θα είχε πιστοποιητικό για όλες τις περιστάσεις, το 31% μόνο για διεθνή ταξίδια και το 38% δε θα έχει καθόλου το διαβατήριο.
  • Οι Βρετανοί υποστηρίζουν ή υποστηρίζουν σθεναρά τους περιορισμούς για ταξίδια στο εξωτερικό, σε μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του ιού (69%). Η υποστήριξη πέφτει στο 35% στη Γερμανία, στο 42% στη Γαλλία και στο 40% στην Ιταλία.
  • Τέσσερις στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία λένε ότι δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν οπουδήποτε για διακοπές φέτος (46%, 43%, 39% και 46%, αντίστοιχα).
  • Όταν σκοπεύουν να ταξιδέψουν, τα αποτελέσματα εμφανίζουν μικτή εικόνα: Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί ερωτηθέντες προτιμούν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό (27% και 39%, αντίστοιχα) με μια μειονότητα να τείνει προς το εξωτερικό (18% και 13% αντίστοιχα).
  • Οι Γερμανοί είναι διχασμένοι: το 21% σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό και το 21% προτιμούν να πάνε στο εξωτερικό. Μια μικρή μειονότητα (12%) ισχυρίζεται ότι σκοπεύει να κάνει και τα δύο. Στη Βρετανία, το 25% δήλωσε ότι θα ταξιδέψει στο εσωτερικό και το 20% ότι θα ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Σε ποιο βαθμό θα είσασταν υπέρ ή κατά στην εισαγωγή ενός “διαβατηρίου εμβολίου” για επιβεβαίωση ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί;

Θα είσασταν διατεθιμένοι να έχετε μαζί σας ένα “διαβατήριο εμβολίου” για να αποδείξετε ότι έχετε εμβολιαστεί;

Σε ποιο βαθμό θα είσασταν υπέρ ή κατά σε περιορισμό ταξιδιού στο εξωτερικό μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού;

Σκοπεύετε να ταξιδέψετε για διακοπές κάποια στιγμή φέτος;

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024