Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςExpedia: Οι ταξιδιώτες αποζητούν τον χαμένο χρόνο της πανδημίας
Τάσεις

Expedia: Οι ταξιδιώτες αποζητούν τον χαμένο χρόνο της πανδημίας

Οι διεθνείς αναζητήσεις το α’ τρίμηνο παρουσίασαν αύξηση 10%, ενώ η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC) ξεχώρισε με εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 65%.

Η έκθεση Traveler Insights Report του ομίλου Expedia για το β’ τρίμηνο του 2023 δείχνει μια παγκόσμια αύξηση στις αναζητήσεις ταξιδιωτών, αποκαλύπτοντας μια θετική τάση στον ενθουσιασμό των ταξιδιωτών. Το α’ τρίμηνο του 2023 σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση 25% στις αναζητήσεις ταξιδιωτών παγκοσμίως σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Επιπλέον, τα δεδομένα από την Expedia υπογραμμίζουν ότι οι ταξιδιώτες προγραμματίζουν πλέον τα ταξίδια τους πολύ εκ των προτέρων, στοχεύοντας ιδιαίτερα για αποδράσεις στα μέσα του έτους.

Οι παγκόσμιες αναζητήσεις ταξιδιωτών στις πλατφόρμες του ομίλου Expedia παρουσίασαν αύξηση 25% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (QoQ), με την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA) να παρουσιάζουν σημαντική αύξηση 30%. Αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι ταξιδιώτες παραμένουν πρόθυμοι να εξερευνήσουν και να ταξιδέψουν όλο το 2023.

Κατά τη σύγκριση των δεδομένων σε ετήσια βάση (YoY), οι διεθνείς αναζητήσεις το α’ τρίμηνο παρουσίασαν αύξηση 10%, ενώ η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC) ξεχώρισε με εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 65%. Δεδομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα ταξίδια APAC, πραγματοποιήθηκε μια πιο προσεκτική εξέταση. Συγκεκριμένα, κατά την εβδομάδα της 9ης Ιανουαρίου, μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία στην Κίνα στις 8 Ιανουαρίου, σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση από εβδομάδα σε εβδομάδα (WoW) κατά σχεδόν 10% της παγκόσμιας ζήτησης διεθνών αναζητήσεων για την Κίνα. Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στις αυξημένες αναζητήσεις από το APAC (15% αύξηση WoW) και την EMEA (10% αύξηση WoW).

Η ανοδική τροχιά του παγκόσμιου όγκου αναζητήσεων σε συγκρίσεις QoQ και YY, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι ταξιδιώτες σχεδιάζουν τα ταξίδια τους πολύ εκ των προτέρων, δείχνει ξεκάθαρα την έντονη επιθυμία να ταξιδέψουν. Αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, καθώς πολλά άτομα είναι πρόθυμα να αντισταθμίσουν τις χαμένες ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια.

Travel_Insights_Expedia_Group_Q2_2023

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024