Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςOSSATE – ΕΡΕΥΝΑΠροώθηση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία στους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης

OSSATE – ΕΡΕΥΝΑΠροώθηση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία στους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης

OSSATE – ΕΡΕΥΝΑ
Προώθηση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία στους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης

Το OSSATE (One Stop Shop for Accessible Tourism in Europe) είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά στην προώθηση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία στους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία μιας πρότυπης ηλεκτρονικής πολύ-εφαρμογής, που θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με υποδομές και υπηρεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος που είναι μερικώς ή ολικά προσβάσιμες σε `Ατομα με Αναπηρία.

Στο Πρόγραμμα OSSATE αρχικά μετέχουν δύο χώρες, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και κάποιες οργανώσεις Ατόμων με Αναπηρία από το Βέλγιο και την Ελλάδα, με την προοπτική συμμετοχής και άλλων χωρών και οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απαριθμεί τουλάχιστον 45 εκατομμύρια πολιτών με αναπηρία.

Μία από τις δράσεις του Προγράμματος είναι η καταγραφή κάθε υποδομής και υπηρεσίας, που είναι εν μέρει ή πλήρως προσβάσιμη σε `Ατομα με Αναπηρίες, καθώς και η διερεύνηση των μεθόδων, που χρησιμοποιούνται από τα υπάρχοντα συστήματα παροχής πληροφοριών τουριστικού ενδιαφέροντος για την προσέγγιση των καταλυμάτων που περιλαμβάνονται στους καταλόγους τους.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό και την καταγραφή συστημάτων παροχής πληροφοριών προσπελάσιμου τουρισμού σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στα πλαίσια αυτής της καταγραφής ζητάμε τη δική σας συμμετοχή με την αποστολή του παρόντος ερωτηματολογίου, συμπληρωμένο σε όλα τα πεδία του, στο admin@disabled.gr ή μέσω fax στο 2310 968178.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε έναν ολοκληρωμένο κατάλογο πηγών πληροφόρησης για θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος και να αναλύσουμε τις διαφορετικές μορφές ενημέρωσης για τον προσπελάσιμο τουρισμό, που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, όπως και τους διαφορετικούς τρόπους παροχής αυτής της ενημέρωσης. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε, στη συνέχεια, να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό και αξιόπιστο multi-lingual σύστημα πληροφόρησης, που θα δίνει τη δυνατότητα για εξατομικευμένη αναζήτηση μεταξύ υπαρχόντων και νέων πηγών παροχής τουριστικών πληροφοριών και προσπελασιμότητας.

Τα συστήματα που θα καταγραφούν μέσα από αυτήν την έρευνα θα φιλοξενηθούν σε έναν κατάλογο που θα δημιουργηθεί στο website του OSSATE στη διεύθυνση www.ossate.org.

Τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας των ατόμων που θα απαντήσουν το ερωτηματολόγιο δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθούν χωρίς τη συγκατάθεση των ίδιων των ατόμων.

Ποιες είναι οι πληροφορίες για την προσπελασιμότητα;

Οι πληροφορίες για την προσπελασιμότητα αφορούν οποιοδήποτε φυσικό χαρακτηριστικό ενός προορισμού το οποίο μπορεί να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τη διαμονή των επισκεπτών που έχουν κάποια μόνιμη ή προσωρινή αναπηρία ή των ατόμων που έχουν κάποιου είδους λειτουργικών, αισθητηριακών ή διανοητικών περιορισμών, εξαιτίας της ηλικίας τους, της κατάστασης της υγείας τους ή άλλων παραγόντων. Οι πληροφορίες για την προσπελασιμότητα ενημερώνουν τους εν δυνάμει πελάτες για το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων ενός καταλύματος, τις διαστάσεις των χώρων, τις τεχνικές τους προδιαγραφές, την ειδική σήμανση, την επίπλωση και τον εξοπλισμό που μπορούν να επηρεάσουν την άνεση, την ασφάλεια και τις λειτουργικές τους ικανότητες.
`Αλλου είδους υπηρεσίες, όπως η ασφάλεια των πελατών, η εκπαίδευση του προσωπικού, η πολιτική συντήρησης των εγκαταστάσεων κ.ά., μπορούν επίσης να επηρεάσουν σημαντικά το βαθμό προσπελασιμότητας ενός προορισμού. Τέτοιου είδους πληροφορίες μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστούν με ακρίβεια, ωστόσο είναι εξαιρετικά χρήσιμες για έναν πελάτη με αναπηρία.

Το ερωτηματολόγιο που βρίσκεται στη δεξιά στήλη θα χρησιμοποιηθεί για τη γνωστοποίηση των βασικών χαρακτηριστικών κάθε είδους συστημάτων παροχής πληροφοριών προσπελάσιμου τουρισμού, άσχετα από το μέγεθος και την έκτασή των περιεχομένων τους. Ένα σύστημα μπορεί να καλύπτει έναν και μόνο προορισμό ή μία συγκεκριμένη περιοχή ή μία ολόκληρη χώρα.

Οι ερωτήσεις επικεντρώνονται κυρίως στον τρόπο λειτουργίας αυτών των συστημάτων, δηλαδή στο πώς συλλέγουν τις πληροφορίες για την προσπελασιμότητα, πώς τις αποθηκεύουν, πώς τις ελέγχουν, πώς τις ανανεώνουν και πώς τις διανέμουν.

Το ερωτηματολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή συστημάτων που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέσο παροχής πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του internet, των τουριστικών οδηγών, των διαφημιστικών εντύπων για διακοπές, των τηλεφωνικών υπηρεσιών κ.ο.κ.

Το ερωτηματολόγιο δεν καλύπτει τομείς, όπως η προσπελασιμότητα των μεταφορών (λεωφορεία, αεροπλάνα, ταξί ή τρένα). Κάποια συστήματα παροχής πληροφοριών προσπελάσιμου τουρισμού μπορεί, ωστόσο, να παρέχουν και τέτοιου είδους πληροφορίες.

Για οποιαδήποτε απορία ή για οποιοδήποτε σχόλιο για το ερωτηματολόγιο, ενημερώστε μας με email στο admin@disabled.gr
(Παρακαλούμε σημειώστε: “ATIS REPORT FORM QUESTION” στον τίτλο του μηνύματος).

Θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε μέσα σε 3 ημέρες.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024