Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜελέτες και ΈρευνεςSex trafficking και sex tourism την εποχή της παγκοσμιοποίησης

Sex trafficking και sex tourism την εποχή της παγκοσμιοποίησης

Η πρωτοτυπία της νέας διαπανεπιστημιακής έρευνας βρίσκεται στην εστίαση στη 'σκοτεινή πλευρά' της σχέσης μεταξύ φύλου, κινητικότητας και τουρισμού μέσω της σωματεμπορίας και του σεξουαλικού τουρισμού με διεπιστημονική προοπτική.

Νέα μελέτη από τις Ann Brooks (από το Australian Catholic University) και Vanessa Heaslip (από το Bournemouth University, Bournemouth, UK), εξετάζει τη σκοτεινή πλευρά της σχέσης μεταξύ φύλων, μετακίνησης των ανθρώπων, μετανάστευσης και τουρισμού. Συγκεκριμένα, εξετάζει την παγκόσμια βιομηχανία του σεξ και τη σχέση μεταξύ της σωματεμπορίας και του σεξουαλικού τουρισμού.

Πρόκειται για μία διεπιστημονική συγγραφή, που συνδυάζει κοινωνικοοικονομικές παραμέτρους, τις παραμέτρους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, του τουρισμού και της υγείας και εξετάζει το συνδυασμό όλων αυτών των διασταυρωμένων παραμέτρων στην κατανόηση της σωματεμπορίας και του σεξουαλικού τουρισμού.

Η μελέτη υπογραμμίζει την ηθική και δεοντολογική ευθύνη της τουριστικής βιομηχανίας για την εξουδετέρωση του sex trafficking και του σεξουαλικού τουρισμού, ένα θέμα με το οποίο οι τουριστικές μελέτες δεν έχουν καταφέρει να ασχοληθούν εκτενώς. Όσον αφορά στην παρουσίαση του ανθρώπινου κόστους της εμπορίας ανθρώπων από την οπτική του φύλου, εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους οι τουριστικές βιομηχανίες ορισμένων χωρών προσπαθούν να ανταποκριθούν.

Ακόμη, ερευνώνται οι ατομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της σωματεμπορίας και του σεξουαλικού τουρισμού για τις διάφορες χώρες και για τα εμπλεκόμενα άτομα. Επιπλέον, εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους η τουριστική βιομηχανία αντιδρά στη σωματεμπορία και τον σεξουαλικό τουρισμό και τις κοινωνικές επιπτώσεις τους.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024