Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΜια Φωτογραφία μιλάειΤο καμπαναριό στό Λυκαβηττό. Κανένας νά τό καθαρίσει;

Το καμπαναριό στό Λυκαβηττό. Κανένας νά τό καθαρίσει;

Βεβηλωμένο από συνθήματα και taggs το καμπαναριό της εκκλησίας των Αγίων Ισιδώρων στο Λυκαβηττό.

Το ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων είναι κτισμένο στην πιο μεγάλη σπηλιά του Λυκαβηττού. Ο ναός γνώρισε άνθηση μετά το 1834, όταν η Αθήνα έγινε η πρωτεύουσα του νεοϊδρυθέντος ελληνικού κράτους (οι μεγάλες ενορίες της Ζωοδόχου Πηγής στην οδό Ακαδημίας, Αγίου Διονυσίου οδού Σκουφά και Αγίου Νικολάου Πευκακίων ακόμα δεν είχαν δημιουργηθεί).

Το 1929 κάηκε εξ αμελείας, αναγέρθηκε όμως αμέσως – και καλύτερο. Κατά τη Γερμανοιταλική κατοχή ο ναός έκλεισε, ενώ οι Ιταλοί βρήκαν την ευκαιρία να το συλήσουν, κλέβοντας όλα τα ιερά σκεύη, ενώ προσπάθησαν να λεηλατήσουν και την εικόνα των Αγίων Ισιδώρων.

Ύστερα από 3 περίπου αιώνες “ζωής” και κακουχίες από πολέμους, γνωρίζει πλέον και τη “μάστιγα” της σύγχρονης Αθήνας, το tagging. Κάποιος να το καθαρίσει;

ΥΓ: Είναι ψυχολογικά, πολιτικά και κοινωνικά ενδιαφέρον, πως αυτοί που το βεβήλωσαν έγραψαν μεταξύ άλλων και “antifa” πάνω του, όταν οι ίδιοι είναι ουσιαστικά φασιστικής νοοτροπίας… Κάπου έχασαν την μπάλα…

Η παραχώρηση και δημοσίευση της φωτογραφίας γίνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών, με άμεσο στόχο την ευαισθητοποίηση παντός ενδιαφερόμενου και εμπλεκόμενου στο χώρο του τουρισμού και έμμεσο σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών της χώρας μας.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024