Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσιάσεις εξοπλισμούΕλληνική γαστρονομία: Λαυράκι καρπάτσιο με μαστίχα

Ελληνική γαστρονομία: Λαυράκι καρπάτσιο με μαστίχα

Συνταγή του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου (Makedonia Palace).

Για 4 άτομα

Υλικά

  • 400 gr. λαυράκι φιλέτο
  • 1 τεμ. λάιμ
  • 1 τεμ. πορτοκάλι
  • 1 τεμ. κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • 10 γρ. τριμμένο τζίντζερ
  • Λίγα φυλλαράκια κόλιανδρου, μαντζουράνας & βασιλικού
  • 1 τεμ. τομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 20 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ πιπεριά τσίλι κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 γρ. σκόνη μαστίχας
  • 4 γρ. ανθό αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιππέρι

Εκτέλεση
Κόβετε το λαυράκι σε λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε σε πιάτα. Ραντίζετε με χυμό από λάιμ και πορτοκάλι, προσθέτετε ξύσμα λάιμ, το ψιλοκομμένο κόκκινο τσίλι το τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε.

Μετά από ένα λεπτό ρίχνετε την πούδρα μαστίχας και το ελαιόλαδο. Βάζετε από πάνω φυλλαράκια από κόλιανδρο, βασιλικό και μαντζουράνας όπως επίσης και ‘φιλέτα’ από πορτοκάλι και κόκκινου γκρέιπφρουτ.

Διακοσμήστε με ίνες από κόκκινο ξερό τσίλι και σερβίρετε αμέσως.

Chef’s Bio

O Σωτήρης Ευαγγέλου είναι ο Executive Chef του φημισμένου ξενοδοχείου Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη. Ένας πολυβραβευμένος σεφ με μεγάλη αγάπη στην ελληνική κουζίνα και συνεχή πορεία 35 ετών στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας.

Ο κ. Ευαγγέλου προβάλλει τα δημιουργικά του πιάτα και μέσω της ιστοσελίδας HospitalityAmbassadeurs, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες του επισιτιστικού, αλλά και του ξενοδοχειακού κλάδου, με κοινό όραμα την αγάπη για τη φιλοξενία, καθώς και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024