Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσιάσεις εξοπλισμούΤαξιδεύετε; Επιλέξτε τη σωστή σχάρα

Ταξιδεύετε; Επιλέξτε τη σωστή σχάρα

Πώς να επιλέξετε τη σωστή σχάρα μεταξύ των χιλιάδων που υπάρχουν στην αγορά; Και ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη σχάρα στο αμάξι σας; Εμείς θα σας παρουσιάσουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε ώστε να μην έχετε καμία απορία.

Φεύγετε για ταξίδι με ολόκληρη την οικογένεια και έχει φτάσει εκείνη η ώρα που πρέπει να πακετάρετε τις βαλίτσες και ό, τι άλλο θέλετε να πάρετε μαζί σας; Αν το προσπαθείτε έτσι και το προσπαθείτε αλλιώς αλλά τα πράγματα δεν χωράνε πάλι στο πορτμπαγκάζ, ίσως είναι καιρός να αγοράσετε μία σχάρα για την οροφή. Αν βρίσκετε πως ο επιπλέον κορμός του αυτοκινήτου δεν είναι αρκετός για τις ανάγκες σας, τότε σίγουρα μία μπαγκαζιέρα ή μία σχάρα οροφής θα σας λύσουν τα χέρια. 
 
Πώς, όμως, να επιλέξετε τη σωστή σχάρα μεταξύ των χιλιάδων που υπάρχουν στην αγορά; Και ποια είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη σχάρα στο αμάξι σας; Εμείς θα σας παρουσιάσουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε ώστε να μην έχετε καμία απορία.
 
4 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε
 
Η σχάρα στην οροφή του αυτοκινήτου χρησιμοποιείται για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου και για την μεταφορά μεγάλων αντικειμένων όπως καγιάκ, κανό, βαλίτσες ή μεγάλα δοχεία. Συνήθως, οι σχάρες στην οροφή δεν έρχονται μαζί με το αμάξι όταν το αγοράζετε, επομένως αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα αυτοκίνητο ίσως θα χρειαστεί να σκεφτείτε την αγορά μίας σχάρας αν γνωρίζετε πως θα χρειαστείτε έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Οι σχάρες αποτελούν επίσης την πιο σταθερή μέθοδο για την μεταφορά εξοπλισμού. Θα βρείτε σίγουρα μεγάλη ποικιλία σχαρών οροφής σε διάφορες ιστοσελίδες με αξεσουάρ αυτοκινήτων (για παράδειγμα, θα βρείτε σίγουρα μπαγκαζιέρες στην ιστοσελίδα Euantallaktika.gr.
 
Πως να επιλέξω τη σωστή οροφή
 
Αν έχετε ήδη ένα όχημα αλλά δεν διαθέτει σχάρα οροφής, υπάρχουν σχάρες οροφής διαθέσιμες προς πώληση. Υπάρχουν επίσης διαδικτυακοί οδηγοί όπου μπορείτε να εισάγετε το μοντέλο, τη μάρκα και το έτος κατασκευής του οχήματός σας ώστε να διασφαλίσετε πως ταιριάζει σωστά και πως δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Η σχάρα στην οροφή είναι το πιο ευέλικτο σύστημα και αφήνει έξτρα χώρο στο εσωτερικό του οχήματος για επιβάτες αλλά και επιπλέον αποσκευές.
 
Οφέλη μίας σχάρας οροφής
 
Τα οφέλη μίας σχάρας οροφής περιλαμβάνουν την αύξηση του αποθηκευτικού χώρου του οχήματός σας, αυξάνοντας τον χώρο για τα πόδια μέσα στο όχημα καθώς και παρέχοντας μία σταθερή πλατφόρμα για την μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού. Ειδικά για τον τελευταίο, η σχάρα είναι πολύ σημαντική γιατί αν δεν ασφαλίσετε σωστά τον αθλητικό εξοπλισμό στο όχημά σας, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια, τόσο της δικής σας όσο και των άλλων γύρω σας όσο οδηγείτε.
 
Πώς να χρησιμοποιήσετε μία σχάρα οροφής
 
Οι περισσότερες σχάρες οροφής διαθέτουν τρία στοιχεία, πλαϊνές ράγες, πύργοι και στερεώματα. Οι πύργοι στερεώνονται στις ράγες ενώ τα στερεώματα κρατούν το σύστημα σταθερό στο όχημα. Για την ασφάλιση στοιχείων στην σχάρα οροφής, χρειάζεται να δέσετε τον εξοπλισμό με τέσσερα σημεία επαφής. Κάτι τέτοιο θα σου δώσει την μεγαλύτερη σταθερότητα. Όταν δένετε τον εξοπλισμό, κρατήστε τους ιμάντες και σφίξτε τους γερά ώστε να μην χρειαστεί να δέσετε πολλούς κόμπους. Τυλίξτε τους ιμάντες γύρω από τον εξοπλισμό αρκετές φορές, και στις τέσσερις περιοχές για να διασφαλίσετε πως ο εξοπλισμός είναι γερά στερεωμένος στην σχάρα της οροφής σας. Γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω θα είστε πανέτοιμοι για ένα μεγάλο ταξίδι και κυρίως άνετοι.
Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024