Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσιάσεις εξοπλισμούΒουτήματα alfajores με γέμιση καραμέλας και καρύδα

Βουτήματα alfajores με γέμιση καραμέλας και καρύδα

Συνταγή του σεφ Μαρίνου Κοσμά (ΙΕΚ PRAXIS).

Υλικά:
200 γρ. βούτυρο
60 γρ. άχνη ζάχαρη
170 γρ αλεύρι
170 γρ. κορν φλάουρ
1 γρ, αλάτι
810 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
350 γρ. ζαχαρούχο γάλα
τριμμένη καρύδα

Για τα βουτήματα alfajores:
Αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό. Προσθέτουμε τα άλευρα με το αλάτι και ανακατεύουμε γρήγορα. Αφαιρούμε από τον κάδο ξεκουράζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα ρολάρουμε ανάμεσα σε 2 χαρτιά αντικολλητικά χρησιμοποιώντας πλάστη, με πάχος 1 εκ.

Αφήνουμε στο ψυγειο να σφιξει, αφαιρούμε και κόβουμε με cutter 8 εκατοστων. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς 12 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε και γεμίζουμε με την χειροποίητη καραμέλα

Για την καραμέλα: Ανακατεύουμε τα δυο γάλατα σε μπαιν μαρί σε δυνατή φωτιά (η απευθείας σε φωτιά) με μεγάλη προσοχή εώς ότου σφίξει και έχει παχύρευστή μορφή. Έπειτα κρυώνουμε και γεμίζουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής

Τέλος, διακοσμούμε με καρύδα τριμμένη τα πλαινά του μπισκότου

Chef’s bio

Ο Μαρίνος Κοσμάς είναι Pastry Chef και καθηγητής στο ΙΕΚ PRAXIS. Έχει εργαστεί σε διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων και εστιατορίων (Matsuhisa, Novikov, Ichu κ.ά). Προσεχώς ετοιμάζει το δικό του ζαχαροπλαστικό workshop στην Αθήνα.

Ο κ. Κοσμάς προβάλλει τα δημιουργικά του πιάτα και μέσω της ιστοσελίδας HospitalityAmbassadeurs, η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες του επισιτιστικού, αλλά και του ξενοδοχειακού κλάδου, με κοινό όραμα την αγάπη για τη φιλοξενία, καθώς και τους ανθρώπους που την απαρτίζουν.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024