Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΑλεξανδρούπολη όλο το χρόνο: Ένα απολαυστικό ταξίδι

Αλεξανδρούπολη όλο το χρόνο: Ένα απολαυστικό ταξίδι

Δήμος Αλεξανδρούπολης, το σημείο συνάντησης της Μεσογείου με τα Βαλκάνια και την Ανατολή. Ένας τόπος με μεγάλη ιστορία και ένας φιλόξενος, όμορφος και πολύ ενδιαφέρον προορισμός προικισμένος από τη φύση και την ιστορία όσο λίγα μέρη στην Ελλάδα.

Το ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει πανέμορφες διαδρομές στη φύση, με υπέροχες τοποθεσίες για εξερεύνηση μέσα από πύργους και φαράγγια, μέσα σε δροσερούς πλατανότοπους και κάτω από παραδοσιακούς ανεμόμυλους.

Η επαφή με τη θρακιώτικη φιλοξενία, οι επισκέψεις σε αρχαιολογικά μνημεία και ιστορικούς χώρους, οι ξεναγήσεις σε μουσεία και οι βαρκάδες στο Δέλτα του Έβρου, τα ντόπια ζωντανά έθιμα, η παράδοση αλλά και ο κοσμοπολιτισμός, η μοναδική εβρίτικη κουζίνα με αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα του τόπου, αλλά και η αστική κουλτούρα, συνδυάζονται με την διασκέδαση που προσφέρει η φιλόξενη Αλεξανδρούπολη για όλο το χρόνο, σε έναν απολαυστικό ταξίδι.

Για τους λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ένας αληθινός θησαυρός με αρχαία, βυζαντινά και ρωμαϊκά μονοπάτια, σημαντικά πολιτιστικά μνημεία και ενδιαφέρουσες ιστορικές διαδρομές.

Μια μοναδική εμπειρία αποτελεί η επίσκεψη στον υγροβιότοπο του Δέλτα του ποταμού Έβρου, όχι μόνο γιατί φανερώνει έναν τόπο γεμάτο σπάνια φυτά και πουλιά, αλλά και γιατί η βαρκάδα με τη “μπλάβα” (όπως λέγεται η παραδοσιακή βάρκα για το ποτάμι) μέσα στην ομίχλη του ποταμού Έβρου δίπλα από κοπάδια ροζ φλαμίνγκο και με θέα το νησί της Σαμοθράκης, είναι μια στιγμή που δεν μπορείς να ζήσεις πουθενά αλλού.

Η Αλεξανδρούπολη είναι γνωστή ως καλοκαιρινός προορισμός. Οι παραλίες που εκτείνονται σε ένα μέτωπο 25 χιλιομέτρων με τους γραφικούς ορμίσκους και τις απέραντες αμμουδιές χαρίζουν εδώ και χρόνια μοναδικά καλοκαίρια σε μικρούς και μεγάλους.


Ένας ιδανικός τόπος για ποδήλατο

Από την ίδρυση της Αλεξανδρούπολης μέχρι και σήμερα, μικροί και μεγάλοι έχουν δείξει την αγάπη τους στο ποδήλατο και το απολαμβάνουν στις καθημερινές τους μετακινήσεις, στις βόλτες και τις αθλητικές τους δραστηριότητες, στις οικογενειακές στιγμές και τις διακοπές.

Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης οι ποδηλάτες έχουν στη διάθεσή τους:

• Ένα μεγάλο και σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη, που διαρκώς αναβαθμίζεται και μεγαλώνει.
• Κατάλληλη οδική σήμανση για τα ποδήλατα σε όλο το οδικό δίκτυο.
• Ένα δίκτυο από χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ποδήλατα.
• Πάνω από 300 ποδηλατικές διαδρομές που έχουν καταγραφεί από τους ποδηλάτες κατοίκους ή επισκέπτες στα γεωγραφικά όρια του Δήμου. Πρόκειται για γενικές ή ειδικές διαδρομές με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας, σε τοποθεσίες απίστευτης ομορφιάς.
• Ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων πώλησης και επισκευής ποδηλάτων που μπορούν να εξυπηρετήσουν τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες που προτιμούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.
• Εκδηλώσεις και δραστηριότητες αφιερωμένες στο ποδήλατο, ανοιχτές στο κοινό που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου και κάνουν ακόμη πιο απολαυστική τη Αλεξανδρούπολη για τους ποδηλάτες.

• Ένα δραστήριο και καλά οργανωμένο σύλλογο που προβάλλει την ποδηλατική δραστηριότητα, τον ποδηλατικό αθλητικό σύλλογο Alexandroupolis Bike Team.

Δήμος Αλεξανδρούπολης
Λεωφόρος Δημοκρατίας 306, T.K. 68132, Αλεξανδρούπολη
Τηλ.: 25510 64100

    

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024