Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηLOUIS: Συνώνυμο του Τουρισμού για 77 χρόνια

LOUIS: Συνώνυμο του Τουρισμού για 77 χρόνια

Ο Λούης Λοΐζου, σκαπανέας του τουρισμού, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες και ζωτικότερες δυνάμεις για τον Κυπριακό τουρισμό και μάλιστα σε μια περίοδο που για πολλούς στο νησί η λέξη «Τουρισμός» ήταν ξενόφερτη και άγνωστη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Δίκαια λοιπόν χαρακτηρίσθηκε ως ο «πατέρας του κυπριακού τουρισμού».

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Ήταν δεκαετίες πριν, στο 1935 όταν ο αείμνηστος Λούης Λοΐζου άρχισε την επαγγελματική του καριέρα με ένα Γραφείο Μεταφορών στη Λεμεσό την «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ». Μετά από λίγα χρόνια ακολούθησε η καθαρά ταξιδιωτική και τουριστική δραστηριότητα από ένα γραφείο στη Λεμεσό και μια έντονη αλλά προπάντων πρωτοποριακή κινητικότητα στον τομέα της προβολής του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου στο εξωτερικό. 
Ενώ στα αρχικά στάδια τα τουριστικά γραφεία Louis ασχολούνταν με τον τουρισμό και τα ταξίδια των μεταναστών δια αέρος και θαλάσσης, ταυτόχρονα έμπαιναν και τα θεμέλια για μια πιο ουσιαστική συμμετοχή στον τουρισμό. Έτσι βλέπουμε ήδη στη δεκαετία του 40 και 50, την ιδιοκτησία και διαχείριση ξενοδοχείων όπως το Semmering και το Grand Hotel στα ορεινά θέρετρα, το Louis Hotel στη Λευκωσία και άλλα. Τα σημερινά Louis Hotels είχαν οπωσδήποτε τις ρίζες τους στην εποχή εκείνη.

Μια άλλη πρωτοποριακή δραστηριότητα του Λούη Λοΐζου ήταν η ξενάγηση και περιήγηση των ξένων στην Κύπρο και η λειτουργία ταξιδιωτικών γραφείων στην Αθήνα το 1955, χρονιά έναρξης της δραστηριοποίησης της Louis στον Ελλαδικό χώρο. Ταυτόχρονα μια ευφάνταστη προβολή στο εξωτερικό μέσω των διεθνών συνδέσμων και οργανισμών άφηνε άριστες εντυπώσεις. Χαρακτηριστικά ξένος δημοσιογράφος έγραφε πριν 30 χρόνια «ότι δεν έκανε η Αγγλοκρατία για 70 χρόνια, επετέλεσε ο Λούης Λοΐζου».

Ο Λούης Λοΐζου έβαλε τις γερές βάσεις για την ανέλιξη του Ομίλου. Μετά το θάνατο του το 1971, την προεδρία αναλαμβάνει ο γιος του Κωστάκης Λοΐζου που μαζί με τον αδελφό του Βάκη και ένα εκλεκτό επιτελείο συνεργατών, συνέχισαν δυναμικά την ανάπτυξη του Ομίλου με κυριότερους σταθμούς ανέλιξης: την ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού με εκπροσώπηση των μεγαλύτερων Οργανωτών Ταξιδίων (Tour Operators) της Ευρώπης, την ανάπτυξη των Ταξιδιών των επί οργανωμένης βάσης στο εξωτερικό, την αντιπροσώπευση ξένων αεροπορικών και ατμοπλοϊκών εταιρειών, την αγορά και διαχείριση ξενοδοχείων και μονάδων catering στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό, την αγορά κρουαζιεροπλοίων και ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού με βάση τον Πειραιά, τη Γένοβα, τη Μασσαλία και τη Λεμεσό της Κύπρου καθώς και τη λειτουργία καταστημάτων αδασμολογήτων ειδών . Σήμερα, ο Όμιλος Louis απασχολεί συνολικά 8,000 ανθρώπινο δυναμικό ανά το παγκόσμιο εκ των οποίων πέραν των 2.500 υπαλλήλων στην Ελλάδα.
logotypo

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 

Στα πρώτα ξενοδοχεία με τα οποία ξεκίνησε ο Λούης Λοΐζου στις δεκαετίες του 1940-1950 η Louis Hotels έχει προσθέσει ολόκληρη αλυσίδα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

zakynthos louis hotels

Η αλυσίδα Louis Hotels με 70 χρόνια προοδευτικής φιλοξενίας και πείρας διαθέτει σήμερα 19 ξενοδοχεία, 9 στην Ελλάδα και 10 στην Κύπρο, όλα 4 και 5 αστέρων. Τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, της Κέρκυρας, της Ζακύνθου, της Μυκόνου και της Ρόδου, ενώ αυτά της Κύπρου καλύπτουν όλα τα παραθαλάσσια θέρετρα της μεγαλονήσου.

crete princess louis hotels

Η επιτυχημένη πορεία των ξενοδοχείων Louis και η αναγνώριση που τυγχάνουν από τους διοργανωτές ταξιδιών ήταν αποτέλεσμα συστηματικής έρευνας και μελέτης για τις ανάγκες και προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Οι επιλεγμένες τοποθεσίες μαζί με τις υπηρεσίες και διευκολύνσεις που προσφέρουν ικανοποιούν όλες τις σύγχρονες ανάγκες του ταξιδιωτικού κοινού. Τα ξενοδοχεία Louis καλύπτουν τους τομείς των οικογενειακών διακοπών, των αθλητικών δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας, των ειδικών ενδιαφερόντων, τις ατομικές διακοπές, των επαγγελματικών συναντήσεων και των συνεδρίων καθώς και incentives.

corfu louis hotels

Στην Louis Hotels ανήκει και το υπερπολυτελές Mykonos Theoxenia ένα από τα ιστορικότερα ξενοδοχεία της Μυκόνου, έργο του αείμνηστου αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη. Το Mykonos Theoxenia, δίπλα από τους μύλους της Μυκόνου, μεταμορφώθηκε από τον γνωστό Έλληνα interior designer Άγγελο Αγγελόπουλο σε ένα boutique – design ξενοδοχείο με έντονα στοιχεία και χρώματα της δεκαετίας του 60. Στον Όμιλο Louis ανήκει επίσης και το Hilton Park στη Λευκωσία που μαζί με το Hilton Cyprus, στην ιδιοκτησία του οποίου συμμετέχει και η Louis, αποτελούν την καρδιά των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων της Κύπρου και ανάγουν τον Όμιλο Louis στον πιο σημαντικό φορέα φιλοξενίας της πρωτεύουσας στης Κύπρου.
logotypoΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Από πολύ νωρίς ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού κέντρισε το ενδιαφέρον του Ομίλου Louis που για πρώτη φορά ναύλωσε πλοία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ αργότερα ήταν γενικός αντιπρόσωπος πολλών ναυτιλιακών εταιρειών. Το 1986 απέκτησε το πρώτο δικό του κρουαζιερόπλοιο, το Princesa Marissa και ιδρύθηκε η Louis Cruises.
Louis Olympia
Το 2005 ιδρύεται η Ελληνική εταιρεία κρουαζιέρων Louis Hellenic Cruises η οποία πραγματοποιεί κρουαζιέρες από το λιμάνι του Πειραιά προς μια πλειάδα προορισμών στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει 5 κρουαζιερόπλοια. Η Louis Hellenic Cruises δρομολογεί δύο υπερσύγχρονα και πολυτελή κρουαζιερόπλοια από τον Πειραιά, το Louis Olympia και το Louis Cristal αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το επίπεδο της Ελληνικής κρουαζιέρας.
louis bar
Δύο από τα κρουαζιερόπλοια του στόλου της πραγματοποιούν κρουαζιέρες για λογαριασμό της Thomson Cruises που ανήκει στον Ευρωπαϊκό κολοσσό TUI Travel plc, το Thomson Majesty και το Thomson Spirit. Επίσης, το Orient Queen θα ξεκινά από φέτος κρουαζιέρες από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμούς σε όλο το Αιγαίο.
apopsi apo krouazieroploio
Αυτό που κάνει τη Louis Cruises να ξεχωρίζει είναι η πολυετής συνεργασία της με τους μεγαλύτερους τουριστικούς Οργανισμούς στην Ευρώπη και την Αμερική.. Η συνεργασία του Ομίλου με όλους τους μεγάλους Οργανωτές Ταξιδίων είχε σαν αποτέλεσμα να αναγνωρισθεί διεθνώς η συμβολή της Louis Cruises στην καθιέρωση της κρουαζιέρας στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό και στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος που προσφέρουν οι μεγάλοι Τουριστικοί Οργανισμοί. Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κωστάκης Λοΐζου βραβεύθηκε από το Διεθνή Σύνδεσμο Συμβούλων Τουρισμού με το βραβείο «Πρωτοπόρος στον Ευρωπαϊκό Τουρισμό» στο Βερολίνο.
Louis Crystal Blue
Η Louis Cruises αναδείχθηκε το 2010 ως «Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2010 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ», στον κορυφαίο θεσμό των ναυτιλιακών βραβείων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Lloyd’s List στην Ελλάδα. Επίσης από τον Απρίλιο του 2011 είναι μέλος της CLIA (Cruise Lines International Association) δηλαδή του Παγκόσμιου Συνδέσμου Εταιρειών Κρουαζιέρας που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας παγκοσμίως.


Louis Cruises Greece

Αντωνίου Αμπατιέλου 8
Πειραιάς 185 36
Τηλέφωνο Κρατήσεων 2104583499
www.louiscruises.com 

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024