Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηLoutraki Thermal Spa: Υπερσύγχρονοι χώροι στο Λουτράκι, τη γενέτειρα του ελληνικού θερμαλισμού
Παρουσιάσεις

Loutraki Thermal Spa: Υπερσύγχρονοι χώροι στο Λουτράκι, τη γενέτειρα του ελληνικού θερμαλισμού

Καλώς ορίσατε στον υπέροχο κόσμο της υγείας, της ευεξίας, της ομορφιάς και της αναγέννησης σώματος και πνεύματος.

Το υπερσύγχρονο LOUTRAKI THERMAL SPA, σας καλωσορίζει και σας υποδέχεται, για να φροντίσει αποκλειστικά για εσάς, την προσωπική σωματική σας υγεία, και να σας αποκαλύψει τα υπέροχα μυστικά του, που θα σας χαρίσουν υγεία, ευεξία, αναζωογόνηση, ομορφιά και χαλάρωση με τη ζωογόνο δύναμη του Ιαματικού νερού Λουτρακίου.

Ιστορία μέσα στον χρόνο

Το Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών «Loutraki Thermal Spa», είναι ένα από τα ιστορικότερα Spa στην Ευρώπη και βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη λουτρόπολη του Λουτρακίου, επί της οδού Γ. Λέκκα 24, απέναντι από το όμορφο παραλιακό πάρκο της πόλης. Διοικητικά ανήκει στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων του Ν. Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η πόλη του Λουτρακίου και το Υδροθεραπευτήριο «Loutraki Thermal Spa», απέχουν μόλις 5 χιλιόμετρα από τη Διώρυγα του Ισθμού, μόλις 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα και υπάρχει πολύ καλή πρόσβαση από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας.

Η πόλη, ονομαστή κώμη από την αρχαιότητα κυρίως για τα Ιαματικά της Νερά, οφείλει το όνομά της στα ιαματικά λουτρά που γίνονταν στις πηγές της (Λουτρά  =  Λουτράκι). Η αρχαία πόλη των «Θερμών», το σημερινό Λουτράκι, συνδέεται μυθολογικά με τη θεά «Θερμία» Αρτέμιδα, προστάτιδα των θερμών ιαματικών πηγών και από την αρχαιότητα θεωρείτο η αγαπημένη πόλη των θεών.

Οι γνωστές από αρχαιοτάτων χρόνων θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των νερών του Λουτρακίου, προσφέρουν από τα βάθη των αιώνων πρόληψη και θεραπεία, σε πλήθος παθολογικών, μυοσκελετικών, δερματικών και άλλων παθήσεων, αλλά ταυτόχρονα χαρίζουν ευεξία, χαλάρωση, αναζωογόνηση, αντιγήρανση και απόλυτη αναγέννηση σώματος και πνεύματος. Ο Ηρόδοτος ήταν ο πρώτος που παρατήρησε τη θεραπευτική επίδραση των Ιαματικών Νερών στον άνθρωπο, ενώ  ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη, είχε διαπιστωθεί ότι η υδροθεραπεία σε ζεστό νερό (30 – 31ο C), προάγει τη μυϊκή χαλάρωση, μειώνοντας την ευαισθησία στον πόνο, ενώ οι ιδιότητες του ιαματικού νερού σε συνδυασμό με την θερμοκρασία, κατεβάζουν τα επίπεδα της ορμόνης του στρες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα Ιαματικά Νερά, πηγάζουν μέσα από πετρώματα και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους μέχρι την επιφάνεια της Γης, αποκτούν τα ιχνοστοιχεία και τα μεταλλικά συστατικά τους στα οποία οφείλεται και η Ιαματική – θεραπευτική τους δράση. Το νερό άλλωστε, χρησιμοποιήθηκε δια μέσου των αιώνων σαν μέσο υγιεινής και θεραπείας, διότι φαίνεται πως η Λουτροθεραπεία είναι η πρώτη μορφή θεραπείας που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος.

Το ζωογόνο Ιαματικό  Νερό Λουτρακίου, έχει συνδέσει το όνομά του από τα πανάρχαια χρόνια, με τη θεραπεία πολλών επιφανών προσωπικοτήτων, μεταξύ αυτών και του Ρωμαίου στρατιωτικού Λεύκιου Κορνήλιου Σύλλα. Η πρώτη αναφορά για τις αναζωογονητικές του ιδιότητες, γίνεται ήδη από τον ιστορικό Ξενοφώντα, ο οποίος στο έργο του «Ελληνικά IV» αναφέρει, ότι οι Σπαρτιάτες στρατιώτες μετά τις μάχες, για να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν, κατέφευγαν στη ζωογόνο δύναμη των Ιαματικών Νερών της αρχαίας κώμης των Θερμών. Η χρήση του Ιαματικού νερού Λουτρακίου συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των Βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων και εν συνεχεία το Λουτράκι, με σημείο αναφοράς τα ιαματικά του λουτρά, αναγνωρίστηκε ως μητροπολιτικό κέντρο της τουριστικής Ελλάδας και ως πρώτος θεραπευτικός σταθμός.

Από τα βάθη των αιώνων το ιαματικό νερό του Λουτρακίου, έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο φυσικής υγιεινής ζωής, ευεξίας και αναζωογόνησης του σώματος και του πνεύματος. Για το λόγο αυτό, εύστοχα, το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης έχει χαρακτηρισθεί ως «Το Νερό της Ζωής».

Λουτράκι: Το αρχαιότερο κέντρο θερμαλισμού στην Ελλάδα

Το Λουτράκι αποτελεί την κοιτίδα του Ελληνικού Θερμαλισμού. Χαρακτηρίζεται ως η αρχαιότερη λουτρόπολη της Ελλάδος, διότι ενώ από το 1914 ξεκίνησε να λειτουργεί ως οργανωμένος χώρος Θερμαλισμού, η Ελληνική πολιτεία βρισκόταν ακόμα στο στάδιο των προπαρασκευαστικών εργασιών του Ελληνικού τουρισμού.

Η σύγχρονη ιστορία του Λουτρακίου και του Ιαματικού Τουρισμού αρχίζει το 1847, οπότε και πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αναλύσεις των μεταλλικών υδάτων από τον καθηγητή Τζιοβάνι Μπατίστα Δελβινιώτη. Το 1855 δημιουργούνται οι πρώτες ξύλινες λουτρικές εγκαταστάσεις με 10 λουτήρες, ενώ το 1874 αυτές αντικαταστάθηκαν από λιθόκτιστες. Το 1934 χτίστηκε το απαράμιλλης αρχιτεκτονικής κλασικό κτίριο των Λουτρών Πολυτελείας, το οποίο επισκεπτόταν για θεραπευτικούς σκοπούς ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελ. Βενιζέλος. Το κλασικό αυτό κτίριο ανακαινίσθηκε το 2009 – 2010 και συνδέθηκε αρμονικά με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου, που ονομάζεται πλέον Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Νερών «LOUTRAKI THERMAL SPA».

Η πηγή του Δήμου, έχει ανακηρυχθεί ως Ιαματική με το Ν.2188/20,Β.Δ.14/28/3/1923 και κατατάχθηκε στην κατηγορία των Ιαματικών Πηγών Τουριστικής Σημασίας με το Β.Δ.190/6-3-1962. Τα ιαματικά ύδατα χαρακτηρίζονται υπόθερμα, χλωρονατριούχα, μεταλλικά, ασθενώς αλκαλικά, θερμοκρασίας από 29,5ο C έως 31,4ο C και ραδιούχα.

Η Λουτροθεραπεία στις πηγές αυτές, που αναβλύζουν από μεγάλο βάθος εδώ και χιλιάδες χρόνια,  έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία για αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, για την αποκατάσταση της κινητικότητας μετά από ορθοπεδικά χειρουργεία, ισχιαλγία, οσφυαλγία, αυχενικό σύνδρομο, δισκοπάθεια, δερματοπάθειες και βοηθά ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση μυοσκελετικών και αθλητικών κακώσεων που δημιουργούνται από τις επίπονες προπονήσεις.

Χημική ανάλυση και θεραπευτικές ιδιότητες ιαματικού νερού Λουτρακίου

Συστατικά Ιαματικού Νερού Λουτρακίου βάσει επιστημονικών μελετών:

  • Υπόθερμος, Χλωρονατριούχος, ραδιούχος.
  • Θερμοκρασία:30,5 – 32ο C.

Χημική ανάλυση

Ένα kg ιαματικού νερού περιέχει:

Κατιόντα Ανιόντα
Κάλιον 0,0394 g Χλώριο 0,9182 g
Νάτριο 0,4970 g Θειικό ιόν 0,1372 g
Αμμώνιο 0,00012 g Διτανθρακικά ιόντα 0,3501 g
Μαγνήσιο 0,0806 g

Θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού Λουτρακίου

Η Ιαματική Λουτροθεραπεία εφαρμόζεται σ’ ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών και προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα σε:

  • Ρευματικές παθήσεις, μυοσκελετικά προβλήματα, οσφυαλγία, ισχιαλγία, δισκοπάθεια, αυχενικό σύνδρομο, αρθρίτιδα κ.ά.
  • Παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος.
  • Δερματικές παθήσεις.
  • Γυναικολογικές παθήσεις.
  • Παθήσεις περιφερειακών νεύρων (νευρίτιδες, νευραλγίες, ριζίτιδες).
  • Σύνδρομα από διαταραχές του νευροφυτικού συστήματος.
  • Η Ιαματική Λουτροθεραπεία παράλληλα προσφέρει ευεξία, αναζωογόνηση, χαλάρωση και θωρακίζει την άμυνα για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Εκτός από την λουτροθεραπεία  στο LOUTRAKI THERMAL SPA μπορεί και να  γευθεί ο επισκέπτης το θαυματουργό ιαματικό νερό.

LOUTRAKI THERMAL SPA: Ένα από τα ιστορικότερα και πλέον σύγχρονα SPA στην Ευρώπη.

Σήμερα, το υπερσύγχρονο LOUTRAKI THERMAL SPA σας υποδέχεται για να φροντίσει αποκλειστικά για εσάς, την προσωπική σωματική σας υγεία και να σας αποκαλύψει τα υπέροχα μυστικά του που θα σας χαρίσουν υγεία, ευεξία, χαλάρωση, ομορφιά και αναζωογόνηση, με τη ζωογόνο δύναμη του Ιαματικού Νερού Λουτρακίου.

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις που καταλαμβάνουν συνολική επιφάνεια περίπου 5.000 τ.μ., σ’ ένα μοναδικό περιβάλλον προσιτής πολυτέλειας και άριστης φιλοξενίας θα αναζωογονήσετε τις αισθήσεις σας, θα αναγεννήσετε το σώμα και το πνεύμα σ’ ένα μοναδικό ταξίδι εμπειρίας.

Εγκαταστάσεις

Σ’ ένα μοναδικό περιβάλλον προσιτής πολυτέλειας και άριστης φιλοξενίας, θα αναγεννήσετε τις αισθήσεις σας, το σώμα και το πνεύμα συμμετέχοντας στο αέναο ταξίδι του νερού, σ’ ένα μοναδικό ταξίδι εμπειρίας.

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του LOUTRAKI THERMAL SPA έκτασης περίπου 5.000 τ.μ. περιλαμβάνονται:

  • 2 εσωτερικές θερμαινόμενες Πισίνες Ιαματικού Νερού με καταρράκτες και jet υδρομαλάξεων (υποβρύχια υδρομασάζ) 201 τ.μ. και 40 τ.μ αντίστοιχα.
  • 1 εσωτερική Πισίνα ψυχρού ύδατος 20 τ.μ. για μετατραυματικά προβλήματα.
  • 1 εξωτερική Πισίνα υδρομασάζ Ιαματικού Νερού με υδάτινο μανιτάρι, με καταρράκτες και pool bar, 191τ.μ.
  • 2 ατομικές καμπίνες με μπανιέρες υδροθεραπείας. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται η καμπίνα με την υπερσύγχρονη μπανιέρα Caracalla με πολλαπλούς εκτοξευτήρες.
  • 3 διπλές καμπίνες με μπανιέρες υδροθεραπείας.
  • 1 Σάουνα
  • 2 Ατμόλουτρα/Χαμάμ
  • Αίθουσα Γυμναστικής και αίθουσα Yoga
  • Αίθουσες ομορφιάς και περιποίησης
  • Χώροι ατομικού μασάζ
  • 2 χώροι για Λασποθεραπεία
  • Άνετοι χώροι υποδοχής και ανάπαυσης
  • Άνετη πρόσβαση για ΑΜΕΑ

Στο Loutraki Thermal Spa μπορείτε να επιλέξετε υπέροχα προγράμματα περιποίησης σώματος και προσώπου που παρέχονται, χαλαρωτικά ή θεραπευτικά μασάζ, λασποθεραπεία, σοκολατροθεραπεία, Σπα για ζευγάρια, μονοήμερα ή 5ήμερα προγράμματα και να νιώσετε την απόλυτη ευεξία και ψυχοσωματική αναγέννηση.

Άλλωστε η ομορφιά πηγάζει από την εσωτερική γαλήνη! Γι’ αυτό εσείς απλά επιλέξτε ένα από τα υπέροχα προγράμματα Σπα και μυηθείτε σ’ έναν καινούργιο τρόπο ζωής, σ’ ένα υπέροχο αέναο ταξίδι στον κόσμο της υγείας, της ευεξίας και της αναζωογόνησης που δεν τελειώνει!

Το Υδροθεραπευτήριο LOUTRAKI THERMAL SPA λειτουργεί όλο το χρόνο, Σάββατα, Κυριακές και αργίες.

LOUTRAKI THERMAL SPA

Γ. ΛΕΚΚΑ 24

20300 ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Τηλ.:27440 62186, 27440 22215

On line communication

www.loutrakispa.gr

e-mail:info@loutrakispa.gr  

Facebook: Loutraki Spa

Instagram: Loutraki Spa

Twitter: @LoutrakiThermal

YouTube: LoutrakiThermalSpa

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024