Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΣπούδασε στην 7 φορές βραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Σπούδασε στην 7 φορές βραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Με βραβεία και διακρίσεις που αποτελούν εχέγγυο της ποιότητας του έργου της, η Σχολή Τουρισμού προσφέρει σύγχρονα Προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων [bachelors, masters και diplomas] τα οποία οδηγούν σε πανεπιστημιακά πτυχία διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης.

Η πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα καθώς προσφέρει σύγχρονα Πανεπιστημιακά Προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων – Bachelors, Masters και Diplomas – σε περιζήτητους τομείς της σύγχρονης βιομηχανίας του τουρισμού.
 
Τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται σε συνεργασία με τα κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια: Queen Margaret University, Oxford Brookes University και Ecole hôtelière de Lausanne και οδηγούν σε πανεπιστημιακά πτυχία διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εξειδικεύσεων όπως: Διοίκηση Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, Επισιτιστικές Τέχνες και Ανάπτυξη Υπηρεσιών Εστίασης, Αρτοποιία / Ζαχαροπλαστική, καθώς και Διεθνούς Φιλοξενίας και Οργάνωσης Εκδηλώσεων.
 

Σχολή Τουρισμού

  • Έχει βραβευτεί 7 φορές για το υψηλό επίπεδο των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει. 
Gold Award “Best Hotel Education Provider”, για 5 συνεχή έτη (Greek Hospitality Awards 2016, 2017, 2018, 2019 & 2020)
 
+ έχει προηγηθεί και το Bronze Award στα Tourism Awards 2020.
  • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο με πιστοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).
  • Προσφέρει Bachelors, Masters και Diplomas που προσφέρει σε περιζήτητους τομείς της σύγχρονης βιομηχανίας του τουρισμού, κάτι που την καθιστά την πιο ολοκληρωμένη πρόταση Πανεπιστημιακής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
  • Προσφέρει πρακτική άσκηση στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
  • Διοργάνωση Tourism Career Days με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών ομίλων.
  • Θεσμός «HoTEL OPEN FORUM»: ομιλίες/διαλέξεις από μεγάλα ονόματα του κλάδου που μεταφέρουν γνώσεις και εμπειρία από την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. 
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής εκπαίδευσης από την πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού
 
Έχει βραβευτεί για 5 συνεχή έτη ως η «Καλύτερη Σχολή Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης» (Best Hotel Education Provider), στα Greek Hospitality Awards [2016, 2017, 2018, 2019, 2020], τα οποία διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Επιπλέον, τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο (Gold Award) «Προγράμματα Εκπαίδευσης & Εξειδίκευσης στον Τουρισμό» στα βραβεία Tourism Awards 2021 για τα Προγράμματα Εκπαίδευσης και Εξειδίκευσης που προσφέρει σε συνεργασία με Διεθνή Πανεπιστήμια, καθώς και τη σύνδεση εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. 
 
Με βραβεία και διακρίσεις που αποτελούν εχέγγυο της ποιότητας του έργου της, η Σχολή Τουρισμού προσφέρει σύγχρονα Προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων [bachelors, masters και diplomas] τα οποία οδηγούν σε πανεπιστημιακά πτυχία διεθνούς εμβέλειας και παγκόσμιας αναγνώρισης. 
 

Κορυφαία Bachelors & Masters Διοίκησης Τουρισμού

 
Προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (Βachelor) στη Διοίκηση Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων με υποχρεωτική αμειβόμενη πρακτική άσκηση και προοπτικές διεθνούς επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
 
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διεθνή Φιλοξενία, την Οργάνωση Εκδηλώσεων και τη Διοίκηση Τουρισμού, που προσφέρεται από το διακεκριμένο Oxford Brookes University, το Νο1 σύγχρονο πανεπιστήμιο στη Μ. Βρετανία (QS World University Ranking 2020) και 9ο στον κόσμο στις Σπουδές Τουρισμού Πανεπιστημίων (QS World University Ranking 2020). 
 

Καινοτόμα Πανεπιστημιακά Προγράμματα Σπουδών για Chef

Swiss Diplomas από τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο

 
Ο κορυφαίος όμιλος Ecole hôtelière de Lausanne (EHL), σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα διεθνώς αναγνωρισμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης VET BY EHL. Τα προγράμματα οδηγούν στην απόκτηση ελβετικού Διπλώματος Πιστοποίησης (Swiss Diploma) σε 4 σύγχρονες εξειδικεύσεις και αποτελούν το διαβατήριο των αυριανών στελεχών της παγκόσμιας ξενοδοχειακής βιομηχανίας: 
Στόχος αυτής της διεθνούς συνεργασίας υπεροχής είναι η προσφορά σπουδών υψηλού επιπέδου με την εγγύηση της Ελβετικής παράδοσης και υπεροχής στην τουριστική εκπαίδευση. Για τις ανάγκες των προγραμμάτων VET BY EHL έχουν δημιουργηθεί στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο πλήρως και πολυτελώς εξοπλισμένα εργαστήρια τα οποία προσομοιάζουν την πραγματική λειτουργία ενός Ξενοδοχείου 5 αστέρων. 
 
Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνουν Fine Dining εστιατόριο, πλήρως εξοπλισμένη Reception, πραγματικά Δωμάτια Ξενοδοχειακής Μονάδας και Εργαστήρια Οροφοκομίας, καθώς και κουζίνες με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας οι οποίες πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας.
 

Πρωτοποριακά Προγράμματα στον κλάδο του Yacht Hospitality

 
Επιπλέον, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα που προσφέρει μια σειρά πρωτοποριακών προγραμμάτων εξειδίκευσης στον τομέα του Yacht Hospitality, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο
  • Yacht Steward: [Θαλαμηπόλος Σκαφών Αναψυχής]
  • Yacht Chef: [Αρχιμάγειρας Σκαφών Αναψυχής] 
  • G.U.E.S.T. 1: το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με την International Association of Maritime Institutions (IAMI), την πλέον σημαντική διεθνή ένωση ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη ναυτική εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Τα παραπάνω προγράμματα προσφέρονται από τη Superyacht Academy του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Campus Πειραιά όπου έχει διαμορφωθεί ειδικό Hospitality Centre, το οποίο περιλαμβάνει Προσομοιωτή Δωματίου, Προσομοιωτή Μπαρ, Εγκαταστάσεις Κουζίνας και Περιβάλλον Προσομοίωσης Σέρβις (Fine Dining), στα πρότυπα Σκαφών Αναψυχής.
 

Διασύνδεση με την Τουριστική Αγορά Εργασίας

 
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων για την πρακτική άσκηση και την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών της Σχολής. Επιπλέον, προσφέρει στους φοιτητές πολλαπλές ευκαιρίες να έρθουν σε επαφή με την τουριστική αγορά. 
 
1. Ημέρες Καριέρας Τουρισμού 
Στο πλαίσιο του θεσμού Career Day Tourism, εκατοντάδες φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Τουρισμού έρχονται σε άμεση επαφή με στελέχη από δεκάδες επιχειρήσεις του κλάδου.
 
Για το 2021, οι Ημέρες Καριέρας Τουρισμού πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά. 
 
Εδώ μπορείτε να δείτε και τις δηλώσεις με τις εντυπώσεις των εκπροσώπων από τα  ξενοδοχεία που συμμετείχαν.
 
2. Διαλέξεις από κορυφαία τουριστικά στελέχη  
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει καθιερώσει τον θεσμό “HoTEL Open Forum: Hosting the Hospitality Leaders”. Πρόκειται για διαλέξεις (guest lectures) από εξέχουσες προσωπικότητες του τουριστικού κλάδου που μοιράζονται με το κοινό πολύτιμες εμπειρίες από την πολυετή διεθνή ή εγχώρια καριέρα τους.  
 
3. Συμμετοχή στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις 
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίνει το παρών στις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις της τουριστικής αγοράς. Η συμμετοχή των φοιτητών της Σχολής Τουρισμού στα πιο premium εκθεσιακά γεγονότα, όπως XENIA, 100% Hotel Show, Philoxenia-Hotelia ενισχύει τόσο τις γνώσεις και την εμπειρία τους, όσο το δίκτυο διασυνδέσεών τους.

Δύο ξεχωριστές διακρίσεις της Σχολής Τουρισμού


Το μοναδικό Κολλέγιο μέλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα Κολλέγιο, μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που είναι το Εξειδικευμένο Όργανο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνο για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού διεθνώς. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι, επίσης, μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και της Ένωσης Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP). 
 
Ο μοναδικός Global Academic Partner του AHLEI στην Ελλάδα 
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί τον μοναδικό Global Academic Partner του American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI] στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, έχει το δικαίωμα να παρέχει τα παγκοσμίως φήμης Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πιστοποίησης των στελεχών τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων, τα οποία με την επιτυχή τους ολοκλήρωση οδηγούν στην απόκτηση των διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιητικών του American Hotel and Lodging Αssociation [AHLA].
 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ 
  • Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), 
  • Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), 
  • Ένωση Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP), 
  • American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI), 
  • Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού (ΕΛΙΤΟΥΡ).
 
 
Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα. 
Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς | Θεσσαλονίκη | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα Ι Πάτρα
 
Ανακαλύψτε περισσότερα για τη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο mitropolitiko.edu.gr ή στη Γραμμή Πανελλαδικής Ενημέρωσης 213 33 30 300.

      

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024