Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΤο «Κτήμα του Νικόλα» καλωσορίζει τους λάτρεις του αγροτουρισμού
Αγροτουρισμός

Το «Κτήμα του Νικόλα» καλωσορίζει τους λάτρεις του αγροτουρισμού

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία και να συμμετέχουν σε μια πληθώρα αγροτικών δραστηριοτήτων του κτήματος.

Μία ώρα από το λιμάνι της Ραφήνας βρίσκεται το γραφικό Μαρμάρι και η «αρχόντισσα του ευβοϊκού νότου», Κάρυστος. Μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά, στην παραλία του Λυκορέματος, βρίσκεται το αγροτουριστικό κατάλυμα «Κτήμα του Νικόλα». Χτισμένο αμφιθεατρικά σε επίπεδα, το συγκρότημα «αγναντεύει» θάλασσα και βουνό.

Το «Κτήμα του Νικόλα» αποτελείται από 6 σπίτια και μία μεζονέτα, πλούσια σε λαογραφικά στοιχεία, που τιμούν την παράδοση τη Νότιας Εύβοιας. Τα δωμάτια έχουν όλα βεράντα με θέα προς τη θάλασσα και το βουνό, διαθέτουν κλιματισμό, τζάκι και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την τοπική γαστρονομία, δοκιμάζοντας μερικά από τα προϊόντα του κτήματός, όπως φρέσκα αυγά, γάλα, σπιτικές μαρμελάδες, τυρί κ.α.

Σ’ ένα χώρο με εμφανή τα σημάδια της πλούσιας λαογραφικής παράδοσης του τόπου, δημιουργήθηκε μια ταβέρνα με παραδοσιακές τοπικές γεύσεις όπως αρνάκι γάλακτος απ’ το κοπάδι μας λεμονάτο ή κλεφτικό, χορτόπιτα, τυροπιτάρα, κουρκουμπίνες με τουλουμοτύρι, σαλάτες απ’ τον κήπο μας & κρασί από τον αμπελώνα. Όταν όλα αυτά συνδυάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής και μαγειρέματος με τις μυστικές συνταγές της γιαγιάς, τότε το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά να είναι απολύτως σπιτικό.

Τα τοπικά προϊόντα

Σε απόσταση 400μ. από τον ξενώνα βρίσκεται η μικρή οικογενειακή φάρμα του κτήματος, όπου εκτρέφονται αιγοπρόβατα. Ακόμη στο κτήμα καλλιεργούνται εκτάσεις με αμπέλια, ελιές και αρκετά στρέμματα σιτηρά τα οποία παράγουν και μερικές από τις ζωοτροφές που ταΐζουν τα αιγοπρόβατά.

Οι λάτρεις του αγροτουρισμού, μπορούν να συμμετέχουν σε μια πληθώρα αγροτικών δραστηριοτήτων του κτήματος, όπως είναι τάισμα ζώων, άρμεγμα, παρακολούθηση γέννας αιγοπροβάτων, τρύγος, ελαιομάζεμα και φύτεμα λαχανόκηπου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024