Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΒιβλίο: Διαχείριση κρίσεων στην Τουριστική Βιομηχανία – Ανατρέποντας τις πιθανότητες;
Βιβλιοπαρουσίαση

Βιβλίο: Διαχείριση κρίσεων στην Τουριστική Βιομηχανία – Ανατρέποντας τις πιθανότητες;

Επιτακτική η ανάγκη μεθοδολογικής αντιμετώπισης των έκτακτων και κρίσιμων καταστάσεων του κλάδου του τουρισμού.

Η διαχείριση κρίσεων στον κλάδο του τουρισμού τόσο εννοιολογικά όσο και πρακτικά αποτελεί θεματολογία με μικρό αριθμό δημοσιεύσεων, επικεντρωμένων κυρίως στους προορισμούς και ελάχιστα στους μεμονωμένους φορείς. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο η βιβλιογραφία αφορά τη στρατηγική διαχείριση, τη τουριστική διοίκηση και τις δημόσιες σχέσεις.

Το βιβλίο «Διαχείριση κρίσεων στην Τουριστική Βιομηχανία – Ανατρέποντας τις πιθανότητες;» των Christof Pforr και Peter Hosie, με την επιμέλεια του Δημήτριου Π. Στεργίου, Γεώργιου Μ. Αγιομυργιανάκη και της Αγγελικής Ν. Μενεγάκη, έχει σκοπό να προσφέρει στους φοιτητές του τομέα του τουρισμού πολύτιμες γνώσεις για τη διαχείριση κρίσεων στον τουριστικό κλάδο. Η πανδημία του COVID-19 μας θύμισε με τον πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη καλλιέργειας συστηματικής γνώσης και μεθοδολογίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν καταστάσεις που απέχουν πολύ από την κανονικότητα και βάζουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, και συνάμα την επιβίωση του τουριστικού κλάδου.

Ο τουρισμός είναι ένας τομέας ιδιαίτερα ευαίσθητος σε κρίσεις προκαλούμενες από πανδημίες, φυσικές καταστροφές, τρομοκρατικά γεγονότα, πολέμους και άλλα ταραχώδη γεγονότα. Το ανά χείρας βιβλίο συντίθεται από μια σειρά κεφαλαίων που πραγματεύονται ποικίλες περιπτώσεις κρίσης στον τουρισμό και διαχείρισής τους, με αναφορές σε διεθνή παραδείγματα και περιπτώσεις. Επιπλέον, παρουσιάζονται το πλαίσιο διαχείρισης των κρίσεων, η σημασία της σωστής προετοιμασίας μιας προορατικής στρατηγικής απέναντι σε αυτές τις καταστάσεις, καθώς και η Ανάλυση Ευπάθειας έναντι κινδύνων που οδηγούν σε κρίσεις. Πέρα από τους φοιτητές τμημάτων τουριστικών σπουδών, το έργο αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο και σε φοιτητές τμημάτων διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά και σε επαγγελματίες του τομέα του τουρισμού, καθώς και σε επαγγελματίες πολλών άλλων κλάδων σχετιζόμενων με τον τουρισμό.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024