Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΒιβλίο: Διοικώντας τις τουριστικές επιχειρήσεις – Ένας επιστημονικός οδηγός για το πως και το γιατί του τουριστικού επιχειρείν
Βιβλιοπαρουσίαση

Βιβλίο: Διοικώντας τις τουριστικές επιχειρήσεις – Ένας επιστημονικός οδηγός για το πως και το γιατί του τουριστικού επιχειρείν

Μέσα από τα 12 κεφάλαια του, το βιβλίο έχει ως σκοπό να χαρτογραφήσει το πολύπλευρο επιστημονικό τοπίο της διοίκησης των τουριστικών επιχειρήσεων – οργανισμών.

Το νέο βιβλίο «Διοικώντας τις Τουριστικές Επιχειρήσεις. Ένας Επιστημονικός Οδηγός για το Πως και το Γιατί του Τουριστικού Επιχειρείν» του καθηγητή Θεόδωρου Σταυρινούδη και του Δρ. Χρήστου Κακαρούγκα αποτελεί μια σύγχρονη ματιά στην αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων.

Μέσα από τα 12 κεφάλαια του, το βιβλίο έχει ως σκοπό να χαρτογραφήσει το πολύπλευρο επιστημονικό τοπίο της διοίκησης των τουριστικών επιχειρήσεων οργανισμών και να δώσει πολλαπλά παραδείγματα καλών πρακτικών αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων που συνεχώς αναδύονται και σχετίζονται με:

  • τη σύγχρονη τουριστική βιομηχανία και το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον,
  • τη μικρομεσαία τουριστική επιχειρηματικότητα,
  • τους παράγοντες διαμόρφωσης ενός αποτελεσματικού εσωτερικού επιχειρησιακού περιβάλλοντος,
  • την ηγεσία και την εργασία – απασχόληση στις τουριστικές επιχειρήσεις,
  • τη στρατηγική διοίκηση των τουριστικών επιχειρήσεων – οργανισμών,
  • τη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού

Το ύφος του βιβλίου είναι απλό και κατανοητό ενώ αποτελεί απότοκο επιστημονικής και πρακτικής γνώσης. Πολύτιμο βοήθημα για φοιτητές, νέους επιστήμονες, για αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, καθώς και για έμπειρους επαγγελματίες, στελέχη και εργαζόμενους που θέλουν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024