Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΒιβλίο: Έξυπνες πόλεις και τουρισμός
Τεχνολογία

Βιβλίο: Έξυπνες πόλεις και τουρισμός

Συν-δημιουργώντας εμπειρίες, προκλήσεις και ευκαιρίες.

Το νέο βιβλίο «Smart Cities and Tourism» Co-creating experiences, challenges and opportunities των Dimitrios Buhalis, Babak Taheri, Roya Rahimi, αναφέρεται στις έξυπνες πόλεις, στις οποίες η τεχνολογία πρωταγωνιστεί ως επιταχυντής ανάπτυξης, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών και ψηφιακών εργαλείων. Η παγκοσμιοποίηση συμβάλει στην ισχυροποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού δίνοντας ψηφιακές λύσεις ζωτικής σημασίας για το αστικό οικοσύστημα, με κυρίαρχα στοιχεία το IoT, τη τεχνητή νοημοσύνη, τα μεγάλα δεδομένα και τις τεχνολογίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι έξυπνες πόλεις είναι μέρη όπου οι υπηρεσίες και τα δίκτυα γίνονται πιο αποτελεσματικά με τη χρήση διαφορετικών τύπων ηλεκτρονικών μεθόδων και ψηφιακών λύσεων προς όφελος των ντόπιων και των επιχειρήσεων. Οι συγκεντρωμένες πληροφορίες και τα μεγάλα δεδομένα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια για την αποτελεσματική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, πόρων και υπηρεσιών για τη βελτίωση των λειτουργιών σε όλη την πόλη. Το Smartness αφορά δίκτυα διασυνδεδεμένων οντοτήτων που συνεργάζονται για την ανάπτυξη της συλλογικής ανταγωνιστικότητας του οικοσυστήματος.

Έξυπνες πόλεις και τουρισμός

Η συν-δημιουργία εμπειριών, προκλήσεων και ευκαιριών παρέχει νέες γνώσεις για τα τρέχοντα ζητήματα, ευκαιρίες και έννοιες για την επόμενη γενιά της αστικής εξέλιξης. Οι έξυπνες πόλεις του αύριο προσελκύουν ντόπιους, επισκέπτες, κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε ένα έξυπνο, συνεργατικό και συνδεδεμένο οικοσύστημα. Ο έξυπνος τουρισμός ενσωματώνει ολόκληρο το τουριστικό οικοσύστημα και υποστηρίζει τη δημιουργία αξίας για όλους τους ενδιαφερόμενους. Για το σκοπό αυτό, αυτό το βιβλίο, με τα τρία μέρη και τα 12 κεφάλαιά του, παρέχει μια ολοκληρωμένη κατανόηση των υπηρεσιών της πόλης, καθώς και την αξιολόγηση της τοπικής εμπειρίας και της εμπειρίας των επισκεπτών και διερευνά πώς η «εξυπνάδα» δημιουργεί βιώσιμα περιβάλλοντα, επιχειρηματικές λύσεις και τουριστικές καινοτομίες.

Με διεθνείς συνεισφορές από αναγνωρισμένους και διεθνείς ακαδημαϊκούς, το βιβλίο αυτό φέρει σύγχρονες γνώσεις σχετικά με τη διαχείριση μάρκετινγκ (και συναφείς τομείς όπως οι αστικές μελέτες)  μέσα από μια νέα και σύγχρονη προοπτική των έξυπνων πόλεων. Μέσω ακαδημαϊκής έρευνας και διεθνών περιπτωσιολογικών μελετών, συζητά θέματα όπως:

  • Έξυπνες πόλεις
  • Η εξέλιξη της έξυπνης πόλης
  • Έξυπνοι τουριστικοί προορισμοί
  • Έξυπνες τάσεις στον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας
  • Έξυπνα αθλήματα σε έξυπνες πόλεις
  • Έξυπνες πόλεις και η ποιότητα ζωής των κατοίκων

Λειτουργεί ως κρίσιμο σημείο αναφοράς για ερευνητές, μελετητές, φοιτητές και επαγγελματίες έξυπνων πόλεων, προσφέροντας νέες ιδέες και διεγείροντας πιθανή μελλοντική έρευνα.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024