Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠαρουσίασηΒιβλιοπαρουσίαση: Ελληνική τουριστική ανάπτυξη και πολιτική
Βιβλιοπαρουσίαση

Βιβλιοπαρουσίαση: Ελληνική τουριστική ανάπτυξη και πολιτική

Η μεταμνημονιακή και μετά – COVID εποχή συνέβαλε στην νομιμοποίηση του τουρισμού ως πυλώνα ανάπτυξης με πολιτική, θεσμική και κοινωνική υπόσταση.

Η 2η έκδοση του βιβλίου Ελληνική Τουριστική Ανάπτυξη και Πολιτική (Πάρης Τσάρτας – Ευθυμία Σαραντάκου) διερευνά και αναδεικνύει την διεπιστημονικότητα των θεμάτων που αφορούν στην ελληνική τουριστική ανάπτυξη, της οποίας η συμβολή κρίθηκε και αποδείχθηκε καθοριστική στην ανάπτυξη και οικονομία της χώρας, κατά την περίοδο του μνημονίου και μετά. Η μεταμνημονιακή και μετά – COVID εποχή συνέβαλε στην νομιμοποίηση του τουρισμού ως πυλώνα ανάπτυξης με πολιτική, θεσμική και κοινωνική υπόσταση, όπου μέσα σε αυτή την έκδοση συνδέεται με την επιστημονική βιβλιογραφία των τελευταίων 70 χρόνων, μέσω θεμάτων που άπτονται της ανταγωνιστικότητας, οικονομίας, απασχόλησης, ανάπτυξης, των προορισμών, των κινήτρων και της πολιτικής.

Η έκδοση αυτή, περιλαμβάνει πρόσθετο, επικαιροποιημένο, αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο υλικό της πρώτης έκδοσης αλλά κυρίως αναδεικνύει τον εκσυγχρονισμό και την ωρίμανση της εξελικτικής πορείας του τουρισμού, τονίζοντας τη διασύνδεση της ανάπτυξης με την πολιτική. Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη:

Πρώτο Μέρος

Ζήτηση και Προσφορά του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος: Ζητήματα Ανάπτυξης και Πολιτικής

Τα πέντε κεφάλαια του πρώτου μέρους του βιβλίου ασχολούνται με τα πρότυπα ανάπτυξης και υποδομών, τα χαρακτηριστικά και τα κίνητρα των τουριστών, την τουριστική πολιτική, τις αναπτυξιακές, χωρικές και επενδυτικές πολιτικές, και τους παράγοντες που οδήγησαν στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος «Ελλάδα».

Μέρος Δεύτερο

Χαρακτηριστικά των Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών: Διερευνήσεις, Εξελίξεις, Προτάσεις

Τα έξι πολυσχιδή κεφάλαια του δεύτερου μέρους του βιβλίου αναφέρονται και αναλύουν την συμβολή του τουρισμού στην Ελληνική οικονομία και απασχόληση, τις κοινωνικές και πολιτισμικές επιπτώσεις της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, διερευνούν τα χαρακτηριστικά των ελληνικών τουριστικών προορισμών και τους παράγοντες που αλληλοεπιδρούν στην εξέλιξή τους και προσεγγίζουν την πορεία του Ελληνικού τουρισμού στον 21ο αιώνα μέσα από την πολιτική, την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα.

Επιστημονική Συντάκτρια - TravelDailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Η Γιώτα Μοσχοπουλίδου είναι πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Απόφοιτη Μεταπτυχιακού ΔΠΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επιστημονική κατεύθυνση “Τουρισμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Δραστηριοποιείται ως Επιστημονική Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, με πολυετή εμπειρία στο φάσμα του τουριστικού γίγνεσθαι και εξειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ως επιστημονική συντάκτρια του TravelDailyNews αρθρογραφεί πάνω σε θέματα Ανάπτυξης/Βιωσιμότητας/Καινοτομίας- Τεχνολογίας/Εναλλακτικών Μορφών και Πολιτισμού. Είναι υπεύθυνη για τις βιβλιοπαρουσιάσεις του επιστημονικού κλάδου του τουρισμού.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024