Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΠρόσωπα στον ΤουρισμόΓιώργος Έξαρχος Αποσαφηνισμένοι στόχοι και εθνική στρατηγική για τον ΕΟΤ…

Γιώργος Έξαρχος Αποσαφηνισμένοι στόχοι και εθνική στρατηγική για τον ΕΟΤ…

Ηλικία: 37 ετών Τόπος γέννησης: Ιωάννινα Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Χόμπι: Αθλητισμός, Πληροφορική, Ταξίδια Ζώδιο: Καρκίνος Που Σπούδασε: Απόφοιτος Πάντειου Πανεπιστημίου, τμήματος Πολιτικών επιστημών & Διεθνών σπουδών. Που Δούλεψε: Από το […]

Ηλικία: 37 ετών

Τόπος γέννησης: Ιωάννινα

Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Χόμπι: Αθλητισμός, Πληροφορική, Ταξίδια

Ζώδιο: Καρκίνος

Που Σπούδασε:

Απόφοιτος Πάντειου Πανεπιστημίου, τμήματος Πολιτικών επιστημών & Διεθνών σπουδών.

Που Δούλεψε:

Από το 1983 μέχρι το 1994 στα τουριστικά γραφεία επαγγελματικού τουρισμού “Kimon Travel” & “Phoebus Travel”.

Που Δουλεύει Τώρα:

Fairways Club – Business Travel Services, στη θέση του γενικού διευθυντή και Hotacc-Hotel Accommodation Services, στη θέση του διευθυντή Πωλήσεων.

Πόσες ώρες την ημέρα εργάζεται;

10-15 ώρες ημερησίως, ανάλογα με το φόρτο εργασίας.

Που είναι μέλος:

Τι πιστεύει:

Ποιοι άλλοι τουριστικοί κλάδοι του φαίνονται ενδιαφέροντες;

Ο εναλλακτικός & ο συνεδριακός τουρισμός.

Ποια άλλη εταιρία εκτός από την δική του ή αυτή που εργάζεται θαυμάζει περισσότερο και γιατί;

Από όλους τους χώρους, και ειδικότερα αυτόν του Τουρισμού, οι εταιρείες που μου προκαλούν θαυμασμό είναι αυτές που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα στερεότυπα και να παρακολουθήσουν τις σύγχρονες εμπορικές εξελίξεις εφαρμόζοντας τις νέες μεθόδους marketing, οργάνωσης, logistics, Internet/ηλεκτρονικού εμπορίου κλπ.

Ποια προσωπικότητα εν ζωή θαυμάζει και γιατί;

Tο νομπελίστα φυσικό Stephen Hawkings, ο οποίος, παρά τη μεγάλη σωματική αναπηρία του, απέδειξε περίτρανα ότι οι ανθρώπινες δυνατότητες δεν έχουν όρια.

Οικογένεια ή καριέρα και γιατί;

Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά στη ζωή του κάθε ανθρώπου, γι αυτό και η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να μπορεί κανείς να συνδυάζει και να προσπαθεί πάντα για το καλύτερο στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Αγαπημένος προορισμός διακοπών, για Ελλάδα και εξωτερικό;

Ποτέ δε χρησιμοποιώ τον ίδιο προορισμό για διακοπές, άλλωστε πιστεύω ότι θα χρειαστώ πολλά χρόνια ακόμη για να επισκεφτώ όλα τα μέρη που με προκαλούν, στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.

Στιγμές στην καριέρα του:

Ποια ήταν η πιο αστεία στιγμή στην καριέρα του;

Αρκετές είναι οι αστείες στιγμές στη δουλειά μας και επειδή ο χώρος εργασίας απορροφά τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας, γι’ αυτό προσπαθούμε, εγώ και οι συνεργάτες μου, να απολαμβάνουμε κάθε τέτοια στιγμή ή και να τις δημιουργούμε οι ίδιοι μερικές φορές.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα του;

Όταν αποφάσισα να ανοίξω το “Fairways Club” και αντιμετώπισα το σκληρό ανταγωνισμό, ιδιαίτερα στο χώρο των επαγγελματικών ταξιδιών και των εκθέσεων.

Eπίκαιρες Ερωτήσεις:

Ποιο πιστεύει ότι είναι το μέλλον του τουρισμού για την Ευρώπη την ερχόμενη 10ετία;

Η “Γηραιά Ήπειρος” ως τουριστικός προορισμός πιστεύω ότι θα προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον των τουριστών σε παγκόσμια κλίμακα. Οι οικονομικές εξελίξεις, γενικότερα σ΄ όλη την Ευρώπη, είναι αυτές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο και για τον τουρισμό και γι’ αυτούς που ασχολούνται με αυτόν.

Ποιό θεωρεί ως φλέγον θέμα του ευρωπαϊκού τουρισμού αυτή την εποχή;

Η παγκοσμιοποίηση, οι εξαγορές, η συρρίκνωση των μικρομεσαίων μονάδων, η έξαρση των ολιγοπωλιακών τάσεων, οι νέες τεχνολογίες (internet) που πλέον είναι ο νέος ανταγωνιστής, πιστεύω ότι είναι τα κύρια προβλήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τον Ευρωπαϊκό τουρισμό.

Η πολιτική που εφαρμόζεται στον τουρισμό (διαφήμιση, διάλυση του ΕΟΤ και μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων του στην Περιφέρεια κλπ) σας βρίσκει σύμφωνο;

Ατυχώς, η πολλές φορές κακή διοίκηση, οι συχνότατες μέχρι σήμερα εναλλαγές προσώπων, οι απραγματοποίητες εξαγγελίες και η τελευταία Θέση για διάσπαση του οργανισμού, είναι κινήσεις που κάθε άλλο παρά θα βοηθήσουν τον Ελληνικό Τουρισμό. Πιστεύω ότι κατ΄ αρχήν ο Ε.Ο.Τ. πρέπει να παραμείνει αυτόνομος ως κεντρικό όργανο, υπεύθυνο για τον τουρισμό, υπό την κηδεμονία πάντα του υπουργείου Ανάπτυξης, με επιλεγμένα από την αγορά εξειδικευμένα στελέχη στη διοίκησή του και όχι μέσα από κομματικούς μηχανισμούς, με αποσαφηνισμένους στόχους και εθνική στρατηγική και με υλοποίηση των προγραμμάτων κι όχι μόνο με εξαγγελίες.

Οι εκθέσεις ως αντικείμενο εργασίας, διαφοροποιούνται από τις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει ένα τουριστικό γραφείο;

Η διοργάνωση ταξιδιών για διεθνείς εκθέσεις προϋποθέτει, πέρα από την εμπειρία στις γενικές δραστηριότητες ενός τουριστικού γραφείου, πρόσβαση σε πηγές πληροφοριών, όπως είναι εμπορικά επιμελητήρια, διοργανωτές διεθνών εκθέσεων, άριστη γνώση των εκθεσιακών χώρων και των δυνατοτήτων τους, ολοκληρωμένη εικόνα για την κάθε έκθεση, όπως για τους εκθέτες, για τα αντικείμενα που εκθέτονται, για τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων διοργανώσεων, για το διεθνή ή όχι προσανατολισμό. Η υπεύθυνη και εξειδικευμένη πληροφόρηση καθώς και η εξασφάλιση όλων των υπηρεσιών που χρειάζεται ο επιχειρηματίας στο επαγγελματικό του ταξίδι, είναι αυτά που επιπλέον πρέπει να διαθέτει ένα τουριστικό γραφείο με αντικείμενο τις εκθέσεις.

Αντίστροφη Ερώτηση: “Τι θα ήθελε να ρωτήσει το TravelDailyNews;”

Πως μπορεί η “Travel Daily News” ως μέσο μαζικής ενημέρωσης, όχι μόνο να αναδείξει τα προβλήματα στο χώρο του τουρισμού αλλά και να πιέσει τους αρμόδιους φορείς για την επίλυσή τους;

TDN: Οι φορείς της πολιτείας που εμπλέκονται στον τουρισμό μπορούν να δεχτούν πιέσεις από τους φορείς των επαγγελματιών και αυτοί με τη σειρά τους από τους ίδιους τους επαγγελματίες μέλη τους. Το TravelDailyNews με την ευρεία αναγνωσιμότητά του μπορεί να συμβάλει στη διάδοση της φωνής των επαγγελματιών και των φορέων τους με την προϋπόθεση ότι τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι φορείς τους δεν διστάζουν να δημοσιοποιήσουν την επιχειρηματολογία τους για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα.
Επίσης, με τους συνεργάτες αρθρογράφους του θα εξακολουθήσει ακόμα πιο έντονα να επισημαίνει, να επιχειρηματολογεί και να καταθέτει απόψεις για τα τεκταινόμενα στον ελληνικό τουρισμό.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024