Τελευταία νέα
HomeΣτήλεςΣυνέντευξηΕνιαία εθνική στρατηγική για τον συνεδριακό τουρισμό
Συνέντευξη

Ενιαία εθνική στρατηγική για τον συνεδριακό τουρισμό

Σε συζήτηση με την κ. Σίσσυ Λυγνού, Πρόεδρο του HAPCO and DES, αναδείχθηκε η ανάγκη για ενιαία εθνική στρατηγική για τον συνεδριακό τουρισμό. Τονίστηκε η σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και η ανάγκη για καινοτομία και υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα.

Σήμερα, στο πλαίσιο των τουριστικών διαλόγων, φιλοξενούμε την κ. Σίσσυ Λυγνού, Πρόεδρο του HAPCO and DES, για να συζητήσουμε για τον συνεδριακό τουρισμό και την επίδρασή του στον τουρισμό γενικότερα. Η κ. Λυγνού επισημαίνει την ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού, η οποία συνεχίζεται και στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού, ιδιαίτερα μετά την πανδημία. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες και η δράση των οργανωτών συμβάλλουν σημαντικά στην προσέλκυση διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες για βελτίωση, η κ. Λυγνού προτείνει τη δημιουργία μιας ενιαίας εθνικής στρατηγικής για τον συνεδριακό τουρισμό. Προτείνει επίσης τη συνεργασία διαφόρων υπουργείων για την ανάπτυξη υποδομών και την προβολή του τομέα στο εξωτερικό. Τονίζει την ανάγκη για ολοκληρωμένη υποστήριξη σε όλες τις φάσεις από την προβολή μέχρι την υλοποίηση των συνεδρίων.

Η κ. Λυγνού εξηγεί ότι, παρά τη διαθεσιμότητα εξαιρετικών συνεδριακών χώρων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη παραμένουν κυρίαρχες δυνάμεις. Ωστόσο, υπάρχει επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία μεγάλων συνεδριακών κέντρων, ικανών να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις με περισσότερα από 5000 άτομα, προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερες και πιο ευέλικτες εκθεσιακές χώρες και υποδομές για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Τέλος, η κ. Λυγνού επισημαίνει την ανάγκη για την ένταξη των συνεδρίων στην πράσινη πολιτική, υιοθετώντας την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης και της χρήσης νέων τεχνολογιών. Η εφαρμογή αυτής της στρατηγικής θα ενισχύσει την ποιότητα και την εμπειρία του επισκέπτη, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα ισχυρότερο δίκτυο ασφάλειας και φιλοξενίας.

Πρόσθετα, η κ. Λυγνού αναφέρεται στην ανάγκη για συνεχείς βελτιώσεις στις υφιστάμενες υποδομές και στην ανάπτυξη νέων. Επίσης, τονίζει τη σημασία της καινοτομίας στον τομέα, όπως η χρήση πράσινης τεχνολογίας και ψηφιακών εργαλείων για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων. Στο μέλλον, η κα Λυγνού βλέπει την Ελλάδα ως προορισμό που θα ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα των συνεδρίων και τις αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024